|
|
|
| Колючі друзі |
| yarjnka | Дата: Ср, 20.08.2008, 15:09 | Повідомлення # 1 |
Квіточка
Група: Привілейовані
Нагороди: 0
список нагород ...
Статус: Offline
| Ось такі кактусики ростуть у мене Додано (20.08.2008, 15:09) --------------------------------------------- і ще ось
|
| |
| | |
| kvitka | Дата: Чт, 21.08.2008, 12:22 | Повідомлення # 2 |
Admin
Група: Адміністратори
список нагород ...
| Які гарні у Вас їжачки! З квіточкою - взагалі супер, квітка така оригінальна.. А у мене є лише один кактусик, і то не знаю, який Може, допоможете? Прикріпляю фотку. Не знаєте, як він називається? Він теоретично може зацвісти?
Мої рослини
|
| |
| | |
| yarjnka | Дата: Чт, 21.08.2008, 15:13 | Повідомлення # 3 |
Квіточка
список нагород ...
| Той кактус що з квіткою краще б не цвів, запах майже як в усіх кактусів - падалі, у закритому приміщенні дуже чути
|
| |
| | |
| Нюта | Дата: Пн, 15.09.2008, 13:03 | Повідомлення # 4 |
|
Занесений вітром
Група: Новенькі
список нагород ...
| скільки разів на тиждень потрібно поливати кактуси? як влітку так і взимку, навесна та восени?
|
| |
| | |
| kvitka | Дата: Нд, 21.09.2008, 16:33 | Повідомлення # 5 |
Admin
список нагород ...
| Нюта, ой, не знаю, як правильно, але я свій один єдиний кактус поливаю, коли згадаю про нього. І вимірюється у мене інтервал між поливами не днями, а тижнями Інколи і раз в місяць поливаю... Ну але вже пару років він у мене живий-здоровий, тьху-тьху
Мої рослини
|
| |
| | |
| yarjnka | Дата: Пн, 22.09.2008, 09:21 | Повідомлення # 6 |
Квіточка
список нагород ...
| Поливати кактуси потрібно дуже рідко, краще оприскувати. Я свої оприскую 1-2 рази в тиждень, так як вологості у мене мало в будинку.
|
| |
| | |
| bubchka21 | Дата: Ср, 22.10.2008, 12:41 | Повідомлення # 7 |
|
Занесений вітром
Група: Новенькі
список нагород ...
| Привіт а скажіть де краще ставити кактуси?
|
| |
| | |
| yarjnka | Дата: Ср, 22.10.2008, 14:54 | Повідомлення # 8 |
Квіточка
список нагород ...
| Мої кактусики всі стоять на сонячній стороні, знизу батарея, почуваються ніби добре. B)
|
| |
| | |
| kvitka | Дата: Чт, 23.10.2008, 11:35 | Повідомлення # 9 |
Admin
список нагород ...
| Мій кактус стоїть на столі біля вікна (ну і біля батареї теж ). Поливаю дуже рідко. Нічого - живий Стоїть собі без змін ось уже 2 роки Навіть не знаю, може він має якось рости?
Мої рослини
|
| |
| | |
| ГлоріЯ | Дата: Пт, 19.12.2008, 20:06 | Повідомлення # 10 |
Квіточка
Група: Модератори
Нагороди: 1
список нагород ...
| Хочу показати деякі кактуси,які живуть у мене, і поділюся інформацією про них. Маммілярія бокасана Mammillaria bocasana - з подовженим товстим стеблом (4-5 см в діаметрі), з тонкими довгими сосочками, утворює багато діток. Особливість в колючках - центральна коричнева колючка довга і загинається гачком, декілька колючок тонкі голковидні, а також довші білі, волосовидні колючки. Ця маммілярія легко росте і квітне в кімнатних умовах невеликими білими квітками. Які, коли їх багато, дуже прикрашають рослину.
Мій альбом http://cvitka.com/photo/16
Повідомлення відредаговано ГлоріЯ - Сб, 20.12.2008, 10:57 |
| |
| | |
| ГлоріЯ | Дата: Пт, 19.12.2008, 20:12 | Повідомлення # 11 |
Квіточка
список нагород ...
| ось
|
| |
| | |
| ГлоріЯ | Дата: Пт, 19.12.2008, 20:44 | Повідомлення # 12 |
Квіточка
список нагород ...
| Ferocactus histrix Ферокактус хистрікс. В природі досягає в діаметрі 80 см, а у висоту - 1м. Темно-зелене стебло має приблизно 24 досить високих ребра, на яких знаходяться опушені ареоли з 7-12 тонкими бічними колючками коричневого кольору. Центральних колючок зазвичай 3-4 завдовжки до 6 см. На верхівці стебел дорослих рослин влітку розпускаються одноденні квітки, у вигляді дзвіночків завдовжки 2,5-3,5 см з короткою трубкою і злегка подовженими яскраво-жовтими пелюстками, загостреними на кінцях. Але я поки що не дочекалась щастя, побачити квіти на своєму хистріксі.
|
| |
| | |
| kjusy | Дата: Пт, 19.12.2008, 20:51 | Повідомлення # 13 |
Гілочка
список нагород ...
| kvitka, у Вас, здається, ехінокактус; цвітіння добитись майже неможливо (лише в оранжереях в пізньому віці).
|
| |
| | |
| ГлоріЯ | Дата: Пт, 19.12.2008, 21:22 | Повідомлення # 14 |
Квіточка
список нагород ...
| Ехінокактус грузоні Echinocactus grusonii Це - давній і загальний улюбленець. Кактус дійсно хороший. У нього все супер-кактусове: величезне ясно-зелене кулясте стебло, розділене на високі ребра в кількості близько 30. Ареоли великі, пухнасті, такі, що зливаються на верхівці в суцільний білий шерстистий покрив. Колючки яскраво-жовтого і зрідка білого кольору, трошки зігнуті. Радіальних колючок 8-10, завдовжки вони до 3см центральні колючки значно потужніше і досягають 5-7 см в довжину. Колючки і пропорційність стебла додають цій рослині особливу декоративність, за що воно отримало назву «Золота куля». Є в цього кактуса ще одне цікаве прізвисько, яким нагородили його німецькі кактусисти: «стілець тещі». Але це вже не із-за краси, а із-за його колючок. Квіти жовті, близько 5 см в діаметрі, з'являються в дуже пізньому віці,і в умовах кімнати побачити їх нереально. Живуть ці кактуси до 200-400 років. Але і без квіточок «грузони», як їх називають любителі, відрізняються помітною красою.
|
| |
| | |
| yarjnka | Дата: Чт, 19.03.2009, 11:18 | Повідомлення # 15 |
Квіточка
список нагород ...
| ГлоріЯ, вітаю, у вас дуже гарні рослинки! А ось моя нова хавортія, тільки незнаю який вид Тільки на даний момент палки з квітами вже немає, синулька постарався...
|
| |
| |
|
 |
|