|
|
|
| Каланхоє Блосфельда |
| kvitka | Дата: Пн, 23.03.2009, 14:59 | Повідомлення # 1 |
Admin
Група: Адміністратори
Нагороди: 0
список нагород ...
Статус: Offline
| Появилося у мене каланхоє блосфельда. Гарненьке, маленьке, з ніжно-рожевими квітками. Що з ним робити, коли відцвіте? В одних джерелах пишуть накрити чорним пакетом чи коробкою і не поливати днів 20. В інших - не можна нічим накривати...Що ви з своїми робите? і взагалі поділіться секретами догляду.
Мої рослини
|
| |
| | |
| kjusy | Дата: Вт, 24.03.2009, 12:06 | Повідомлення # 2 |
Гілочка
Група: Привілейовані
Нагороди: 1
список нагород ...
| Власного досвіду по вирощуванні цієї рослини немає, але хочу придбати (кажуть, що корисно вдома її мати). Ось в журналі була інформація про те, як заставити рослину повторно цвісти (може комусь пригодиться): Каланхое - рослина "короткого дня". Це означає, що бутони у нього утворюються лише в тому випадку, якщо на певний період часу світловий день буде скорочений приблизно до 8-ми годин. Осінню протягом 2 місяців накривайте його після обіду світлонепроникним ковпаком, картонною коробкою, а вранці знімайте укриття. Після цього поставте каланхоє в тепле і сонячне місце , трохи збільште полив і 1 раз в 2 тижні підгодовуйте рідким добривом.
|
| |
| | |
| kvitka | Дата: Вт, 24.03.2009, 12:46 | Повідомлення # 3 |
Admin
список нагород ...
| kjusy, дякую, значить все-таки буду накривати, коли відцвіте
Мої рослини
|
| |
| | |
| kvitka | Дата: Вт, 24.03.2009, 14:32 | Повідомлення # 4 |
Admin
список нагород ...
| Quote (kjusy) кажуть, що корисно вдома її мати А чим корисне це каланхоє?
Мої рослини
|
| |
| | |
| kjusy | Дата: Вт, 24.03.2009, 14:54 | Повідомлення # 5 |
Гілочка
список нагород ...
| Каланхое здатне значно знижувати кількість шкідливих мікробів в повітрі. Воно знижує кількість спор бактерій і грибків в повітрі, має антивірусні властивості. Взагалі, це лікарська рослина, її сік використовують як антисептик, протиінфекційний засіб. Додано (24.03.2009, 14:54) --------------------------------------------- Але ось думаю, чи це всі види каланхоє корисні....
|
| |
| | |
| kvitka | Дата: Вт, 24.03.2009, 15:08 | Повідомлення # 6 |
Admin
список нагород ...
| kjusy, я чула таке про каланхоє дегремона, його до ран прикладають, в ніс капають і т.п. А це, думала, просто декоративне
Мої рослини
|
| |
| | |
| kjusy | Дата: Вт, 24.03.2009, 15:11 | Повідомлення # 7 |
Гілочка
список нагород ...
| Це вже я наплутала добре, що ви звернули увагу, а то б лікувалась декоративним каланхоє
|
| |
| | |
| kvitka | Дата: Вт, 24.03.2009, 15:25 | Повідомлення # 8 |
Admin
список нагород ...
| kjusy, і цілком можливо, що вилікувалися б, якщо би вірили так в його лікувальні властивості
Мої рослини
|
| |
| | |
| shel | Дата: Ср, 25.03.2009, 10:11 | Повідомлення # 9 |
Листочок
Група: Свої люди
список нагород ...
| Знаете мне тоже было подарили такое каланхое, после того как оно отцвело-оно стало мельчать и вытягтваться, превратившись в безобразную корягу. Пробовала отсадить росточек-результат такое же тонкое и звонкое безобразие. Мне свазали, что это гибрид который очень быстро теряет свои декоративные свойства. На данный момент оно у меня доздыхивает, хотя может это я неправильно за ним ухаживала.
|
| |
| | |
| kvitka | Дата: Ср, 25.03.2009, 10:59 | Повідомлення # 10 |
Admin
список нагород ...
| shel, чую уже не перший раз таке про ці каланхоє Тому морально я готова до такого чахлика
Мої рослини
|
| |
| | |
| yarjnka | Дата: Чт, 26.03.2009, 10:27 | Повідомлення # 11 |
Квіточка
список нагород ...
| З власного досвіду можу сказати теж що й shel, от більше і не заводжу собі таких рослинок Але твоя каланхоя просто красуня, вітаю, хай порадує очі і настрій хоч і не довго
Повідомлення відредаговано yarjnka - Чт, 26.03.2009, 10:30 |
| |
| | |
| kvitka | Дата: Чт, 26.03.2009, 12:01 | Повідомлення # 12 |
Admin
список нагород ...
| yarjnka, дякую! Жаль, звичайно, гарне воно таке
Мої рослини
|
| |
| | |
| bilanna | Дата: Пн, 06.04.2009, 15:58 | Повідомлення # 13 |
Листочок
Група: Модератори
список нагород ...
| Стосовно каланхое.. мені минулого року подарували малюсеньку квіточку з неймоірно ніжними білими квіточками. Ця рослинка була дуже маленька і тендітна (тому я не впевнена, що це таке саме каланхое як і в Вас, kvitka, хоча форма квітів однакова). Знаючи про всі складнощі з доглядом за ним, я особливо не переймалася і до цієї весни залишила його в горщику, в якому його мені подарували. Навесні я вирішила зжалітися над бідолашною рослинкою і пересадила в більший горщик - зараз в мене воно готується до цвітіння. Хоча стоїть воно в мене на сонячному місці.. Додаю фото, щоб можна було переконатися в тому, що це дійсно інший сорт каланхое і побачити підготовку до цвітіння - як розквітне - продемонструю колір та форму.
|
| |
| | |
| kvitka | Дата: Пн, 06.04.2009, 18:05 | Повідомлення # 14 |
Admin
список нагород ...
| bilanna, дійсно схоже на каланхоє І не таке вже воно й страшне стає, дуже гарна рослинка у вас покажете потім квіточки.
Мої рослини
|
| |
| | |
| bilanna | Дата: Ср, 27.05.2009, 13:53 | Повідомлення # 15 |
Листочок
Група: Модератори
список нагород ...
| kvitka, як я і обіцяла - демонструю квіточки вони мене , якщо чесно, дуже здивували - минулого року, коли мені подарували це каланхое, квітки були майже білого кольору - з кремовим таким відтінком. А на цей раз вони всі більш жовті, але є й трохи рожеві і білі.. на одній й тій самій гілочці.. диво дивне просто якесь.
|
| |
| |
|
 |
|