Пт, 10.02.2012, 08:56
» Меню

» Друзі сайту

» Наше опитування
Cvitka оновилася! Як Вам новий дизайн сайту?
Всього відповідей: 156

» Реклама

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Сторінка 5 з 5«12345
Модератор форуму: bilanna 
Форум » Квітковий форум » Листяні та хвойні рослини » Диффенбахії (Проблеми з ними, помирають...)
Диффенбахії
ЗефірантесДата: Вт, 21.12.2010, 21:46 | Повідомлення # 61
Занесений вітром
Група: Користувачі
Нагороди: 0 список нагород ...
Статус: Offline
Багато проблем з диффенбахіями створюють попелиці.Хто не знає це такі маленькі жучки які швидко розмножуються і висмоктують соки з рослин.У диффенбахій від цього скручується листя.Щоб їх вивести листя треба помити слабким розчином мила у воді.

markovytДата: Вт, 25.01.2011, 20:27 | Повідомлення # 62
Занесений вітром
Допоможіть спасти диффенбахію, уже вдруге купив бо перша загинула, і зразу пересадив через днів 3 підлив і обприскав і опустила вона своє листя, і як будь то в'яне чи сохне не зрозуміти ґрунт не сильно вологий, будь ласка допоможіть мені своїм досвідом і порадами я так хочу її врятувати що мені з нею робити до речі обрізати ці листочки що внизу опустились?! Надіюсь на вашу допомогу!

Прикріплення: 6341648.jpg(92Kb) · 2837571.jpg(123Kb) · 3873150.jpg(150Kb)

Повідомлення відредаговано markovyt - Вт, 25.01.2011, 20:29

silence-fireДата: Ср, 26.01.2011, 17:46 | Повідомлення # 63
Брунька
Питання, пересадили як? Повністю змінивши грунт, чи перевалили та досипали нової землі? Чи є дренажні отвори та прошарок керамзиту?

Ароїдні (а диффенбахія до них відноситься) потребують післе пересаджування пакета на голову. Тобто обпирскали, зверху прозорий пакет, на горшику його зав'язали бантиком. Провітрувати треба буде декілька разів на день - знімати пакет на 10-20 хвилин.

Варінт підняти листя: баня.

Тобто, напарюєте ванну кімнату гарячим душем. Душ вимикаєте, заносите рослинну до ванної, дайте їй так постояти усю ніч.

Такі парові процедури можна робити всі найближчі дні.
Не поспішайте зрізати листочки, не травмуйте зайвий раз рослину.
Не підживлюйте її найближчі 2 місяці, можна обпирскувати водою з Епіном, Цирконом.

Про полив. Тільки не залийте її аби вона підняла листя. Кожен день не поливайте. Зробіть сбогодні та завтра баню, після бані, як просохне лист трохи - під пакет. Розкажете, який результат. Тоді будемо міркувати, коли її полити ще раз.

Чого уникати зараз: сонячного підвіконня, холодний ніг (не ставити на холодне підвіконня чи підлогу), протягів.

Повідомлення відредаговано silence-fire - Ср, 26.01.2011, 17:52

markovytДата: Сб, 29.01.2011, 18:17 | Повідомлення # 64
Занесений вітром
душ у мене не вийде тому що я проживаю в часному будинку а кухня і ванна у мене в іншій будівлі потрібно буде через двір її нести, а пакет я попробую надіти, але листочки нижні я відщепнув бо вони пересохли зовсім! Але зараз у мене з нею інша ситуація кінчиків листя як відсихають я вже незнаю як її годити! а грунт який був у дренажному з магазину так я його вийняв і ще трішки досипав своїм грунтом . Дякую вам за допомогу!

Повідомлення відредаговано markovyt - Сб, 29.01.2011, 19:04

silence-fireДата: Нд, 30.01.2011, 15:49 | Повідомлення # 65
Брунька
Якщо кінчики листя темнішають або жовтішають може бути і результатом переливу, а взагалі, якщо рослина не перемерзала - це результат плохої роботи корінної системи у наслідок невірно подібраного режиму поливу.

Не можна змішувати магазинний грунт (торфяний) та досипати свого. Бо вони різні, магазинний субстрат швидше просихає, але може накопитчувати багато вологи, а покупний грунт, чи з вулиці - можливо накопитчує менше вологи, та віддає її повільніше.
Якщо рослину пересаджують від того транспортувального грунту у якому вона подорожувала, магазинний грунт повністю струшують з коріння і саджають у слабокислу дихаючу грунтосуміш з додаванням піску та древесного вугілля, дренах обов'язковий. Струшувати треба увесь торф, не залишати біля шийки. Коріння не мити.

