|
|
|
| Диффенбахії |
| kvitka | Дата: Пн, 21.12.2009, 22:10 | Повідомлення # 46 |
Admin
Група: Адміністратори
Нагороди: 0
список нагород ...
Статус: Offline
| Antonio, жаль, часто старенькі диффенбахії приходиться оновлювати таким способом Але зате тепер у вас їх буде аж три
Мої рослини
|
| |
| | |
| Мирослава | Дата: Вт, 29.12.2009, 11:59 | Повідомлення # 47 |
Зелень
Група: Користувачі
список нагород ...
| kjusy, чомусь моя дифенбахія не пускає корінціц! Скільки на них треба чекати???
|
| |
| | |
| LedyX | Дата: Вт, 29.12.2009, 14:08 | Повідомлення # 48 |
Квіточка
Група: Модератори
список нагород ...
| Мирослава, зараз зима, тому на це піде більше часу, може ще пів місяця або і місяць в воді стояти... Скільки точно, сказати важко.
|
| |
| | |
| Мирослава | Дата: Чт, 28.01.2010, 17:46 | Повідомлення # 49 |
Зелень
список нагород ...
| Сьогодні я попачила, що стовбурець почав загнивати(та частина що знаходиться у воді). Незнаю що робити????? Так хотіла стовбурну дифенбахію!!!!!!
|
| |
| | |
| ГлоріЯ | Дата: Чт, 28.01.2010, 20:54 | Повідомлення # 50 |
Квіточка
Нагороди: 1
список нагород ...
| Мирослава, Напевно вода холодна дуже, якщо на підвіконні стоїть. Можете обрізати підгнивше і поставити в чисту воду, тепленьку і додайте туди 1 таблетку подрібненого активованого вугілля.. Поставте в тепле місце і контролюйте яка температура води, якщо холодна, то і корінців не пустить, треба, щоб вода була 20 *приблизно.
Мій альбом http://cvitka.com/photo/16
|
| |
| | |
| Мирослава | Дата: Пт, 29.01.2010, 11:00 | Повідомлення # 51 |
Зелень
список нагород ...
| ГлоріЯ, Скажіть будь-ласка, а наскільки часто треба міняти воду?
|
| |
| | |
| ГлоріЯ | Дата: Пт, 29.01.2010, 12:11 | Повідомлення # 52 |
Квіточка
Нагороди: 1
список нагород ...
| Мирослава, Не знаю, чесно. Я доливаю, коли треба, а міняти я думаю нема необхідності.
Мій альбом http://cvitka.com/photo/16
|
| |
| | |
| mery-g | Дата: Вт, 27.04.2010, 16:09 | Повідомлення # 53 |
|
Занесений вітром
Група: Новенькі
список нагород ...
| Дівчата, в мене така ж історія.Колись, як у мене було мало квітів, була диф. з двох щепок до 2-х метрів. Коли почала займатися рослинами і придбала парочку кущових, всі втратила.Вони мені сильно подобаються, але після таких втрат уже боюся і купувати. Догляд як і за усіма рослинами, а вних листочки жовкнут, коричневі кінчики.Одним словом , не хочуть рости
|
| |
| | |
| Натусік | Дата: Вт, 15.06.2010, 14:49 | Повідомлення # 54 |
|
Зелень
список нагород ...
| Привіт! Допоможіть, будь ласка! 1,5 місяці назад купила собі диффенбахію кущову. У неї почали жовтіли молоді листочки. Вирішила пересадити. Як наслідок, листочки жовтіють ще швидше. Поливю її по мірі підсихання грунту, обприскую, купаю. Та й місце непогане підібрала ( без доступу прямих сонячних променів)
|
| |
| | |
| Ірися | Дата: Ср, 16.06.2010, 11:07 | Повідомлення # 55 |
Пуп’янок
список нагород ...
| Натусік, мені також два роки назад подарували таку диффенбахію! Вона в мене дуже погано росла і жовкла, хоча я її і оприскувала, і купала! А якось мені довелось поїхати на тиждень з дому, коли приїхала, то побачила жахливу картину! Моя рослина була геть жовта! Я довго не думаючи витягла її із землі! Ті, що були більш-менш нормальні, то я їх глибше посадила, а інші я посадила, обрізавши верхушки! Зараз моя диффенбахія вже велика виросла, гарна і зелена! Так, що не бійтеся їх обновляти! Вони після обрізки швидко ростуть і випускають багато діток! Доречі стовбурці я присипала угольком із спалених сірників!
