|
|
|
| Алоказія |
| ГлоріЯ | Дата: Сб, 30.05.2009, 13:35 | Повідомлення # 1 |
Квіточка
Група: Модератори
Нагороди: 1
список нагород ...
Статус: Offline
| На днях в мене з"явилася ще одна рослинка з мого любимого сімейства Ароїдних - красуня Алоказія. Перечитала вже про неї все, що знайшла, тепер залишилась тільки практика.... Хто мав або має таку рослину поділіться досвідом як краще і правильніше за нею доглядати, а то інформації багато, але на стільки різна, що я ще більше запуталась. Одні кажуть обприскувати, другі кажуть що від цього листя жовкне, корочше я як свою принесла, поставила і не зачіпаю. Тільки фотку зробила і назад поставила - боюсь навіть рухати.
Мій альбом http://cvitka.com/photo/16
Повідомлення відредаговано ГлоріЯ - Сб, 30.05.2009, 13:36 |
| |
| | |
| kjusy | Дата: Сб, 30.05.2009, 18:32 | Повідомлення # 2 |
Гілочка
Група: Привілейовані
список нагород ...
| Ох ці розкішні листочки.....Гарна!!!! Практики по догляду немає, але читала що любить тепло і вологу Це завжди зупиняло мене перед купівлею алоказії, бо взимку в мене трохи холодно, а для ароїдних це не дуже....Також люблю це сімейство
|
| |
| | |
| kvitka | Дата: Нд, 27.09.2009, 16:03 | Повідомлення # 3 |
Admin
Група: Адміністратори
Нагороди: 0
список нагород ...
| ГлоріЯ, як твоя красуня? Я теж завжди на них задивляюся, таке листя гарнюще
Мої рослини
|
| |
| | |
| ГлоріЯ | Дата: Ср, 30.09.2009, 15:56 | Повідомлення # 4 |
Квіточка
список нагород ...
| Алоказія моя добре, має 6 величезних листків, маленькі пожовкли і я їх пообривала. А ще вона збиралась цвісти, але я їй недозволила - виламала бутон із сльозами на очах.....я вирішила, що краще нехай буде розкішне листя, ніж зацвіте і все...амінь... Але щоб вона на мене не обідилась, я її пересадила минулого тижня. Поки вроді все ОК.
|
| |
| | |
| t34usa | Дата: Сб, 03.10.2009, 14:37 | Повідомлення # 5 |
Занесений вітром
Група: Новенькі
список нагород ...
| Моїй алоказії три з половиною роки. За цей час я мала з нею всяке. Спробую розповісти. Живе вона в обрізаному згори пластиковому відрі Зазвичай на ній два здоровенні листки. Стоїть на північному вікні. Пересаджувала я її за весь час двічі. Раз мені видалось, що їй затісно, другий - коли перелила води й від землі пішов поганий запах. Квітне вона десь раз на півроку - витикає непоказну кремову стрілку. Коли таких стрілки дві - можна запилювати. Я так зробила цієї зими, і за півроку мала щось на зразок маленького качана з ягодами. Шкода, алоказія його так до кінця не доростила, зігнили ягоди. На неї нападав павутинний кліщик, від якого я позбавила рослину за допомогою фронтлайну :)) Ефективна штука Під час другого пересаджування (півтора роки тому) познімала з коріння бульбинки. Їх було 6 штук. Цієї весни я їх висадила в горщики. Вони там сиділи все літо без руху, дві погнили, а чотири я з нервів закопала назад до маминого відра І от зараз, у жовтні, одна з них витикає паросток! А до того в серпні був ще один. Я його благоговійно була пересадила, але він пропав. Другий не рухатиму. Сподіваюсь на новеньку алоказію. Пересаджу вже навесні. Візьму, певно, зараз фотоапарат, та й сфотографую мою алоказію. Спробую потім фото запостити
|
| |
| | |
| t34usa | Дата: Сб, 03.10.2009, 14:50 | Повідомлення # 6 |
Занесений вітром
список нагород ...
| Таак, що ще забула додати про свою алоказію. Підживлюю я її навесні та влітку десь раз на три тижні. Поливаю вже як верхній шар грунту підсихає. Як мені настрій є - оприскую, нема - то ні. А зараз спробую запостити два фото. На одному - сама рослина (масштаб листка дивіться порівняно з горщиком-відром). А на другому фото - бульбина, яка щойно випускає паросток.
|
| |
| | |
| ГлоріЯ | Дата: Сб, 03.10.2009, 19:45 | Повідомлення # 7 |
Квіточка
список нагород ...
| t34usa, я коли свою пересаджувала, теж бачила молоденькі бульбочки, але не відділяла їх. Корені були здорові, я просто перевалила і не тривожила рослинку лишній раз. А вона в вас цілий час два листка має, чи нарощує більше ? Але солейролію вашу не можу не похвалити - розкішні зарослі !!!
|
| |
| | |
| t34usa | Дата: Нд, 04.10.2009, 09:22 | Повідомлення # 8 |
Занесений вітром
список нагород ...
| Якщо моя алоказія не квітне, то нарощує 2-3 листки. А тут вона якраз скинула ну... не знаю як назвати... плодоніжку чи що. З ягодами. Як тільки вона позбавилась свого недозрілого насіння, одразу викинула новий листок. Отже - три листки має рідко, два в основному. Гадаю, якщо квіткові стрілки виривати, матиме весь час по три листки. Дякую за те, що повідомили назву тієї рослини, що разом з алоказією. Тепер знаю, що вона зветься солейролія
|
| |
| | |
| orhidea29 | Дата: Пт, 30.10.2009, 12:48 | Повідомлення # 9 |
Зелень
Група: Користувачі
список нагород ...
| У мене теж є алоказія.Я виростила її з бульбинки.Вона помаленьку розростається і радує мене.Вона хоче три речі:вологу,світло і тепло.Я думаю,що вона виросте в мне велика і красива.
ната
|
| |
| | |
| ГлоріЯ | Дата: Пн, 23.11.2009, 15:30 | Повідомлення # 10 |
Квіточка
список нагород ...
| Моя алоказія знов зібралася цвісти, мене це зовсім не радує. Поки випускала цвіт, засохло два величезних листка. Я так надіялась, що то нові листочки лізуть, а то цвіт... Не знаю, що маю робити - виламати знов цвіт, чи нехай цвіте ?
|
| |
| | |
| Ірися | Дата: Пн, 01.03.2010, 11:13 | Повідомлення # 11 |
Пуп’янок
Група: Користувачі
список нагород ...
| В мене Алоказія вже два роки! Якось тато подарував на 8 Березня! Вона в мене вже така гарна була! Виросла 30 см в висоту, та й листків вже було десь 5! Але якось на неї мені в один час почало не везти!!!!! В нас почався ремонт і я вже не знала де з цими вазонами тулятися! Стояли вони в мене на підлозі біля дивану!!!!!!! Брат заснув і випадково його нога падає на новенький листочок Алоказії, який щено розкрутився! А через деякий час знову я падала зі стільчика і на неї впав принтер, зламав її під корінь)))))))))))! Після того я її хотіла викинути, але мама взяла її накрила одноразовим стаканчиком, я її поливала, удобряла! І десь через півроку вона випустила 3 стрілки!!!!!!! Але якраз зима, то вона трохи помалу росте!!!!!!!!!!! Але, щоб цвісти, то вона вмене не цвіла ніколи!!!!!!!!!!!! Вона дуже любить оприскування і помірний полив! Літом я її оприскую кожен день!!!!!!!!!
Живучи увесь час у спогадах , ми втрачаємо шанс на нинішнє справжнє...
Повідомлення відредаговано Ірися - Пн, 01.03.2010, 11:14 |
| |
| |
|
 |
|