Кімнатні рослини

Меню сайту

Наше опитування
Скільки кімнатних рослин у вас вдома?
Всього відповідей: 4676
реклама

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]

Сторінка 2 з 3«123»
Модератор форуму: ГлоріЯ 
Форум » Квітковий форум » Кактуси і сукуленти » Товстянка (грошове дерево)

Товстянка (грошове дерево)
bilannaДата: Чт, 26.03.2009, 14:14 | Повідомлення # 16
Листочок
Група: Модератори
Нагороди: 1 список нагород ...
Статус: Offline
ось вирішила показати свою товстяночку. Я її придбала років 6 тому - маленьку гілочку. Не формувала, пару раз обрізала занадто довгі гілки - роздала друзям wink Ось, що маю зараз biggrin
Прикріплення: 2851405.jpg(354Kb)

kvitkaДата: Чт, 26.03.2009, 15:39 | Повідомлення # 17
Admin
Група: Адміністратори
Нагороди: 0 список нагород ...
bilanna, ого!!! wacko супер!!! А як ви за нею доглядаєте? є якісь секрети? smile

bilannaДата: Чт, 26.03.2009, 18:03 | Повідомлення # 18
Листочок
доглядаю просто - не переливаю - це один з найважливіших секретів. Бо якось ледве її не втратила - влітку залишила на тиждень квіти і рясно їх полила. Так товстянка листя майже все зкинула wacko Я потім врегулювала режим вологості і все відновилося і стало навіть краще ніж було smile А так особливих секретів не маю. Оприскую іноді - раз на тиждень, підгодовую рідким гумусом. І дуже її люблю biggrin Як і всіх інших smile
просто деякі квіти в мене майже не ростуть, а деякі гинуть.. наприклад, традесканція не росла роками sad , сансев'єра загинула, гібіскус тля поїла.. але дякувати Богу, більшість росте на радість всім.. і це наводить на думку придбати ще щось wink але місця вже реально нема wacko

kvitkaДата: Чт, 26.03.2009, 18:23 | Повідомлення # 19
Admin
bilanna, а холодну зимівлю ви їй влаштовуєте? Я своїй цього року влаштувала і теж ледь не вбила її, трохи не розрахувала з поливом sad
п.с.в мене от троянди не ростуть, постійно засихають від кліща. І з дифенбахіями щось не дуже щастить, як ви вже знаєте biggrin А, ще кактуси сохнуть wacko

bilannaДата: Чт, 26.03.2009, 18:42 | Повідомлення # 20
Листочок
ні, холодом її я не катувала wink
просто взимку дуже скорочую полив - не так, звісно, як кактусів - я їх взимку взагалі не поливаю, але поливаю раз на 2 тижні десь. Мені з трояндою теж колись не пощастило sad але це було дуууже давно. А кактусам..мабуть забагато сонця.. В мене вони дуже добре ростуть та цвітуть на південно-східних вікнах. там сонечко лише вранці, а протягом дня дуже багато світла без прямих променів..

ГлоріЯДата: Пт, 27.03.2009, 17:59 | Повідомлення # 21
Квіточка
Нагороди: 7 список нагород ...
Ну нарешті і я сьогодні змогла подивитись на красуню !!!! eek А то це оновлення системи вчора мене чуть недовело до нервового зриву. butcher
bilanna, Класна товстянка, вона точно вас любить - і не сумнівайтесь ! cupid А скажіть мені що це за добриво, яким ви підживлюєте, органічне? Як називається? smile

bilannaДата: Сб, 28.03.2009, 09:05 | Повідомлення # 22
Листочок
ГлоріЯ, дякую за добрі слова biggrin
зараз в мене рідке добриво Таврик - універсальне на основі гумусу. Мені взагалі більш подобаються рідки добрива на органічних основах. Тому я періодично міняю виробників, але намагаюсь дотримуватись органічного складу. Єдине - в мене дуже багато рослин - тому я зазвичай купую універсальне добриво для різних кімнатних рослин. Щоб не ускладнювати собі життя wink Дивлячись на плоди моєї квітникарської творчості - працює smile Але, мушу визнати - я роблю все це, щоб максимально скоротити час догляду - в мене дуже щільний робочий графік wacko 6 днів на тиждень - тому, самі розумієте, багато часу приділяти їм я просто не можу sad

