Пт, 10.02.2012, 08:39
» Меню

» Друзі сайту

» Наше опитування
Скільки кімнатних рослин у вас вдома?
Всього відповідей: 7916

» Реклама

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Сторінка 1 з 212»
Модератор форуму: bilanna 
Форум » Квітковий форум » Листяні та хвойні рослини » Заміокулькас.
Заміокулькас.
ГлоріЯДата: Ср, 22.04.2009, 00:01 | Повідомлення # 1
Квіточка
Група: Модератори
Нагороди: 1 список нагород ...
Статус: Offline
Заміокулькас - рослина з родини ароїдних. Якщо стебла вкрилися темними плямами - це перелив. Вологу замік запасає в своїх бульбах і тому поливати рослинку треба після того, як земля в горщику добре просохне. Це помилково думають, що рослини з мясистими стеблами потребують багато вологи. badmood
mayya, поставте свій замік в світле, тепле місце, але не на пряме сонце і не поливайте поки що. Я думаю що все буде добре з ним. Плями ті що вже є лишаться, але це не страшно - головне щоб не почали загнивати бульби в землі. А якщо ви плануєте його пересаджувати, то можете це зробити - не пошкодить. Горщик великий не беріть, бо притормозить рослинка в рості. Найкраще вибирайте горщик на 2 см більший ніж той в якому заміокулькас зараз росте. yes
Я вам за цю рослину можу багато розповісти - в мене дома це одна з моїх улюблених рослин !!!!!! biggrin

Мій альбом http://cvitka.com/photo/16

Повідомлення відредаговано ГлоріЯ - Ср, 22.04.2009, 09:33

yarjnkaДата: Ср, 22.04.2009, 09:29 | Повідомлення # 2
Квіточка
Група: Привілейовані
Нагороди: 0 список нагород ...
Це теж один з моїх улюблених, він просто красень, листочки тугенькі, м"ясисті, зелені-зелені!!!

kjusyДата: Ср, 22.04.2009, 10:22 | Повідомлення # 3
Гілочка
Ой, і я також дуже люблю "заміка" biggrin В мене також темні плями є (він вже куплений з ними), а на нових листочках їх немає smile В мене дуже інтенсивно ріс взимку - понавипускав нових листків, а зараз більше у висоту росте smile Підливаю раз в 2 тижні.
yarjnka, дууууже гарний first , в мене менший happy

kvitkaДата: Ср, 22.04.2009, 10:24 | Повідомлення # 4
Admin
Група: Адміністратори
Ой, яка краса у вас, дівчата! Треба і собі такий прикупити. Я вже давненько приглядаюся до них, але поки що, правда, лише в інтернеті biggrin

Мої рослини

yarjnkaДата: Ср, 22.04.2009, 10:37 | Повідомлення # 5
Квіточка
Особливих проблем з ним немає, і танців з бубнами над ним не потрібно! Можеш спокійно купувати!!!

bilannaДата: Ср, 22.04.2009, 14:05 | Повідомлення # 6
Листочок
погоджуюся з усім вище сказаним smile в мене два "заміка" ще зовсім юних biggrin , але вони дуже швидко набирають в рості і не потребують особливих зусиль. Нові паростки пробиваються всю весну biggrin Хоча, як я нещодавно побачила в "Новій лінії", коштують вони недешево wacko . Тому до них краще треба приглядатися, щоб не сталося ніяких прикростей.
ГлоріЯ, дуже дякую за поради стосовно пересадки smile , я вже хотіла свої пересадити, а тепер зачекаю до осені, судячи з темпів роста wink

ГлоріЯДата: Ср, 22.04.2009, 16:05 | Повідомлення # 7
Квіточка
На рахунок пересадки: мій росте в керамічному горщику (фото в моєму альбомі), але я не раз в інтернеті зустрічала фотографії де заміки ростуть в пластикових горщиках. yes І при інтенсивному рості, рослина ці пластикові горщики розламує !!! showoff Звичайно до такого допускати не треба, але якщо вже пластик почав деформуватись під тиском коріння - то пересадка необхідна. Я свій посадила десь рік назад, поки ще пересаджувати не збираюсь. Думаю що кераміка витримає і не розколиться. victory

kjusyДата: Ср, 22.04.2009, 16:11 | Повідомлення # 8
Гілочка
А я посадила в пластик sad бо десь прочитала, що від кераміки деформуються коріння коли рослина розростається і це не дуже добре, а по пластику це зразу видно і можна пересадити wacko
А кераміка то більше подобається smile

Повідомлення відредаговано kjusy - Ср, 22.04.2009, 16:16

bilannaДата: Ср, 22.04.2009, 19:08 | Повідомлення # 9
Листочок
мої стоять зараз в пластику - подивлюся, що станеться.. вони ще дуже маленькі, тільки попробивалися, але темпи вражають eek

mayyaДата: Ср, 22.04.2009, 21:26 | Повідомлення # 10
Занесений вітром
Група: Новенькі
ГлоріЯ, спасибо за ответ. Буду благодарна , если напишите о вазончике больше. Он мне очень нравиться и хотелось бы знать максимально.

ГлоріЯДата: Ср, 22.04.2009, 21:29 | Повідомлення # 11
Квіточка
mayya, почитайте Каталог рослин, там є основна інформація. smile

bilannaДата: Чт, 23.04.2009, 10:14 | Повідомлення # 12
Листочок
ГлоріЯ, я в Вас хотіла запитати - я тут сьогодні виявила на листочках своїх заміків краплі немов би роси, але я так зрозуміла, що це їх власний сік чи щось таке wacko . Не підкажете - чи це нормальне явище?

ГлоріЯДата: Чт, 23.04.2009, 11:30 | Повідомлення # 13
Квіточка
bilanna, на заміку в мене такого не було. Було на монстері - це коли піділлю забагато, або перед дощем, коли вологість дуже висока. Ви напевно полили їх добряче. wacko

bilannaДата: Чт, 23.04.2009, 12:48 | Повідомлення # 14
Листочок
може бути, я не впевнена, бо я взагалі-то рослини не переливаю і для кожного в мене окремий режим поливу.. хоча.. треба завтра буде перевірити

yarjnkaДата: Пн, 27.04.2009, 16:28 | Повідомлення # 15
Квіточка
Ого, скільки не бачила цих вазонів і не читала про них, а такого ще не чула і не бачила?! eek bilanna, розкажіть коли це стається і як часто, будемо думати разом! cry

Форум » Квітковий форум » Листяні та хвойні рослини » Заміокулькас.
Сторінка 1 з 212»
Пошук:

» Форма входу
Логін:
Пароль:

» Друзі сайту

» Пошук

» Міні-чат
500

» Приєднуйся!

» Ми на Facebook

» Друзі сайту

» Статистика

Сьогодні на сайті були

Рослини місяця
Муррайя (2)
Карамбола (0)
Молодило (0)
Лівістона (Livistona) (0)
Тюльпан (0)
Гіацинт (0)
Copyright Cvitka © 2012
При використанні матеріалів з сайту http://cvitka.com активне посилання на сторінку матеріалу обов’язкове!
Створити сайт безкоштовно * дизайн ZeroParking
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET