|
|
|
| Боротьба зі шкідниками |
| kvitka | Дата: Чт, 24.09.2009, 10:25 | Повідомлення # 1 |
Admin
Група: Адміністратори
Нагороди: 0
список нагород ...
Статус: Offline
| Основні шкідники рослин, способи боротьби з ними, препарати та ін.
Мої рослини
|
| |
| | |
| подсолнушек | Дата: Пт, 25.09.2009, 00:00 | Повідомлення # 2 |
|
Занесений вітром
Група: Новенькі
список нагород ...
| мабуть, самим поширеним шкідником кімнатних рослин є попелиця, яка висмоктує сік з рослини, що викликає скручування листків, деформацію пагонів, бутони погано розкриваються, притупллюючи ріст і розвиток рослини. Для боротьби з попелицею використовують настій з шелухи цибулі: 200г шелухи заварюють 10л холодної води і витримують 1 добу в темноті.Настій з ромашки аптечної: 100г дрібно нарублених листків і суцвіть заливають 1л гарячої (60градусів) води і настоюють 12 годин, після чого настій проціджують, розбавляють в співвідношенні 1:3, добавляють 4г мила і обприскують рослину. Настій з кропиви: 500г свіжої, ще не зацвівшої кропиви замочують на 12-24 години в 5л гарячої води, відкидують на друшлаг, охолоджують, не розбавляючи, багаторазово обприскують рослину. Якщо виникла необхідність використати хімію, то можна використати перметрин (ровикурт), обробку проводити 1-2 рази. З вітчизняних засобів аерозоль "Цветофос", або водний розчин карбофосу (2г на 1л холодної води); в цьому випадку обприскування повторюють через тиждень.
|
| |
| | |
| подсолнушек | Дата: Пт, 25.09.2009, 00:14 | Повідомлення # 3 |
|
Занесений вітром
список нагород ...
| Щитівка - дрібний шкідник розміром до 4 мм, покритий щитком сірого коричневого чи бурого кольру, які найбільше типічні в сухому теплому середовищі. Проколюють і смокчуть листки, вприскують хоботком отруту в тканини рослин. Хворі рослини втрачають декоративність, листки клейкі, жовтіють, сохнуть і опадають. Боротися з ними досить важко. Дорослі особини захищені захищені від дії інсектицидів восковим щитком. Надійний спосіб боротьби - ручний збір за допомогою ручного тупого леза або видалення вологою тряпочкою чи кісточкою, змоченою в мильно-спиртовому розчині, який готують так: 20г рідкого мила розводять в 1л гарячої води, охолоджують і добавляють 20 мл спирту. Після очистки рослину обробляють керасиново-мильною сумішшю: 25г зеленого чи 40г господарського мила розводять в 1л води, добавляючи 5 капель керосину і ретельно розмішують або настоєм часника чи чистотілу: 1 частина (по обєму) товченого часника, 1 частина подрібненого мила, 3 частини води. Пошкоджну рослину слід змастити цією сумішшю, через добу - змити. Обробку повторюють кожні 7-10 днів.
|
| |
| | |
| kvitka | Дата: Пт, 25.09.2009, 08:17 | Повідомлення # 4 |
Admin
Група: Адміністратори
список нагород ...
| подсолнушек, дууууже корисна інформація! ДЯкую!
Мої рослини
|
| |
| | |
| aneL8 | Дата: Пт, 25.09.2009, 12:41 | Повідомлення # 5 |
|
Занесений вітром
список нагород ...
| у мене теж завелася щитівка на всіх вазонах. Помила їх мильною водою, та оприскала спеціальним лікарси=твом - аптекаллипт, через неделю опять буду єто делать и надеюсь, поможет!!!
|
| |
| | |
| kjusy | Дата: Сб, 03.10.2009, 12:59 | Повідомлення # 6 |
Гілочка
Група: Привілейовані
Нагороди: 1
список нагород ...
| Завівся павутинний кліщик, мило не помогло, актара також. Актелік і Б-58 (це єдине, що мені попадалось в магазинах), кажуть, що дуже токсичні, ну і запах Може ще щось є від цього паразита, хто що знає?
|
| |
| | |
| bilanna | Дата: Сб, 03.10.2009, 13:13 | Повідомлення # 7 |
Листочок
Група: Модератори
список нагород ...
| Якщо він завівся на троянді - спробуй звичайний спосіб - господарче мило та поліетиленовий пакет Це порада від kvitka. Я спробувала - дуже ефективно, хоча я звичайним туалетним милом намилювала та на 2 дні під пакетом залишала. Але з трояндою легше, бо її потім можна трохи "підстригти".
|
| |
| | |
| kjusy | Дата: Сб, 03.10.2009, 14:19 | Повідомлення # 8 |
Гілочка
список нагород ...
| Ой, та в мене на кількох рослинах кліщ ....того і написала в цю тему. А мило не допомагає, спочатку ніби нікого вже немає, а потім знову...
|
| |
| | |
| kjusy | Дата: Сб, 03.10.2009, 14:20 | Повідомлення # 9 |
Гілочка
список нагород ...
| А ще сьогодні помітила червону букашку на дифенбахії, це може бути червоний кліщ?
|
| |
| | |
| подсолнушек | Дата: Сб, 03.10.2009, 22:06 | Повідомлення # 10 |
|
Занесений вітром
список нагород ...
| Кліща можна позбутися, якщо значно повисити вологість повітря (якщо це переносять поражені рослини). Для цього слід добре полити рослину і на 10-14 днів накрити прозорим поліетиленовим пакетом. Волога, яка випаровуватиметься листками буде осідати всередині пакета. Добрий результат дає систематичне обрискування настоями піретрума, цибулі або часника - не менше 5 разів з тижневими інтервалами. Так як шкідник стійкий до дії препаратів в фазі яйця, проти нього необхідна багатократна обробка. Перед обприскуванням рослину слід обмити сильною струєю холодної води (5-8 градусів). Настій з цибулі чи часнику: 5 чайних ложок рубленої цибулі чи 2,5 чайної ложки рубленого часника залити 1 л холодної води і ностоювати одну добу в щільно закритій посуді в темноті. Настій піретрума: піретрум 8 г на 50г спирту. Настоювати два тижні. Перед застосуванням розвести в 20 частинах води і на 6 частин розчину добавити одну частину рідкого зеленого мила. Рослини, які не можна обприскувати розчиномЮ, напр. кактуси і опушені рослини, обробляють парами скіпідара чи фітонцидами часника. Для цього поблизу з рослиною ставлять невеликі блюдця з скіпідаром чи потовченим часником і щільно закривають рослину з блюдцями поліетиленовим пакетом так, щоб внизу не було щілин. Через 3 години рослини обмивають водою, потім все це повторити ще кілька разів.
|
| |
| | |
| LedyX | Дата: Чт, 24.12.2009, 21:04 | Повідомлення # 11 |
Квіточка
Група: Модератори
список нагород ...
| Щоб позбутися кліща, в 1-літрову пластикову бутилку від мінералки налити воду для поливання і добавити туди 1ковпачок зоошампуня для котів (від паразитів), який містить перметрин (!). І оприскувати цим рослинки.
|
| |
| | |
| Натусік | Дата: Вт, 23.03.2010, 10:50 | Повідомлення # 12 |
|
Зелень
Група: Користувачі
список нагород ...
| привіт! У мене є дуже гарненький крон. Але нещодавно його листочки покрились маленькими плямками, ніби веснянками. Ці плямки не жучки, а просто висохші шматочки листочка. І це точно не опіки від сонячних променів, бо на вазон вони не попадають. Тепер такі плямки почали зявлятьсь на монстері. Я не знаю, що робити, допоможіть, будь ласка!!!
|
| |
| | |
| Alina-LjaLja | Дата: Ср, 24.03.2010, 15:31 | Повідомлення # 13 |
|
Занесений вітром
список нагород ...
| Може бути кліщ
|
| |
| | |
| Lulich-2010 | Дата: Ср, 24.03.2010, 15:41 | Повідомлення # 14 |
|
Занесений вітром
список нагород ...
| ти хоч знаєш хто такий кліщ
|
| |
| | |
| Натусік | Дата: Ср, 24.03.2010, 16:03 | Повідомлення # 15 |
|
Зелень
Група: Користувачі
список нагород ...
| може й кліщ. А як розрізнити кліща та буру гниль листочків? ( я читала, що це може бути і грибкове захворювання)
|
| |
| |
|
 |
|