|
|
|
| Фікус Еластика |
| kvitka | Дата: Чт, 12.03.2009, 16:45 | Повідомлення # 31 |
Admin
Група: Адміністратори
Нагороди: 0
список нагород ...
Статус: Offline
| ГлоріЯ, kjusy, дякую. ГлоріЯ, те, що ви позначили чорним, до мене приїхало ще з магазину. Тих плям не збільшилося, і є вони лише на цьому листку. А от ті червоні плями збільшуються (хоча теж уже були після покупки, але маленькі), і є вони на багатьї листках. Спробую показати ближче Вони такі ніби коричневі вмятини на листку. З лицьової сторони листка їх не видно
Мої рослини
|
| |
| | |
| kvitka | Дата: Чт, 12.03.2009, 17:29 | Повідомлення # 32 |
Admin
список нагород ...
| kjusy, у вас була така пляма, як у мене по краях? Чи такі дрібні, як по центру?
Мої рослини
|
| |
| | |
| kjusy | Дата: Чт, 12.03.2009, 17:33 | Повідомлення # 33 |
Гілочка
Група: Привілейовані
Нагороди: 1
список нагород ...
| Такі як в центрі (особливо схожі плями на лівій частині)
|
| |
| | |
| kvitka | Дата: Чт, 12.03.2009, 17:37 | Повідомлення # 34 |
Admin
список нагород ...
| kjusy, ясно. Дякую! значить буду лікувати Але в мене такі плями є на багатьох листках. То що це на всіх місцях тепер будуть дирки? :'(
Мої рослини
|
| |
| | |
| kjusy | Дата: Чт, 12.03.2009, 17:41 | Повідомлення # 35 |
Гілочка
список нагород ...
| Мабуть ні, не буде дірок, якщо вчасно полікувати. Адже на моєму листку вже та пляма була вилеченька і видно її було з обох боків. Спочатку також як вмятина виглядала, а потім (після обробки) підсохла.
|
| |
| | |
| kvitka | Дата: Чт, 12.03.2009, 17:51 | Повідомлення # 36 |
Admin
список нагород ...
| kjusy, добре. візьмуся за нього якнайшвидше..
Мої рослини
|
| |
| | |
| ГлоріЯ | Дата: Чт, 12.03.2009, 21:22 | Повідомлення # 37 |
Квіточка
Група: Модератори
список нагород ...
| kvitka, Не знаю що це, але лікувати треба. Тільки не знаю, як правильно це зробити. Якщо ви кажете, що плями на багатьох листках то треба чимось підлити наприклад Фундазолом. Можна попробувати ним же обприскати рослинку. Хоч фікус недавно пересаджений зашкодити не повинно кореням. Обробити треба 2, а краще 3 рази Через 5-7 днів. Я б так зробила, але це моя непрофесійна думка.
Мій альбом http://cvitka.com/photo/16
|
| |
| | |
| kvitka | Дата: Чт, 12.03.2009, 21:25 | Повідомлення # 38 |
Admin
список нагород ...
| ГлоріЯ, дякую за поради. мушу його врятувати, бо я так довго його хотіла тільки-от немає вдома ніяких препаратів, щоб обробити, постараюся завтра купити...
Мої рослини
|
| |
| | |
| kvitka | Дата: Нд, 15.03.2009, 21:12 | Повідомлення # 39 |
Admin
список нагород ...
| ГлоріЯ, знайшла я фундазол. Але там такі жахи на ньому пишуть: "вдягніть окуляри, маску, не дихайте, не торкайтеся і т.п." Дійсно все так страшно? Де ж його тоді обробляти? На вулиці ще замерзнути може..
Мої рослини
|
| |
| | |
| ГлоріЯ | Дата: Нд, 15.03.2009, 22:49 | Повідомлення # 40 |
Квіточка
список нагород ...
| kvitka, розкажу вам все по-порядку: Якщо земля в горшику у вашого фікуса вже суха, спочатку полийте, а потім вже лікуйте. Я думаю через день після поливу, якщо не дуже суха - підливайте фундазолом і нічого не бійтеся !! Добрива і всі інші препарати не вносять в суху землю- це може зашкодити кореневій системі рослинки. Вдягніть рукавиці, приготуйте препарат згідно інструкції, беріть свій фікус, несіть в ванну і там обприскуйте. Після цього ні в якому разі не можна його ставити на сонце !!!!!!!! Краще, поки іде лікування, поставте його окремо від інших рослин. Коли фундазол висохне листки можуть стати з не дуже гарним білим нальотом. Не мийте і не обприскуйте рослину - краще нехай три тижні постоїть не дуже гарний, але виздоровіє.
|
| |
| | |
| kvitka | Дата: Пн, 16.03.2009, 11:13 | Повідомлення # 41 |
Admin
список нагород ...
| ГлоріЯ, дуже-дуже дякую за інструкцію буду лікувати
Мої рослини
|
| |
| | |
| yarjnka | Дата: Чт, 19.03.2009, 13:16 | Повідомлення # 42 |
Квіточка
список нагород ...
| Я думаю це у вас перелив! Спробуйте його дістати і підсушити коріння або змінити грунт і деякий час не підливати
|
| |
| | |
| ГлоріЯ | Дата: Пн, 23.03.2009, 20:22 | Повідомлення # 43 |
Квіточка
список нагород ...
| kvitka, як почувається ваш фікус. я за нього переживаю.
|
| |
| | |
| kvitka | Дата: Пн, 23.03.2009, 21:17 | Повідомлення # 44 |
Admin
список нагород ...
| ГлоріЯ, та так собі... Ті плями появилися ще на кількох листках, і ті великі плями, що по краях листка, і ті дрібні в центрі... Молоденькі листочки лізуть здорові. Плями тільки на нижніх листках і на одному вверху. yarjnka казала про перелив, то я на всяк випадок його рідко поливаю, даю землі дуже добре просохнути, аж вона починає відставати від краю горщика. І обробила вже фундазолом. через кілька днів знов повторю. отаке... Буду надіятися на краще
Мої рослини
|
| |
| | |
| kvitka | Дата: Вт, 24.03.2009, 09:24 | Повідомлення # 45 |
Admin
список нагород ...
| Люди, допоможіть, що робити?!!! :'( Вчора не дуже гарно я обдивилася фікус, а сьогодні добре його дослідила, і, уявляєте, там уже всі листки такі в плямах. Тільки 2 верхні молоді листочки здорові ще. Що це за зараза?!!! Може відрізати верхівку з тими двома листочками і поставити на вкорінювання поки не пізно? Достатньо буде 2 листочків для вкорінення?
Мої рослини
|
| |
| |
|
 |
|