А в мене зацвіла Драцена деремська!!! На вихідних зфотаю та покажу - дізналася, що драцени взагалі в домашніх умовах майже ніколи не цвітуть, так не стрималася і вирішила похвалитися.. Фото моєї драценки є в Хвастах.. І чи є в когось досвід цвітіння драцен? Особливо Деремської?
Чесно кажучи, ніяких особливих умов немає.. Підживлювала останній раз восени звичайним гумусовим рідким добривом, універсальним. Стойть вона в мене на підлозі нижче східного вікна в спальні. Не знаю, вичитала, що вони вкрай рідко цвітуть особливо в кімнатних умовах, але якісь "секретні операції"я з нею не проводила, так само як і з усіма іншими своїми квітами.. Ось фалік мій випустив цього разу 5 цвітоносів, а під час цвітіння ще один (хотіла зфотати, та коханий мій зламав найгарнішу гілочку ненавмисно, звичайно. але дуже шкода). І це цвітіння фаленопсиса вже відбувається втретє за півтора року, а я знов таки нічого особливого не роблю.. Може атмосфера в квартирі та в родині сприяє цим дивам..
Дякую! Я теж вперше з таким явищем зіткнулась Тому порилася в інеті і дізналася, що це таки рідкісна подія Чоловік каже, що в мене лише фікуси поки залишилися без квітів Чекаю на нові дива