|
|
|
| Заміокулькас. |
| ГлоріЯ | Дата: Ср, 22.04.2009, 00:01 | Повідомлення # 1 |
Квіточка
Група: Модератори
Нагороди: 1
список нагород ...
Статус: Offline
| Заміокулькас - рослина з родини ароїдних. Якщо стебла вкрилися темними плямами - це перелив. Вологу замік запасає в своїх бульбах і тому поливати рослинку треба після того, як земля в горщику добре просохне. Це помилково думають, що рослини з мясистими стеблами потребують багато вологи. mayya, поставте свій замік в світле, тепле місце, але не на пряме сонце і не поливайте поки що. Я думаю що все буде добре з ним. Плями ті що вже є лишаться, але це не страшно - головне щоб не почали загнивати бульби в землі. А якщо ви плануєте його пересаджувати, то можете це зробити - не пошкодить. Горщик великий не беріть, бо притормозить рослинка в рості. Найкраще вибирайте горщик на 2 см більший ніж той в якому заміокулькас зараз росте. Я вам за цю рослину можу багато розповісти - в мене дома це одна з моїх улюблених рослин !!!!!!
Мій альбом http://cvitka.com/photo/16
Повідомлення відредаговано ГлоріЯ - Ср, 22.04.2009, 09:33 |
| |
| | |
| yarjnka | Дата: Ср, 22.04.2009, 09:29 | Повідомлення # 2 |
Квіточка
Група: Привілейовані
Нагороди: 0
список нагород ...
| Це теж один з моїх улюблених, він просто красень, листочки тугенькі, м"ясисті, зелені-зелені!!!
|
| |
| | |
| kjusy | Дата: Ср, 22.04.2009, 10:22 | Повідомлення # 3 |
Гілочка
список нагород ...
| Ой, і я також дуже люблю "заміка" В мене також темні плями є (він вже куплений з ними), а на нових листочках їх немає В мене дуже інтенсивно ріс взимку - понавипускав нових листків, а зараз більше у висоту росте Підливаю раз в 2 тижні. yarjnka, дууууже гарний , в мене менший
|
| |
| | |
| kvitka | Дата: Ср, 22.04.2009, 10:24 | Повідомлення # 4 |
Admin
Група: Адміністратори
список нагород ...
| Ой, яка краса у вас, дівчата! Треба і собі такий прикупити. Я вже давненько приглядаюся до них, але поки що, правда, лише в інтернеті
Мої рослини
|
| |
| | |
| yarjnka | Дата: Ср, 22.04.2009, 10:37 | Повідомлення # 5 |
Квіточка
список нагород ...
| Особливих проблем з ним немає, і танців з бубнами над ним не потрібно! Можеш спокійно купувати!!!
|
| |
| | |
| bilanna | Дата: Ср, 22.04.2009, 14:05 | Повідомлення # 6 |
Листочок
список нагород ...
| погоджуюся з усім вище сказаним в мене два "заміка" ще зовсім юних , але вони дуже швидко набирають в рості і не потребують особливих зусиль. Нові паростки пробиваються всю весну Хоча, як я нещодавно побачила в "Новій лінії", коштують вони недешево . Тому до них краще треба приглядатися, щоб не сталося ніяких прикростей. ГлоріЯ, дуже дякую за поради стосовно пересадки , я вже хотіла свої пересадити, а тепер зачекаю до осені, судячи з темпів роста
|
| |
| | |
| ГлоріЯ | Дата: Ср, 22.04.2009, 16:05 | Повідомлення # 7 |
Квіточка
список нагород ...
| На рахунок пересадки: мій росте в керамічному горщику (фото в моєму альбомі), але я не раз в інтернеті зустрічала фотографії де заміки ростуть в пластикових горщиках. І при інтенсивному рості, рослина ці пластикові горщики розламує !!! Звичайно до такого допускати не треба, але якщо вже пластик почав деформуватись під тиском коріння - то пересадка необхідна. Я свій посадила десь рік назад, поки ще пересаджувати не збираюсь. Думаю що кераміка витримає і не розколиться.
|
| |
| | |
| kjusy | Дата: Ср, 22.04.2009, 16:11 | Повідомлення # 8 |
Гілочка
список нагород ...
| А я посадила в пластик бо десь прочитала, що від кераміки деформуються коріння коли рослина розростається і це не дуже добре, а по пластику це зразу видно і можна пересадити А кераміка то більше подобається
Повідомлення відредаговано kjusy - Ср, 22.04.2009, 16:16 |
| |
| | |
| bilanna | Дата: Ср, 22.04.2009, 19:08 | Повідомлення # 9 |
Листочок
список нагород ...
| мої стоять зараз в пластику - подивлюся, що станеться.. вони ще дуже маленькі, тільки попробивалися, але темпи вражають
|
| |
| | |
| mayya | Дата: Ср, 22.04.2009, 21:26 | Повідомлення # 10 |
|
Занесений вітром
Група: Новенькі
список нагород ...
| ГлоріЯ, спасибо за ответ. Буду благодарна , если напишите о вазончике больше. Он мне очень нравиться и хотелось бы знать максимально.
|
| |
| | |
| ГлоріЯ | Дата: Ср, 22.04.2009, 21:29 | Повідомлення # 11 |
Квіточка
список нагород ...
| mayya, почитайте Каталог рослин, там є основна інформація.
|
| |
| | |
| bilanna | Дата: Чт, 23.04.2009, 10:14 | Повідомлення # 12 |
Листочок
список нагород ...
| ГлоріЯ, я в Вас хотіла запитати - я тут сьогодні виявила на листочках своїх заміків краплі немов би роси, але я так зрозуміла, що це їх власний сік чи щось таке . Не підкажете - чи це нормальне явище?
|
| |
| | |
| ГлоріЯ | Дата: Чт, 23.04.2009, 11:30 | Повідомлення # 13 |
Квіточка
список нагород ...
| bilanna, на заміку в мене такого не було. Було на монстері - це коли піділлю забагато, або перед дощем, коли вологість дуже висока. Ви напевно полили їх добряче.
|
| |
| | |
| bilanna | Дата: Чт, 23.04.2009, 12:48 | Повідомлення # 14 |
Листочок
список нагород ...
| може бути, я не впевнена, бо я взагалі-то рослини не переливаю і для кожного в мене окремий режим поливу.. хоча.. треба завтра буде перевірити
|
| |
| | |
| yarjnka | Дата: Пн, 27.04.2009, 16:28 | Повідомлення # 15 |
Квіточка
список нагород ...
| Ого, скільки не бачила цих вазонів і не читала про них, а такого ще не чула і не бачила?! bilanna, розкажіть коли це стається і як часто, будемо думати разом!
|
| |
| |
|
 |
|