Дівчата, дуже гарні у вас кактуси особливо сподобалася маммілярія Глорії. а мій кактус (здається, ехінокактус. фото є на початку теми) почав жовтіти і зморщуватися. від чого таке може бути?
kvitka, Ну то йому вже пора просипатися !!!!! Зима ж закінчилась ! Хоча погода ще не зовсім, але якраз те, що треба для того щоб кактус ваш прокинувся і не дістав шок. Поставте його на найсвітліший підвіконник, обприскайте тепленькою водичкою, але ще не поливайте. Потрошки привчайте до сонця і до води. р.s. Якщо він росте у вас в тому ж горщику що на фото - то пересадити треба просто негайно !
Повідомлення відредаговано ГлоріЯ - Чт, 19.03.2009, 13:45
ГлоріЯ, добре, зроблю все, як радите та, він у мене ще досі в тому горщику бо я його боялася пересаджувати, колючий такий а в який його горщик краще? сильно більший? керамічний? який грунт?
kvitka, По висоті горщика вищого не треба, а в ширину я б казала взяти такий як кактус. На дно дренаж - я керамзит даю. Звичайний універсальний субстрат перемішую з перлітом і все. Десь на літру грунту даю 5 ст. ложок перліту. Не знаю, мої кактусам подобається. Головне після пересадки не поливайте сильно, а обприскуйте тепленькою водичкою. А щоб не поколотись і голки кактусу не поламати беру кактуси рушником кухонним.
Додано (19.03.2009, 19:28) --------------------------------------------- А за горщик - мої в керамічних ростуть - нічого, нормально. Я в пластик тільки фіалки саджу.
Ну от, фотосесія пройшла успішно - дивіться фотки. Спочатку архівне фото. Дату видно, коли зійшли. А далі для порівняння поставила, теж мої, з насіння, їм напевно років чотири-п"ять, не пам"ятаю. Корочше,ті однорічні вже треба пересаджувати, а я не знаю яку б посудинку їм знайти ( такі гіганти) Напевно далі будуть жити в банці з-під оселедця. Їх було 25 штук тепер 23. Двох водою при поливі змило.
Ну і плантації - Мексика відпочиває А які великі вже, ну просто слів нема - СУПЕР!!! Розкажіть, будь-ласка, а де ви купували (чи замовляли) насіння. І ще: а як називається великий кактус зліва на останньому фото?
Насіння купляла в магазині, звичайному квітковому. Коштувало здається 3.50 грн. Було його там багато. Я посіяла, як укроп. Насінинки самі схожі до насінин редиски - тільки чорні і трошки менші. А кактус, той менший, називається ехінокактус.
Повідомлення відредаговано ГлоріЯ - Пн, 06.04.2009, 22:07
ГлоріЯ, дякую за інформацію, маю схожого кактуса, а назви не знала . А за насінням кактусів я і в Свитязь і Еліт Флору їздила, по квіткових дивилась - ніде нема . Буду ще шукати, після ваших фото я просто загорілась сіяти кактуси
Додано (06.04.2009, 22:10) --------------------------------------------- Думала, що ехінокактус не такий довгий
kjusy, чесно кажучи,я не впевнена чи ехінокактус,чи ехіноцереус. Я не такий спец, щоб так дуже впевнено стверджувати, а в інтернеті називають і так і так. То треба якихся досвідчених кактусистів, щоб точно назву сказали.