Сб, 19.05.2012, 14:14
» Меню

» Друзі сайту

» Наше опитування
Cvitka оновилася! Як Вам новий дизайн сайту?
Всього відповідей: 216

» Реклама

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Сторінка 4 з 5«12345»
Модератор форуму: bilanna 
Форум » Квітковий форум » Листяні та хвойні рослини » Диффенбахії (Проблеми з ними, помирають...)
Диффенбахії
kvitkaДата: Пн, 21.12.2009, 22:10 | Повідомлення # 46
Admin
Група: Адміністратори
Нагороди: 0 список нагород ...
Статус: Offline
Antonio, жаль, часто старенькі диффенбахії приходиться оновлювати таким способом sad Але зате тепер у вас їх буде аж три smile

Мої рослини

МирославаДата: Вт, 29.12.2009, 11:59 | Повідомлення # 47
Зелень
Група: Користувачі
kjusy, чомусь моя дифенбахія не пускає корінціц! Скільки на них треба чекати???

LedyXДата: Вт, 29.12.2009, 14:08 | Повідомлення # 48
Квіточка
Група: Модератори
Мирослава, зараз зима, тому на це піде більше часу, може ще пів місяця або і місяць в воді стояти... Скільки точно, сказати важко.

МирославаДата: Чт, 28.01.2010, 17:46 | Повідомлення # 49
Зелень
Сьогодні я попачила, що стовбурець почав загнивати(та частина що знаходиться у воді). Незнаю що робити?????
Так хотіла стовбурну дифенбахію!!!!!! cry

ГлоріЯДата: Чт, 28.01.2010, 20:54 | Повідомлення # 50
Квіточка
Нагороди: 1 список нагород ...
Мирослава, Напевно вода холодна дуже, якщо на підвіконні стоїть. Можете обрізати підгнивше і поставити в чисту воду, тепленьку і додайте туди 1 таблетку подрібненого активованого вугілля.. Поставте в тепле місце і контролюйте яка температура води, якщо холодна, то і корінців не пустить, треба, щоб вода була 20 *приблизно. smile smile

Мій альбом http://cvitka.com/photo/16

МирославаДата: Пт, 29.01.2010, 11:00 | Повідомлення # 51
Зелень
ГлоріЯ, Скажіть будь-ласка, а наскільки часто треба міняти воду?

ГлоріЯДата: Пт, 29.01.2010, 12:11 | Повідомлення # 52
Квіточка
Нагороди: 1 список нагород ...
Мирослава, Не знаю, чесно. sad Я доливаю, коли треба, а міняти я думаю нема необхідності. smile

Мій альбом http://cvitka.com/photo/16

mery-gДата: Вт, 27.04.2010, 16:09 | Повідомлення # 53
Занесений вітром
Група: Новенькі
Дівчата, в мене така ж історія.Колись, як у мене було мало квітів, була диф. з двох щепок до 2-х метрів. Коли почала займатися рослинами і придбала парочку кущових, всі втратила.Вони мені сильно подобаються, але після таких втрат уже боюся і купувати. Догляд як і за усіма рослинами, а вних листочки жовкнут, коричневі кінчики.Одним словом , не хочуть рости sad

НатусікДата: Вт, 15.06.2010, 14:49 | Повідомлення # 54
Зелень
Привіт! Допоможіть, будь ласка! 1,5 місяці назад купила собі диффенбахію кущову. У неї почали жовтіли молоді листочки. Вирішила пересадити. Як наслідок, листочки жовтіють ще швидше. Поливю її по мірі підсихання грунту, обприскую, купаю. Та й місце непогане підібрала ( без доступу прямих сонячних променів)

ІрисяДата: Ср, 16.06.2010, 11:07 | Повідомлення # 55
Пуп’янок
Натусік, мені також два роки назад подарували таку диффенбахію! Вона в мене дуже погано росла і жовкла, хоча я її і оприскувала, і купала! А якось мені довелось поїхати на тиждень з дому, коли приїхала, то побачила жахливу картину! Моя рослина була геть жовта! Я довго не думаючи витягла її із землі! Ті, що були більш-менш нормальні, то я їх глибше посадила, а інші я посадила, обрізавши верхушки! Зараз моя диффенбахія вже велика виросла, гарна і зелена!
Так, що не бійтеся їх обновляти! Вони після обрізки швидко ростуть і випускають багато діток!
Доречі стовбурці я присипала угольком із спалених сірників!

