|
|
|
| Заміокулькас. |
| kjusy | Дата: Пн, 27.04.2009, 18:40 | Повідомлення # 16 |
Гілочка
Група: Привілейовані
Нагороди: 1
список нагород ...
Статус: Offline
| Ось знайшла про краплі води на заміку лише одне речення: "Возможно, это оттого, что поначалу, когда он мне достался и был пересушен, я поливала, как обычно, и заливала - он даже "плакал" (а я не знала, что до этого нельзя доводить)."(http://homeflowers.ru/yabbse/index.php?showtopic=8726). Виходить, що він "плаче" від надмірного поливу.
|
| |
| | |
| bilanna | Дата: Вт, 28.04.2009, 11:04 | Повідомлення # 17 |
Листочок
Група: Модератори
список нагород ...
| Я так думаю, що то було після поливу та перед дощем, коли була найвища вологість - тому що більше я подібного не помічала. kjusy, дякую за пошуки буду намагатися поливати обережніше, щоб не "плакав"
|
| |
| | |
| Ganusya | Дата: Нд, 07.06.2009, 23:41 | Повідомлення # 18 |
Брунька
Група: Користувачі
Нагороди: 0
список нагород ...
| Я свій заміокулькас вирощую із гілочки, на якій було 4 листочки. Минулого літа просто встромила у горщик до іншого вазона, він там просидів напевно місяців два і пустив коріння, почала рости бульба (незнаю як правильно називається). Потім я його відсадила у окремий горщик і так він ріс (чи спав) цілу зиму. А наприкінці зими вилізло дві новенькі гілочки, на одній - 10, а на другій - 13 листочків, правда стара гілочка відмерла. Ось так помаленько спробуємо вирости великими. Як сфотографую, то покажу.
|
| |
| | |
| bilanna | Дата: Пт, 30.10.2009, 13:16 | Повідомлення # 19 |
Листочок
список нагород ...
| Дівчата - а такі плями коричневі на кінчиках та краєчках листочків - це від чого може бути? Я своїх заміків після того як вони "поплакали" стала менше поливати і більше цього не траплялося.. але стоять вони в мене на східному вікні і я вже думаю може це їм світла забагато.. Тому що плями почали влітку з'являтися. Зараз рост зупинився, але мені дуже шкода на них дивитися Щось я з ними роблю не так.. Може треба переставити?
|
| |
| | |
| ГлоріЯ | Дата: Пт, 30.10.2009, 13:36 | Повідомлення # 20 |
Квіточка
список нагород ...
| bilanna, Може протяг, або сухе повітря ? Переставляти тепер вже не треба - сонця нема, та й день короткий.
Мій альбом http://cvitka.com/photo/16
|
| |
| | |
| bilanna | Дата: Пт, 30.10.2009, 13:46 | Повідомлення # 21 |
Листочок
список нагород ...
| протягів там нема, повітря не сухе, але я їх не часто оприскувала.. так як спатіків та інших.. але всі інші радіють , а цим двом все не так Хоча вважаються легкими для вирощування щось в мене все навпаки
|
| |
| | |
| ГлоріЯ | Дата: Пт, 30.10.2009, 14:03 | Повідомлення # 22 |
Квіточка
список нагород ...
| Ну значить земля в горщику не підходяща. В якій землі він росте ? Я недавно свій пересадила в великий пластмасовий горщик. Землю брала універсальну, додала перліт, трохи вермикуліту і сфагнум. Вроді прижився. Але я горщик трошки на виріст взяла, бо з керамічного коріння вилазило просто через верх. Тепер думаю активний ріст аж весною почнеться.
|
| |
| | |
| bilanna | Дата: Пт, 30.10.2009, 14:28 | Повідомлення # 23 |
Листочок
список нагород ...
| земля в нього та, що дісталася мені с ним ще з минулого року.. росте в пластиковому горщику.. треба, мабуть пересадити в універсальний свіжий грунт. Дякую!!
|
| |
| | |
| ГлоріЯ | Дата: Пт, 30.10.2009, 14:43 | Повідомлення # 24 |
Квіточка
список нагород ...
| bilanna, да, треба пересаджувати. Коли ти його залила корені могли підгнити, тепер треба почистити глиль, присипати вугіллям і в свіжу землю. Горщик краще пластиковий, бо в керамічному дійсно йому погано. Я вже переконалась.
|
| |
| | |
| bilanna | Дата: Пт, 30.10.2009, 14:56 | Повідомлення # 25 |
Листочок
список нагород ...
| ГлоріЯ, Дякую!!! на віхідних куплю грунт та пересаджу. досить їм мучатись
|