Живучи увесь час у спогадах , ми втрачаємо шанс на нинішнє справжнє...
|
| |
| | |
| Натусік | Дата: Вт, 13.07.2010, 10:52 | Повідомлення # 56 |
|
Зелень
список нагород ...
| Привіт! Допоможіть мені з диффенбахією. На стовбурі, де жовкли лисочки, почали зявлятись п"ятна гнилі. Я їх повирізала і замазала активованим вугіллям. Але всеодно не допомагає. Вже дірка в стовбурі розміром із 5 копійок. а гниль всеодно продовжується. Що робити???? Я не хочу її втрачати.
|
| |
| | |
| markovyt | Дата: Чт, 25.11.2010, 14:07 | Повідомлення # 57 |
Занесений вітром
список нагород ...
| Нещодавно купив диффенбахію і вона може з півтора тижня простояла і починає сохнути і проявляються на листях сухі пятна і кінцівки також сохнуть я і підливаю, і не знаю що робити а так хотілось її оживити допоможіть я новачок у квітництві! До-речі я виніс її у холодну кімнату не знаю чи це допоможе (пробачте за неякісне фото)
Повідомлення відредаговано markovyt - Чт, 25.11.2010, 14:09 |
| |
| | |
| Ірися | Дата: Чт, 25.11.2010, 18:54 | Повідомлення # 58 |
Пуп’янок
список нагород ...
| Вона не любить прямого сонця, краще росте в напівтіні!!!! Любить часте оприскування та помірний полив!!!! Перевірте на наявність щитовки, вона дуже часто нападає якщо досить сухе повітря!!!!!!
Живучи увесь час у спогадах , ми втрачаємо шанс на нинішнє справжнє...
|
| |
| | |
| markovyt | Дата: Вт, 30.11.2010, 11:45 | Повідомлення # 59 |
Занесений вітром
список нагород ...
| Quote (Ірися) я, краще росте в напівтіні!!!! Любить часте оприскування та помірний полив!!!! Перевірте на наявність щитовки, вона дуже часто нападає якщо досить сухе повітря!!!!!! А як зрозуміти що це щитовка і що це таке які ознаки?
|
| |
| | |
| silence-fire | Дата: Вт, 30.11.2010, 23:33 | Повідомлення # 60 |
Брунька
список нагород ...
| Такі плями посередені листа, це страва сонячних променів, скоріш за все. На дифенбахію не має потрапляти пряме сонячне світло. А ось м'яка пляма на кінці листочку - протяг/"холодні ноги"/перелив. Диффенбахія боїться протягів, не має стояти біля відчинених вікон, безпосередньо на холодному підвіконні або підлозі. На вашому місці я би обов'язково оглянула коріння (у рукавичках, бо діффи - отруйні рослини) з приводу гнилі. Якшо рослина у покупному транспортировочному торфі, пересадила би з повною заміною грунта, але без промивання коріння. Полила на 3-ій день. Зимує спокійно при кімнатній температурі подалі від батареї. Вологість повітря відносно поміркована:40-60 відсодків, як і норма для людини. Полюбляє пити, але, за вікном зима, рослина у стані спокою, поливають рідше. Як ароїдна рослина не має рости в горшику на виріст, а у притул до корневої системи. Пересаджують, як почне "вистрибувати". Аби попередити гибковіта бактериальні інфекціі, гнилі, перший полив після того як пересадите - з фунгіцидом. Одразу після пересадки обробити (опирскати) Цирконом, слабкою концентрацією. Або до пересадки Епіном.
|
| |
| |
|
 |
|