NephentesДата: Сб, 18.04.2009, 11:53 | Повідомлення # 23
Квіточка
Група: Свої люди
Нагороди: 3 список нагород ...
ГлоріЯ, А у моєї бабусі теж БУЛА товстянка. Коли ми її пересадили, ми її дуже перелили. Через два чи три тиждня - БАБААХ!!!, і товстянка лижить на полу ( горшик з пеньком від товстянки на підвіконні а ствол та все остальне на полу) surprised . У середині пенька та в стволі товстянки знайшли гниль surprised .Ви не знаєте, що крім перелива могло причинити таку "трагедію" ? cranky

Nepenthes

ГлоріЯДата: Сб, 18.04.2009, 15:10 | Повідомлення # 24
Квіточка
Нагороди: 7 список нагород ...
Nephentes, можливо пересаджували не весною, а в осінньо-зимовий період. uhm Для деяких рослин пересадка восени небажана. Це я вже з власного досвіду знаю. prof Особливо для різних сукулентів. Такі рослини краще пересаджувати тоді, коли вже почався активний ріст. partytime А може після пересадки виставили на сонце відразу, або навпаки - затемне місце було, або захолодне. rolleyes Причин може бути багато, а те що добряче полили теж зашкодило. sad

NephentesДата: Вт, 05.05.2009, 15:32 | Повідомлення # 25
Квіточка
Нагороди: 3 список нагород ...
ГлоріЯ, Так, такі признаки як пересадка в осінньо-зимовий період, темне місце та холод були.

Додано (05.05.2009, 15:32)
---------------------------------------------
Зараз в мене з`явилася нова товстянка:

Nepenthes

shelДата: Вт, 12.05.2009, 09:19 | Повідомлення # 26
Листочок
Вот хочу показать свою толстяночку правда вовремя ремонта она скинула часть листьев, да и сейчас стоит в неочень светлом месте-скоро думаю переедем в более комфортные условия

kvitkaДата: Вт, 12.05.2009, 12:17 | Повідомлення # 27
Admin
shel, ого! який баобабчик biggrin а скільки їй вже років?

shelДата: Вт, 12.05.2009, 12:53 | Повідомлення # 28
Листочок
Я точно незнаю, но лет 10 это точно ей уже есть

Додано (12.05.2009, 12:53)
---------------------------------------------
Оно у моей свекрови росло в чайнике, потом, когда стало падать, в старой кострюле, а потом она отдала его мне

ЗетсуДата: Ср, 13.05.2009, 16:58 | Повідомлення # 29
Занесений вітром
Група: Новенькі
у мене в дома теж е товстянка

Вам зауваження за неінформативні повідомлення

Квітка

іринкаДата: Сб, 20.06.2009, 17:09 | Повідомлення # 30
Брунька
Група: Користувачі
Порадьте ,що ровити з моєю товстянкою. help Все почалося декілька місяців тому ,коли її ненавмисне перевернули і вона вивалилася із горщика. тоді я побачила ,що її коріння займає не багато місця в горщику ( минулого року я її пересадила була в більший :fool:) Потім вона почала різко скидати листя ,морщитися , цілі великі гілки відвалювалися, нові листочки випускала ,але дуже маленькі. Місяць тому пересадила в менший горщик , полив ніби врегулювала ,але поки нічого не змінилося (правда листя не опадае). листочки не мають тої пружності , як раніше. cry Можливо ще завеликий горщик? wacko Але чи можна її знову пересаджувати? uhm
Прикріплення: 5568930.jpg(133Kb) · 4641183.jpg(91Kb) · 7158299.jpg(81Kb)

Повідомлення відредаговано іринка - Сб, 20.06.2009, 17:11

Форум » Квітковий форум » Кактуси і сукуленти » Товстянка (грошове дерево)
Сторінка 2 з 3«123»
Пошук:

Привіт Гість

Логін:
Пароль:
Пошук
Міні-чат
500
Статистика
Наша кнопка

Copyright Kvitka © 2010
При використанні матеріалів з сайту http://cvitka.com активне посилання на сторінку матеріалу обов’язкове!
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET