|
|
|
| Фікус Бенджаміна |
| GooFy | Дата: Ср, 29.07.2009, 22:28 | Повідомлення # 31 |
Занесений вітром
Група: Новенькі
Нагороди: 0
список нагород ...
Статус: Offline
| Питання яке стосується шкідників - підскажіть будьласка,як з ними боротися? Виглядають немов якісь маленькі видовжені личинки ,білого кольору,приблизна довжина 1 мм є й менші.Я їх бачу коли поливаю квітку і вони виходять назовні. Мені радили посипати верхній шар грунту тютюном з сигарет.
|
| |
| | |
| ГлоріЯ | Дата: Ср, 29.07.2009, 23:58 | Повідомлення # 32 |
Квіточка
Група: Модератори
Нагороди: 1
список нагород ...
| GooFy, я так зрозуміла, що вони в грунті ? Це ногохвостки, вони від перезволоження заводяться. В мене зимою бувають, а зараз нема. Я купляю БАЗУДИН. Помагає, якщо не заливати рослини. Спробуйте зменшити полив і вони пропадуть самі. Про тютюн не знаю....
Мій альбом http://cvitka.com/photo/16
|
| |
| | |
| GooFy | Дата: Чт, 30.07.2009, 10:30 | Повідомлення # 33 |
Занесений вітром
список нагород ...
| Дякую! Я так розумію,що ці фікуси бояться протягів,вони в мене стоять на підвіконні,а над ними відкрита форточка.Це небезпечно для них?
|
| |
| | |
| ГлоріЯ | Дата: Чт, 30.07.2009, 11:03 | Повідомлення # 34 |
Квіточка
список нагород ...
| GooFy, Думаю, що зараз це не смертельно, але в осінньо-зимовий період, коли на вулиці буде холодно, то холодне повітря з відкритої форточки може зашкодити.
|
| |
| | |
| bilanna | Дата: Чт, 30.07.2009, 11:04 | Повідомлення # 35 |
Листочок
список нагород ...
| якщо вони там стоять давно, то це не страшно - вони звикли, але якщо для нового місця розташування, то спробуйте розмістити їх у світлому місці десь неподалік від вікна, але, звичайно, без протягів. Взагалі дуже мало квітів переносять протяги. Тобто дуже стійкі можуть їх терпіти довше, ніж інші . Тому намагайтеся переконуватися в тому, що свіже повітря в них є, а протягів нема І ще, я з цими ногохвостками поборолася за допомогою засобу Гром-2 - допоміг
|
| |
| | |
| GooFy | Дата: Чт, 30.07.2009, 13:34 | Повідомлення # 36 |
Занесений вітром
список нагород ...
| Які ще фактори шкідливі для фікусів? В мене підвіконня з ними близько з компютером,нічого страшного немає? І як часто на рік їх можна пересаджувати,в яку пору року..?
|
| |
| | |
| bilanna | Дата: Чт, 30.07.2009, 17:34 | Повідомлення # 37 |
Листочок
список нагород ...
| GooFy, в каталозі рослин є стаття про фікус а взагалі його треба пересаджувати досить рідко - коли він стає завеликим для горщика, або коли припиняється ріст. А шкідливі фактори такі самі як для інших листяних та деревоподібних - перезволоження, протяги, довге затемнення..
|
| |
| | |
| LedyX | Дата: Чт, 30.07.2009, 17:35 | Повідомлення # 38 |
Квіточка
список нагород ...
| kvitka, фікуси дуже гарні! Бенджамінич, що на першому фото, просто шикарний! Давно він в тебе? Cкільки йому років?
|
| |
| | |
| kvitka | Дата: Чт, 30.07.2009, 17:35 | Повідомлення # 39 |
Admin
Група: Адміністратори
список нагород ...
| LedyX, дякую! Я теж з таким задоволенням переглядала твою колекцію фікусів Той великий фікус у мене вже 2 роки. Коли попав до мене - мав 1 м висоти (може, трошки менше). Тобто за ці 2 роки виріс більше, ніж удвічі. Я йому влітку верхівку обрізала, бо доставав до стелі, тому зараз уже нарощує "ширину"
Мої рослини
|
| |
| | |
| bilanna | Дата: Пн, 22.02.2010, 18:09 | Повідомлення # 40 |
Листочок
список нагород ...
| Дівчата, перенесла ваше обговорення фікусів до відповідної теми
|
| |
| | |
| Віта | Дата: Чт, 25.03.2010, 15:14 | Повідомлення # 41 |
Занесений вітром
список нагород ...
| Привіт.Я тут новенька і також люблю кімнатні рослини.Тому я маю тільки пару вазонів.Я вчора купила Фікус Бенджаміна маленький.Скажіть його треба пересадити чи най росте,і чи він світлолюбивий
|
| |
| | |
| Віта | Дата: Чт, 25.03.2010, 15:18 | Повідомлення # 42 |
Занесений вітром
список нагород ...
| Ось мій фікус
|
| |
| | |
| Віта | Дата: Чт, 25.03.2010, 15:20 | Повідомлення # 43 |
Занесений вітром
список нагород ...
| ось він мій фікус, і порадьте які ще кімнатні рослини варто купляти
|
| |
| | |
| ГлоріЯ | Дата: Пт, 26.03.2010, 12:36 | Повідомлення # 44 |
Квіточка
список нагород ...
| Віта, Для того, щоб порадити вам які рослинки ще варто купляти, треба до вас в гості потрапити, щоб знати сонячно в вас чи ні, і що ви любите. Я б вам порадила от що: Загляньте в КАТАЛОГ РОСЛИН http://cvitka.com/publ/ почитайте які рослини що люблять - сонце, тінь, і тоді вибирайте , щоб і вам рослинка подобалась і щоб рослинці у вас добре жилось. Мені, наприклад, подобаються маранти і калатеї, я можу стояти біля них в магазині годинами і дивитися. Але тепер вже їх не купляю, бо знаю, що вони в мене не ростуть. Але ростуть фіалки, драцени, фікуси, і ще купа інших рослин.
|
| |
| | |
| LedyX | Дата: Сб, 27.03.2010, 01:37 | Повідомлення # 45 |
Квіточка
список нагород ...
| Quote (Віта) Я вчора купила Фікус Бенджаміна маленький.Скажіть його треба пересадити чи най росте,і чи він світлолюбивий Якщо земля у фікуса нормальна, то можете поки нічого не робити,а коли корінці почнуть вилазити з дірок на дні горщика, тоді пересадіть. Я, наприклад, завжди пересаджую-перевалюю свіжо куплені рослини одразу або, що рідше - через тиждень-два. Quote (Віта) чи він світлолюбивий Так, Ваш фікус світлолюбивий
|
| |
| |
|
 |
|