Bohdan, привіт Джунглями я назвала квартиру, щоб не сказати ліс, гай, бо ялинки, сосни або дикі груші рости вдома не будуть а будуть рости пальми і ін. екзотика - те що продається. Для мене, як для новачка, це і є джунглі Якщо Ви маєте що порадити, я буду дуже вдячна. Мене цікавлять рослини, які будуть рости вгору і ще дуже цікавить, які з них можуть постійно стояти далеко від вікна. А що Ви називаєте екзотикою? Мабуть якісь цікаві "мухоловки" або заморські квіти-ліани? Розкажіть. Цікаво. І ще може хто знає, я бачила в магазині такі невеличкі деревця фікуси з товстим покрученим стовбуром - псевдо бансай. Чи витривалі вони? Чи потребують якогось особливого клімату/догляду?
Додано (12.06.2009, 10:00) --------------------------------------------- А ще я вчора відклала в магазині ФІКУС і ЮККУ Сьогодні поїду забирати Через тиждень буде новий завоз, може ще щось виберу. Дуже хочеться купити ЦИКАС (195грн.), ЗАМІОКУЛЬКАС (183грн), АРЕКА (255грн.) Продавець сказала мені, що Арека може стояти далеко від вікна в напівтіні. Чи правда це? І чи не є якась із вказаних мною рослин ядовитою, шкідливою для попугайчиків (якщо вони вирішать їх кусьнути)?
Терміново потрібен сад у квартирі! У мене 2 попугайчика Кукочка і Фішечка, собачка Аліса, драцена і кілька кактусів.
Повідомлення відредаговано Юля-Рівне - Пт, 12.06.2009, 10:01
Ну і ціни !!! Для мене це дуже дорого. Але все залежить від величини рослини. Юля-Рівне, почитайте в Каталозі рослин про цикас і замік. Цикас варто купити великий, бо росте він, можна сказати, раз в рік. Заміки в нас зараз досить великі по 50-70 грн. Так що ціна 183 для мене взагалі якась нереальна...
Як не дивно, але це і є гуртівня - склад-магазин, гуртом та в роздріб. Кажуть, що самі з Голландії возять ці рослини. Інших таких магазинів у нас немає (або я ще не знайшла). У звичайних відділах з квітами все ще вдвічі дорожче, та і взагалі асортимент ніякий і рослини маленькі...
Додано (13.06.2009, 09:30) --------------------------------------------- Ось таку красу я вчора привезла додому: ФІКУС - 350 грн.
ЮККА - 195 грн.
Розкажіть, що треба робити, щоб не опускались листочки у Юкки і не опадали у Фікуса.
Терміново потрібен сад у квартирі! У мене 2 попугайчика Кукочка і Фішечка, собачка Аліса, драцена і кілька кактусів.
Юля-Рівне, дуже гарні рослинки! Вітаю з покупкою!!! За юку нічого не знаю, а у фікуса листочки можуть опадати від зміни умов. Тобто виберіть йому якесь постійне місце, досить світле і щоб не на протягах, і хай там стоїть, не переносіть з місця на місце.
Ну... чим більші будуть самі листочки в Юкки, тим вони будуть важчі, але лежати точно не будуть, при хорошому догляді... Я свою періодично мию (листокчи), пра потім заліплюю пальці пластирами і поливаю раз в тиждень. Головне не ставити на прямому палючому сонці. Щодо фікуса, то не дивно, якщо він від зміни середовища спершу скине листя, не все звісно, але здатись може, що багато... Для рослини це травма. Тому поставте в одному місці, і тільки через не менше місяць, ескперементуйте з пересадками і перестановками.
З.І. Щодо цін... в мене вже виникає створити доставку в інші регіони... а то ціни вбивають Ваші...
Юля-Рівне, Дуже гарні рослини, а головне моя улюблена величина. Я б фікус пересадила вже зараз і не чекала, поки він звикне до нової обстановки. Справа в тому, що реакція фікуса на перестановку і пересадку інколи може бути заторможеною, так сказати з затримкою. І так в нього шок від нової обстановки, тільки він почне звикати, а ви його знов потривожите пересадкою. І тоді вже точно не буде зрозуміло від чого листки обпадають. Хоч втрата листків не обов"язкова. Але на скільки я змогла роздивитись на фото, грунт в горщику в фікуса такий собі....не дуже. Купляйте гарний горщик, добрий субстрат, незабудьте про дренаж, і пересаджуйте. Думаю, що після пересадки вже років 5 його тривожити не треба буде.
Я б фікус пересадила вже зараз і не чекала, поки він звикне до нової обстановки.
Ну... це я так рекомендую тільки, щоб не було реакції на втрату листочків, яка ймовірна. Щодо грунту з гуртівень... то г... рідкісне, тому варто, звісно. Я свої одразу промиваю, пересаджую і дезінфікую, особливо орхи... Бо інакше потім довго не цвітуть. А листяні, просто пересаджую і закусюю губу якщо листя скидають...
От можна навіть на нашому форумі замутити таку темку типу "Поможіть купити дешевше"
Або просто мою мрію втілити в реальність... Відкрити власну гуртівню з доставкою... За доступними цінами, тобто моніторити всі регіони на питання ціни і пропонувати дешевше.
Юля, вітаю з новими зеленими сусідами Мені теж подобаються великі рослини, але я прихильник вирощувати їх сам з кісточки, саджанця і тд. Не завжди буває все гладко але ж цікаво Все, що росте швидко потребує багато світла, а отже бути біля вікна. Цю проблему вам можна усунути за допомогою спецільних люмінісцентних ламп для теплиць, вони трохи відрізняються від звичайних. Зі своїх джунглів я би порадив банан-за 3 роки при правильному догляді висота 1,7м і "розмах" листя до 2м, авокадо, кавове дерево-на 5-й рік підрізав вершок, щоб не розбивати стелю, а ще цвіте протягом 5-7міс і дає ніжний жасминовий аромат. Інші мої екзоти (все те що не росте у нас і плодоносить) не мають значних розмірів але гарно цвітуть і смачні
Bohdan, Ви мене зацікавили, а точніше кавове дерево. Спокушає аромат і швидкість росту. Ви його виростили із саджанця? Запитаю в магазині чи є у нас таке. Дякую.