Кімнатні рослини

Меню сайту

Наше опитування
Скільки кімнатних рослин у вас вдома?
Всього відповідей: 4672
реклама

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]

Сторінка 1 з 3123»
Модератор форуму: ГлоріЯ 
Форум » Квітковий форум » Кактуси і сукуленти » Товстянка (грошове дерево)

Товстянка (грошове дерево)
kvitkaДата: Ср, 18.02.2009, 23:26 | Повідомлення # 1
Admin
Група: Адміністратори
Нагороди: 0 список нагород ...
Статус: Offline
Десь місяць тому винесла я свою товстянку в прохолодну кімнату на зимівлю (трохи запізно, але вже як є :)), в кімнаті десь 12-15 градусів тепла. І товстянка почала масово скидати листя. Земля була трохи волога, подумала, що, може, залила ще коли вона стояла в теплі, тому й обсипається. Просушила, пересадила, не поливала. А вона далі скидає листя sad Правда на місці тих листків починають вилазити нові гілочки. Але ж уже стільки листя облетіло. sad Що з нею?

ГлоріЯДата: Чт, 19.02.2009, 21:06 | Повідомлення # 2
Квіточка
Група: Модератори
Нагороди: 7 список нагород ...
kvitka, ви самі і відповіли на своє питання.Понизили температуру, для рослинки почався період спочинку.Ріст припинився,а для сукулентів волога непотрібна у період спочинку. dont От товстянка і скинула листочки.Добре що почала нові листочки випускати - буде жити !!!!!!!! ok Тепер її на світле тепле місце і як заколоситься вам.!!!!! partytime

kvitkaДата: Сб, 21.02.2009, 13:50 | Повідомлення # 3
Admin
ГлоріЯ, поставила уже на світлий теплий підвіконник, надіюся, буде жити. Правда, ще один листочок таки відлетів. Може, останній smile

ГлоріЯДата: Сб, 21.02.2009, 22:07 | Повідомлення # 4
Квіточка
В мене товстянка вроді без втрати листочків перезимувала, але 10 днів тому я її пересадила у більший горщик, так що поки не ясно як приживеться. meeting Взагалі я так думаю що товстянкова родина не любить пересадок. Я хвасталась, тут на форумі, Красулою Хоббіт, так от,після пересадки (а це було в листопаді) вона скинула найбільші свої листки.Зараз вже нові почали рости. ok

kvitkaДата: Сб, 21.02.2009, 22:19 | Повідомлення # 5
Admin
ГлоріЯ, хм... цікаво, то може моя після пересадки далі листя скидала. Я ж її коли залила, пересадила навпаки у менший горщик, бо вона була у завеликому, як мені здалося. і добре, що пересадила, бо коріння у неї займало десь 5-ту частину того великого горщика wacko
Може, вона після заливу, а потім ще й пересадка, тому і скидала далі..
Ну але зараз вже ніби гарна, обросла новими гілочками. tongue
ГлоріЯ, ще до теми.. А ви свої товстянки якось обрізаєте, формуєте? Чи самі ростуть?

ГлоріЯДата: Пн, 02.03.2009, 19:42 | Повідомлення # 6
Квіточка
Ну Хоббіт мій ще молодий, lol lol а та друга - деревовидна, росте кущом а не деревом. Бо в одному горщику росте чотири стебла. Вона мені дуже розросталася і ті гілки,що я обрізала посадила ( ну як посадила......просто повтикала) shy всі в один горщик. Отож зараз вони там всі чотири і ростуть - одне стебло грубе і три менших. tongue

Додано (02.03.2009, 19:42)
---------------------------------------------
Люди... help таке питання мені недає спокою wacko Колись я відсадила від своєї товстянки " кусочок" і дала знайомій. Тепер в неї росте товстянка з червоним контуром на листках. Я думала, що це сорт якийсь інший, але вияснилось що це моя рідненька....Але в моєї такого ніколи не було. Стоїть на сонці, росте добре, а чого не червоніють контури не знаю. meeting uhm

kvitkaДата: Пн, 02.03.2009, 20:18 | Повідомлення # 7
Admin
ГлоріЯ, мене сьогодні таке ж саме шокувало wacko
Я від своєї звичайної зеленої товстянки була посадила гілочку. І на початку зими винесла в іншу кімнату на зимування. Сьогодні пішла заносити її в тепло, бачу - а листя почервоніло blink
Уявлення не маю, чому так surprised

kvitkaДата: Вт, 03.03.2009, 16:28 | Повідомлення # 8
Admin
Всюди пише, що листя у товстянки червоніють на сонці. Але моя маленька товстянка стояла на північному вікні wacko Яке там сонце? blink А велика стоїть на західному вікні - там же більше сонця, мала б вона тоді почервоніти...

ГлоріЯДата: Вт, 03.03.2009, 21:40 | Повідомлення # 9
Квіточка
Моя на сонці і ні гу-гу... smile ....зелена-зелена...... biggrin

Додано (03.03.2009, 21:40)
---------------------------------------------
Може яких вітамінів не хватає ? snack

kvitkaДата: Ср, 04.03.2009, 17:41 | Повідомлення # 10
Admin
ГлоріЯ, ну якби проблема була б з вітамінами, то вони б обоє в мене почервоніли, бо підживлюю я їх однаково smile
Люди, невже більше ні в кого не червоніють товстянки? :'( Які ще можутьбути варіанти? smile

kjusyДата: Пт, 06.03.2009, 18:09 | Повідомлення # 11
Гілочка
Група: Привілейовані
Нагороди: 1 список нагород ...
В мене також почервоніла, і, здається, це від сонця. Як тільки день став більшим вона так "загоріла".

shelДата: Чт, 12.03.2009, 14:30 | Повідомлення # 12
Листочок
Група: Свої люди
А мне свекровь подарила огромную толстянку,она у нее летом на улице и ростет бесподобно даже 2раза цвела. а у меня стали листочко какбы высыхать,думаю,что из-за того что стояла не на свету

kvitkaДата: Чт, 12.03.2009, 16:36 | Повідомлення # 13
Admin
shel, ех, і я мрію про таку велетенську smile Але моя ще маленька, їй тільки 2 роки. От цього літа теж винесу на вулицю, може, підросте гарно.

RomashkaДата: Пн, 23.03.2009, 11:18 | Повідомлення # 14
Занесений вітром
Група: Новенькі
Придивилася до своєї - листочки червоненькі знизу, тай то тільки "старі", а ще побачила, що декілька листочків, на кінчиках, ніби хтось понадщипував - і вони вже засохли, а маленькі - вилазять деформовані. Що з нею таке? І як з ним боротися? help

kvitkaДата: Пн, 23.03.2009, 12:20 | Повідомлення # 15
Admin
Romashka, в мене теж маленькі листочки вилазять різних химерних форм: у формі сердечка, з якимись зубчиками і т.п. biggrin Я поки що ніяк не борюся... confused

Форум » Квітковий форум » Кактуси і сукуленти » Товстянка (грошове дерево)
Сторінка 1 з 3123»
Пошук:

Привіт Гість

Логін:
Пароль:
Пошук
Міні-чат
500
Статистика
Наша кнопка

Copyright Kvitka © 2010
При використанні матеріалів з сайту http://cvitka.com активне посилання на сторінку матеріалу обов’язкове!
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET