Привіт усім Мене звати Юля. Допоможіть перетворити нову 2-кімнатну квартиру на джунглі. Всі вікна виходять на схід, сонця багато. Меблями не заставляю, замість меблів всі вільні кутки будуть займати дерева. Люблю спати на підлозі (матрац) під деревом . Коридор великий просторий, попадає сонце через арку з кімнати, великі шафи не намічаються. І туди потрібна якась пальма чи хтось такий, кому сподобається жити далеко від вікна. Там буде диванчик і тумбочка для взуття. Хочу всюди бачити дерева, великі і зелені Насьогодні, у мене є одна драцена, яка з малесенької за 10 років виросла у велику. Трошки її попугайчик покусав, коли був маленький, вже ніби пройшло Буду чекати на ваші поради і рекомендації з нетерпінням. Дякую
Терміново потрібен сад у квартирі! У мене 2 попугайчика Кукочка і Фішечка, собачка Аліса, драцена і кілька кактусів.
ГлоріЯ, це ж добре що рослин багато і їм усім у у вас добре Щойно вичитала, що ПАХІРА, ХОВЕЯ (КЕНТІЯ) і ХРИЗОЛІДОКАРПУС спокійно можуть жити в напівтіні. Чи буде їм комфортно в коридорі? - сонячно тільки зранку, протягом усього дня тінь/напівтінь. Ну і хочу СЛОНОВУ ЮККУ біля вікна поселити. Поїду сьогодні на гуртівню квітів, прицінятись, поки наважилась потратити деяку суму не на їжу І хто знає, чи є якась сезонність цін на кімнатні рослини? Коли вони найдешевші?
Терміново потрібен сад у квартирі! У мене 2 попугайчика Кукочка і Фішечка, собачка Аліса, драцена і кілька кактусів.
Юля-Рівне, це добре, що ви хоч приблизно знаєте, які рослинки хочете. Тоді я б радила так: Юкку можна брати не дуже велику, головне зверніть увагу щоб було більше пагонів на основному стовбурі, тому що швидше за все нові не виростуть в кімнатних умовах. А росте юкка добре і достатньо швидко. Ранішнього сонця 2- 3 години їй буде вистачати. І піібрати горщики треба. Вам які більше подобаються - кераміка чи пластик ?
Додано (10.06.2009, 13:34) --------------------------------------------- А Пахіру ви хочете напевно заплетену косичкою ?
ГлоріЯ, дякую за пораду щодо юкки . Буду вибирати ту, де найбільше пагонів. Сьогодні хочу повернутися з нею. Кажете юкка росте досить швидко? і сам стовбур збільшується? Якщо так, то це ж класно! Пахіру - косичкою. Правильно. Якщо у нас таке є.. А чи знаєте Ви як швидко росте пахіра?
Юля-Рівне, стовбур в юкки не збільшується тільки ростуть зелені пагони. А росте...ну грубо кажучи за рік повинна збільшитись в два рази. Пахіри косичкою - це дорослі зформовані рослини, тому ціна на них відповідна... Росте не дуже швидко, що в вашому випадку підходить. Бо заплести самому так гарно не вдасться і вигляд вже буде не такий бездоганний. А крім того, на пахіру люблять нападати павутинні кліщики. Я б радила краще купити шефлеру, або гептаплеурум ( родич шефлери). Вони теж продаються переплетені і менш вимогливі...
Юля-Рівне, Привіт! Ще можу порекомендувати банан. Тут один форумчанин розказував, що він росте ну дуже швидко і виглядає велетенським декоративних деревом.. Оце дійсно будуть джунглі
ГлоріЯ, тобто у юкки виростають листочки до певного розміру і далі зупиняється будь-який ріст? далі вона живе не змінюючись. І "доросла" пахіра так само? Питаю, бо моя драцена весь час росте.
Додано (10.06.2009, 14:31) --------------------------------------------- kvitka, дякую. Зараз почитаємо про банан
Ага! ну то все нормально. Стовбур не росте, зате ростуть гілочки! А то я вже подумала, що ростуть листочки і все! Дуже гарна у Вас юкка. Теж хочу. А ось моя драцена. Не знаю що то за вид... Була дуже маленька. Всім дівчатам на першому курсі подарували по троянді, а мені драцену! Я чула як вони по черзі підходили до старости і просили, щоб їм була троянда а не "той вазон", а я думала, що немає кращого подарунку ніж деревце, яке ще буде рости! От мені і дісталось! І виросло таке чудо! Там де в неї закінчується стовбур і починається розгалуження на гілочки, там через 5см. починались листочки. Правда листочки в неї опустились і трохи покусані попугайчиком.... Може підскажете як зробити їй добре?
Драцена Маргіната Dracaena marginata. Велика А чого ви думаєте що їй недобре ? Вона б така невиросла, якби їй зле було. Повертайте різними сторонами до вікна, щоб рівніша росла та й все.
ГлоріЯ, дякую за інформацію буду знати тепер її і по-прізвищу! Стараюсь її повертати, а думаю що їй не дуже добре, бо листочки дивляться вниз а у всіх магазинах - вверх.... і ще я помітила, що вона деколи піднімає листочки (через 2 дні після поливу) а потім знову опускає (як на фото).
Юля, як кажуть англічани , "it depends", що ви маєте на увазі під словом джунглі, бо у мене це асоціація з екзотичними рослинами які цвітуть і в більшості випадків мають цікаві і смачні плоди; з другої сторони можна обставити себе просто різними рослинами і тішитись як вони ростуть. Мене останнім часом чомусь більше притягує екзотика і якщо це вас цікавить, можу дещо порадити. Успіхів для кращого вибору у гармонії оточення