Живучи увесь час у спогадах , ми втрачаємо шанс на нинішнє справжнє...

НатусікДата: Вт, 13.07.2010, 10:52 | Повідомлення # 56
Зелень
Привіт! Допоможіть мені з диффенбахією. На стовбурі, де жовкли лисочки, почали зявлятись п"ятна гнилі. Я їх повирізала і замазала активованим вугіллям. Але всеодно не допомагає. Вже дірка в стовбурі розміром із 5 копійок. а гниль всеодно продовжується. Що робити???? Я не хочу її втрачати.

markovytДата: Чт, 25.11.2010, 14:07 | Повідомлення # 57
Занесений вітром
Нещодавно купив диффенбахію і вона може з півтора тижня простояла і починає сохнути і проявляються на листях сухі пятна і кінцівки також сохнуть я і підливаю, і не знаю що робити а так хотілось її оживити допоможіть я новачок у квітництві! До-речі я виніс її у холодну кімнату не знаю чи це допоможе (пробачте за неякісне фото)
Прикріплення: 0408962.jpg(39Kb) · 6079831.jpg(26Kb) · 0994931.jpg(71Kb)

Повідомлення відредаговано markovyt - Чт, 25.11.2010, 14:09

ІрисяДата: Чт, 25.11.2010, 18:54 | Повідомлення # 58
Пуп’янок
Вона не любить прямого сонця, краще росте в напівтіні!!!!
Любить часте оприскування та помірний полив!!!!
Перевірте на наявність щитовки, вона дуже часто нападає якщо досить сухе повітря!!!!!!

Живучи увесь час у спогадах , ми втрачаємо шанс на нинішнє справжнє...

markovytДата: Вт, 30.11.2010, 11:45 | Повідомлення # 59
Занесений вітром
Quote (Ірися)
я, краще росте в напівтіні!!!! Любить часте оприскування та помірний полив!!!! Перевірте на наявність щитовки, вона дуже часто нападає якщо досить сухе повітря!!!!!!

А як зрозуміти що це щитовка і що це таке які ознаки?

silence-fireДата: Вт, 30.11.2010, 23:33 | Повідомлення # 60
Брунька
Такі плями посередені листа, це страва сонячних променів, скоріш за все. На дифенбахію не має потрапляти пряме сонячне світло. А ось м'яка пляма на кінці листочку - протяг/"холодні ноги"/перелив.

Диффенбахія боїться протягів, не має стояти біля відчинених вікон, безпосередньо на холодному підвіконні або підлозі.

На вашому місці я би обов'язково оглянула коріння (у рукавичках, бо діффи - отруйні рослини) з приводу гнилі. Якшо рослина у покупному транспортировочному торфі, пересадила би з повною заміною грунта, але без промивання коріння. Полила на 3-ій день.

Зимує спокійно при кімнатній температурі подалі від батареї. Вологість повітря відносно поміркована:40-60 відсодків, як і норма для людини. Полюбляє пити, але, за вікном зима, рослина у стані спокою, поливають рідше.
Як ароїдна рослина не має рости в горшику на виріст, а у притул до корневої системи. Пересаджують, як почне "вистрибувати".

Аби попередити гибковіта бактериальні інфекціі, гнилі, перший полив після того як пересадите - з фунгіцидом.

Одразу після пересадки обробити (опирскати) Цирконом, слабкою концентрацією.
Або до пересадки Епіном.

Форум » Квітковий форум » Листяні та хвойні рослини » Диффенбахії (Проблеми з ними, помирають...)
Сторінка 4 з 5«12345»
Пошук:

» Форма входу
Логін:
Пароль:

» Друзі сайту

» Пошук

» Міні-чат
500

» Приєднуйся!

» Ми на Facebook

» Друзі сайту

» Статистика

Сьогодні на сайті були

Рослини місяця
Муррайя (2)
Карамбола (0)
Молодило (0)
Лівістона (Livistona) (0)
Тюльпан (0)
Гіацинт (0)
Copyright Cvitka © 2012
При використанні матеріалів з сайту http://cvitka.com активне посилання на сторінку матеріалу обов’язкове!
Створити сайт безкоштовно * дизайн ZeroParking
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET