|
|
|
| Сингоніум на кокосовій опорі |
| kvitka | Дата: Нд, 21.09.2008, 15:58 | Повідомлення # 1 |
Admin
Група: Адміністратори
Нагороди: 0
список нагород ...
Статус: Offline
| Росте у мене сингоніум. Спочатку ріс як ліана, а потім я купила для нього кокосову палку, хочу, щоб ріс на ній Він, по ідеї, повинен пускати свої повітряні корінчики у цю палку, так же? І так до неї кріпитися... А мій сингоніум не хоче запускати туди коріння, росте просто прив"язаний до цієї кокосової опори. Як його можна заставити "причепитися" до цієї палки?
Мої рослини
|
| |
| | |
| yarjnka | Дата: Вт, 24.02.2009, 16:20 | Повідомлення # 2 |
Квіточка
Група: Привілейовані
список нагород ...
| У мене теж не хоче туди коріння прицеплювати, то навіщо його примушувати? Додано (24.02.2009, 16:20) --------------------------------------------- На моєму сингогіумі почали жовтіти деякі листочки. Ніби ніяких змін не сталось, температура і полив не змінились... Можливо хтось з таким вже зустрічався?! Прошу допомоги!
|
| |
| | |
| ГлоріЯ | Дата: Вт, 24.02.2009, 18:31 | Повідомлення # 3 |
Квіточка
Група: Модератори
Нагороди: 1
список нагород ...
| В мене корінням теж не чіпляється, просто закручений довкола палки і прив"язаний стрічкою. yarjnka,давайте фото тих хворих чи просто жовтих листків і ми вияснимо що з ними. Якщо жовтіють нижні старі листки - то це нормально, всі мусять колись....
Мій альбом http://cvitka.com/photo/16
|
| |
| | |
| kvitka | Дата: Вт, 24.02.2009, 20:12 | Повідомлення # 4 |
Admin
список нагород ...
| Та я уже теж не заморочуюся цим, прив"язала його просто до тої палки і все. Листочки і в мене жовтіють, але оскільки рідко і небагато, то, думаю, це природний процес. Як каже ГлоріЯ, всі мусять (оце потішили ) В мене інша проблемка: сингоніум так крутиться до сонця, що з часом все листя повертається в одну сторону - і з одного боку він такий гарний, пухнастенький, як у вас, Глорія :), а з іншого - гола палка. Стоїть під вікном на підлозі, замучилася вже його крутити постійно
Мої рослини
|
| |
| | |
| ГлоріЯ | Дата: Вт, 24.02.2009, 20:16 | Повідомлення # 5 |
Квіточка
список нагород ...
| kvitka, А з цим нічого неможна зробити.......він тянеться до світла.
|
| |
| | |
| kvitka | Дата: Вт, 24.02.2009, 20:23 | Повідомлення # 6 |
Admin
список нагород ...
| ГлоріЯ, ясно.. думала, може, я йому якесь неправильне місце підібрала... Ну значить будемо крутитися далі
Мої рослини
|
| |
| | |
| yarjnka | Дата: Чт, 19.03.2009, 13:20 | Повідомлення # 7 |
Квіточка
список нагород ...
| Я теж свій час-від-часу кручу... Та це й приємно, є час роздивитись листочки!  Додано (19.03.2009, 13:20) --------------------------------------------- Ой мій сингоніум здається захворів Деякі листочки жовтіють. Ніяких шкідників немає, умови не змінювались... Напевно треба провести попередню дизінфекцію!
|
| |
| | |
| ГлоріЯ | Дата: Чт, 19.03.2009, 13:58 | Повідомлення # 8 |
Квіточка
список нагород ...
| yarjnka, де жовтіють - всі чи нижні ? Пересажували ? Може треба пересадити ?, давайте фотку., подивимось що з ним.
|
| |
| | |
| kvitka | Дата: Чт, 19.03.2009, 18:59 | Повідомлення # 9 |
Admin
список нагород ...
| yarjnka, може, просто від старості? у мен теж жовтіють час від часу, але небагато... думаю, це природньо..
Мої рослини
|
| |
| | |
| yarjnka | Дата: Пт, 20.03.2009, 08:26 | Повідомлення # 10 |
Квіточка
список нагород ...
| Почитала в енциклопедії: скоріше за все у мене переволоження, він стоїть у ванній кімнаті, і напевно зараз там більше вологості...
|
| |
| | |
| ГлоріЯ | Дата: Пн, 23.03.2009, 20:21 | Повідомлення # 11 |
Квіточка
список нагород ...
| yarjnka, Якщо ви його поливаєте часто, то може і перелили. А якщо маєте на увазі, що вологість повітря зависока - то я думаю що це мало ймовірно. Якщо вологість повітря висока, то поливати треба зовсім мало.
|
| |
| | |
| yarjnka | Дата: Чт, 26.03.2009, 10:01 | Повідомлення # 12 |
Квіточка
список нагород ...
| Прочитала, що якщо значно підвищилась волога, то таке можливо. Буду поки спостерігати без втручання, за кілька днів думаю все зрозумію.
|
| |
| | |
| ГлоріЯ | Дата: Ср, 30.09.2009, 16:26 | Повідомлення # 13 |
Квіточка
список нагород ...
| За літо в мого сингоніума вимахали 20 см повітряні корені, вони просто проросли в кокосове волокно на палці. Відірвати їх нереально. Тепер сингоніум і кокосова опора одне ціле.....
|
| |
| | |
| orhidea29 | Дата: Пт, 30.10.2009, 12:09 | Повідомлення # 14 |
Зелень
Група: Користувачі
список нагород ...
| Я влітку взяла собі два живці сингоніуму і посадила.Купила собі кокосову палку.Одна гілочка ніби тримається,а друга росте в протилежну сторону.
ната
|
| |
| | |
| Ganusya | Дата: Сб, 31.10.2009, 19:57 | Повідомлення # 15 |
Брунька
Група: Користувачі
список нагород ...
| orhidea29, Наскільки я зрозуміла з фото , то у Вас не сингоніум, а сциндапсус.
|
| |
| |
|
 |
|