Не буде дифенбахія рости здоровою у чистому торфі. та й налагодити у ньому такий полив, щоби Діффа не пересихала, та не гнила - важко, а це одразу позначається на рослині.

markovytДата: Сб, 05.02.2011, 17:06 | Повідомлення # 66
Занесений вітром
Всмислі я незрозумів, де взяти слабокислу дихаючу грунтосуміш з додаванням піску та древесного вугілля, я загалом пересажую в купляний грунт з дренажом, поясніть мені будь ласка оцю фразу: слабокислу дихаючу грунтосуміш з додаванням піску та древесного вугілля

silence-fireДата: Сб, 05.02.2011, 21:34 | Повідомлення # 67
Брунька
Коли ви купуєте ґрунт, він же різний є: для сенполій, драцен, азалій... Попросіть дати вам ґрунт з низьким рівнем Ph (слабокислий: 5,1 - 6,0). Майже усі магазинні ґрунти - дихаючи, тому що мають у своєму складі торф або землю з під листяних пород дерев. А от якщо брати на городі, або ще десь власноруч, то ґрунт може бути "жирним", важким і довго не просихати, а при пересушці бути як цемент.

Пісок зазвичай беру на дачі у води або де зустріну у пластикову пляшечку літрову, може й у вас таке є десь у загашнику. Для того, щоб суміш була дихаючою, тобто з гарною аерацією. Якщо піску не має, у магазинах, де ґрунти та керамзіт, продають подрібненний перліт, як пил, або може називатися "пісок перлітовий". Коштує копійки. Але обережніше, він покращує аерацію, та, на відміну від піску, поглинає вологу а потім повільно її віддає.

Вугілля купую маленьку упаковку, де все для барбекю продають, усім ароїдним я його додаю, як антисептик, аби запобігти гниттю. Влітку можна запастися вугіллям з барбекю (я весь час пропускаю цей момент, а зола не годиться: золою вугілля замінити не можна).

Так от, покупний ґрунт (з низьким рівнем Ph та торфом у його складі) змішую з піском та вугіллям у пропорціях: 4:1:1. У таку суміш я саджаю майже усі свої ароїдні, за винятком марант та антуріуму. Точніше, саджаю у таку суміш плюс усякі "бонуси" smile

Наприклад, слабокислим та дихаючим є ґрунтосуміш "Сад Чудес" для сенполій.

Повідомлення відредаговано silence-fire - Сб, 05.02.2011, 23:05

markovytДата: Вт, 08.02.2011, 14:34 | Повідомлення # 68
Занесений вітром
Quote (silence-fire)
ном, слабкою

Quote (silence-fire)
я би обов'язково оглянула коріння (у рукавичках, бо діффи - отруйні рослини) з приводу гнилі. Якшо рослина у покупному транспортировочному торфі, пересадила би з повною заміною грунта, але без промивання коріння. Полила на 3-ій день. Зимує спокійно при кімнатній температурі подалі від батареї. Вологість повітря відносно поміркована:40-60 відсодків, як і норма для людини. Полюбляє пити, але, за вікном зима, рослина у стані спокою, поливають рідше. Як ароїдна рослина не має рости в горшику на виріст, а у притул до корневої системи. Пересаджують, як почне "вистрибувати". Аби попередити гибковіта бактериальні інфекціі, гнилі, перший полив після того як пересадите - з фунгіцидом.

Підскажіть будь ласка де можна купити: Фунгіцид, Циркон, і Епін, я намагався в Рівному купити постійно запитую про ці речі а продавці тільки дивляться і не розуміють що це взагалі таке пропонують різні добавки ну а Фунгіцид, Циркон, і Епін, ніде не можу найти ніхто не підкаже де знайти?

silence-fireДата: Вт, 08.02.2011, 20:41 | Повідомлення # 69
Брунька
Дивно, що продавці не знають, що таке фунгіцид... Такі у нас продавці, але то окрема тема. biggrin Фунгіцид - це загальна назва хімічних речовин, які боряться з грибковими захворюваннями та гнилями у рослин.

Пропоную вам з фунгіцидів препарат фундазол - препарат широкого спектру дії і має бути у аграрних аптеках або десь у кіосках, бо у магазинах яди, ліки, імуностимілятори майже не продають. Але обов'язково у вашому місті має бути.

Епін та Циркон, це імуностимулятори, які можна застосовувати для щойно пересадженной рослини, аби вона скоріше адаптувалася. Бо добрива, усілякі фітогормони мінімум 2 місяці застосовувати не можна. У нас Епін та Циркон у ампулах коштує по 4-5 грн/штука. Різняться вони тим, що циркон - натуральний препарат і може застосовуватись щодня, а Епін - хімічна речовина, що може застосовуватись 1 раз на 10 днів. Вони допомогають рослинам при стрессових ситуаціях, стимулюють рост та просипання нових почок.

Подивіться в цьому інтернет-магазині, що пересилає поштою по Україні. Тут є фундазол, епін та циркон.

Форум » Квітковий форум » Листяні та хвойні рослини » Диффенбахії (Проблеми з ними, помирають...)
Сторінка 5 з 5«12345
Пошук:

» Форма входу
Логін:
Пароль:

» Друзі сайту

» Пошук

» Міні-чат
500

» Приєднуйся!

» Ми на Facebook

» Друзі сайту

» Статистика

Сьогодні на сайті були

Рослини місяця
Муррайя (2)
Карамбола (0)
Молодило (0)
Лівістона (Livistona) (0)
Тюльпан (0)
Гіацинт (0)
Copyright Cvitka © 2012
При використанні матеріалів з сайту http://cvitka.com активне посилання на сторінку матеріалу обов’язкове!
Створити сайт безкоштовно * дизайн ZeroParking
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET