|
|
|
| Фікус Еластика |
| kvitka | Дата: Ср, 25.02.2009, 19:57 | Повідомлення # 1 |
Admin
Група: Адміністратори
Нагороди: 0
список нагород ...
Статус: Offline
| Отримала недавно в подарунок ось такий фікус еластика Ніби живий-здоровий, правда, 2 листочки обрізані збоку, значить, щось таки з ним було не так, якщо продавці обрізали до товарного вигляду Зараз тьху-тьху все добре Подумую про пересадку. Бачу, він у маленькому сітчастому стаканчику всередині. От і виникло питання, як краще зробити: просто перевалити фікус в інший горщик чи потрібно той стаканчик якось звідти витягти?
Мої рослини
|
| |
| | |
| ГлоріЯ | Дата: Ср, 25.02.2009, 23:27 | Повідомлення # 2 |
Квіточка
Група: Модератори
Нагороди: 1
список нагород ...
| kvitka, я думаю, що треба його якось розрізати і забрати. Коли корені почнуть рости, то той стаканчик буде їм заважати, хіба що та сіточка рідка і м"яка.Потім це буде і зробити важче і для рослини дорослої. здорової пересадка з повною заміною землі непотрібна. А вам хочеться як зробити ?
Мій альбом http://cvitka.com/photo/16
|
| |
| | |
| kvitka | Дата: Чт, 26.02.2009, 09:19 | Повідомлення # 3 |
Admin
список нагород ...
| ГлоріЯ, та я хотіла просто його перевалити, взялася вже за нього, аж тоді побачила той стаканчик. Потягнула за один край стаканчика, а з ним і коріння почали вилазити Коротше, прийдеться, напевно, його таки якось витягувати. От ті голандці - понапридумували стаканчиків собі А ваш без стаканчика? А ви збираєтеся якось формувати свій фікус? Обрізати? Читала, що ці фікуси не дуже піддаються формуванню.. У сусідки такий уже більше метра вимахав, а так і росте одним стовбуром Хотілось би, що пухнастенький був..
Мої рослини
|
| |
| | |
| yarjnka | Дата: Чт, 26.02.2009, 09:35 | Повідомлення # 4 |
Квіточка
Група: Привілейовані
список нагород ...
| Не потрібно виколупувати корені з горщика, можна добавити дірок і отворів. У мене теж такий самий фікус є і ще два з різним кольором. Деколи справді листки можуть пожовкнути чи почати підсихати, але сама рослинка залишається здоровою. Думаю вам треба просто пересадити і не заливати, а там буде видно
|
| |
| | |
| kvitka | Дата: Чт, 26.02.2009, 09:51 | Повідомлення # 5 |
Admin
список нагород ...
| yarjnka, тобто не витягати його зі стаканчика? Я щось не до кінця зрозуміла, про які дірки і отвори ви говорите. Він у мене зараз у звичайному пластиковому горщику, але всередині ще в маленькому сітчастому стаканчику... Тобто коріння ніби в сітку замотані.. Не розмотувати їх, а просто перевалити у інший горщик рослину?
Мої рослини
|
| |
| | |
| yarjnka | Дата: Чт, 26.02.2009, 10:00 | Повідомлення # 6 |
Квіточка
список нагород ...
| Так, з досвіду свого і знайомих, не раджу виймати з сітчастого горщика, коріння має змогу розвиватись і вилазити між сіточкою. Тому спокійно пересаджуйте!
|
| |
| | |
| ГлоріЯ | Дата: Чт, 26.02.2009, 13:58 | Повідомлення # 7 |
Квіточка
список нагород ...
| Тільки що подивисась до свого мій теж в стаканчику, але в якомусь такому, ніби з флізеліну. Ну і що мені тепер робити? Я вже запереживала
|
| |
| | |
| kvitka | Дата: Чт, 26.02.2009, 19:10 | Повідомлення # 8 |
Admin
список нагород ...
| ГлоріЯ, ну я, напевно, таки не буду витягувати той стаканчик. Хоча... буду бачити в процесі пересадки. То як на рахунок формування і обрізки? Хтось щось робить з фікусами еластика? Чи ростуть самі?
Мої рослини
|
| |
| | |
| kvitka | Дата: Пт, 27.02.2009, 22:26 | Повідомлення # 9 |
Admin
список нагород ...
| Звітую : пересадила сьогодні свій фікус. Легенько обтрусила землю і побачила, що коріння крізь той стаканчик нормально собі ростуть, тому його не витягала, просто обірвала кусочок зверху, який був над грунтом.
Мої рослини
|
| |
| | |
| ГлоріЯ | Дата: Пт, 27.02.2009, 22:32 | Повідомлення # 10 |
Квіточка
список нагород ...
| А я своїм завтра планую зайнятися. kvitka, а горщик ви більший набагато взяли? бо я читала,що якщо горщик більший взяти то фікус рости буде великий- великий. Ну звичайно все в межах розумного.
|
| |
| | |
| kvitka | Дата: Пт, 27.02.2009, 22:55 | Повідомлення # 11 |
Admin
список нагород ...
| ГлоріЯ, та ні, горщик зовсім невеличкий, може на 2 см більший за попередній в діаметрі дійсно треба великий? пересаджу тоді десь весною ще раз в більший
Мої рослини
|
| |
| | |
| ГлоріЯ | Дата: Сб, 28.02.2009, 00:41 | Повідомлення # 12 |
Квіточка
список нагород ...
| kvitka, Я теж притримуюсь думки, що краще, пересаджувати поступово збільшуючи розмір горщика. А то поки корені весь грунт освоять. поки рости рослинка почне... ..я люблю щоб зразу було видно якийсь прогрес.... А якщо треба, то можна і два рази в рік пересадити. Я наприклад після активного росту літом, деякі свої рослинки пересаджую восени.
|
| |
| | |
| kvitka | Дата: Сб, 28.02.2009, 11:12 | Повідомлення # 13 |
Admin
список нагород ...
| ГлоріЯ, ну то добре, заспокоїли я теж восени пересаджую часто рослини. Так і з фікусом зроблю
Мої рослини
|
| |
| | |
| yarjnka | Дата: Пн, 02.03.2009, 11:54 | Повідомлення # 14 |
Квіточка
список нагород ...
| ГлоріЯ, я вас теж підтримую, пересаджувати можна і навіть треба, але в розумних мірах і знати яку рослинку і як саме! Мої фікуси теж ростуть у великих горщиках!
|
| |
| | |
| ГлоріЯ | Дата: Пн, 02.03.2009, 12:42 | Повідомлення # 15 |
Квіточка
список нагород ...
| Ну от, і я пересадила свій фікус. Стаканчик видалила без проблем, він легко порвався. Корені у рослинки здорові, що дає надію на швидкий ріст, листочок пошкоджений не обривала.Додаю фото, якість не дуже..... лівою рукою погано фотографувати
Повідомлення відредаговано ГлоріЯ - Пн, 02.03.2009, 12:48 |
| |
| |
|
 |
|