Питання яке стосується шкідників - підскажіть будьласка,як з ними боротися? Виглядають немов якісь маленькі видовжені личинки ,білого кольору,приблизна довжина 1 мм є й менші.Я їх бачу коли поливаю квітку і вони виходять назовні. Мені радили посипати верхній шар грунту тютюном з сигарет.
GooFy, я так зрозуміла, що вони в грунті ? Це ногохвостки, вони від перезволоження заводяться. В мене зимою бувають, а зараз нема. Я купляю БАЗУДИН. Помагає, якщо не заливати рослини. Спробуйте зменшити полив і вони пропадуть самі. Про тютюн не знаю....
GooFy, Думаю, що зараз це не смертельно, але в осінньо-зимовий період, коли на вулиці буде холодно, то холодне повітря з відкритої форточки може зашкодити.
якщо вони там стоять давно, то це не страшно - вони звикли, але якщо для нового місця розташування, то спробуйте розмістити їх у світлому місці десь неподалік від вікна, але, звичайно, без протягів. Взагалі дуже мало квітів переносять протяги. Тобто дуже стійкі можуть їх терпіти довше, ніж інші . Тому намагайтеся переконуватися в тому, що свіже повітря в них є, а протягів нема І ще, я з цими ногохвостками поборолася за допомогою засобу Гром-2 - допоміг
Які ще фактори шкідливі для фікусів? В мене підвіконня з ними близько з компютером,нічого страшного немає? І як часто на рік їх можна пересаджувати,в яку пору року..?
GooFy, в каталозі рослин є стаття про фікус а взагалі його треба пересаджувати досить рідко - коли він стає завеликим для горщика, або коли припиняється ріст. А шкідливі фактори такі самі як для інших листяних та деревоподібних - перезволоження, протяги, довге затемнення..
LedyX, дякую! Я теж з таким задоволенням переглядала твою колекцію фікусів Той великий фікус у мене вже 2 роки. Коли попав до мене - мав 1 м висоти (може, трошки менше). Тобто за ці 2 роки виріс більше, ніж удвічі. Я йому влітку верхівку обрізала, бо доставав до стелі, тому зараз уже нарощує "ширину"
Привіт.Я тут новенька і також люблю кімнатні рослини.Тому я маю тільки пару вазонів.Я вчора купила Фікус Бенджаміна маленький.Скажіть його треба пересадити чи най росте,і чи він світлолюбивий
Віта, Для того, щоб порадити вам які рослинки ще варто купляти, треба до вас в гості потрапити, щоб знати сонячно в вас чи ні, і що ви любите. Я б вам порадила от що: Загляньте в КАТАЛОГ РОСЛИН http://cvitka.com/publ/ почитайте які рослини що люблять - сонце, тінь, і тоді вибирайте , щоб і вам рослинка подобалась і щоб рослинці у вас добре жилось. Мені, наприклад, подобаються маранти і калатеї, я можу стояти біля них в магазині годинами і дивитися. Але тепер вже їх не купляю, бо знаю, що вони в мене не ростуть. Але ростуть фіалки, драцени, фікуси, і ще купа інших рослин.
Я вчора купила Фікус Бенджаміна маленький.Скажіть його треба пересадити чи най росте,і чи він світлолюбивий
Якщо земля у фікуса нормальна, то можете поки нічого не робити,а коли корінці почнуть вилазити з дірок на дні горщика, тоді пересадіть. Я, наприклад, завжди пересаджую-перевалюю свіжо куплені рослини одразу або, що рідше - через тиждень-два.