Пт, 10.02.2012, 08:57
» Меню

» Друзі сайту

» Наше опитування
Cvitka оновилася! Як Вам новий дизайн сайту?
Всього відповідей: 156

» Реклама

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Сторінка 2 з 2«12
Модератор форуму: kvitka 
Форум » Форум квітникарів » Загальні питання квітникарства » Боротьба зі шкідниками
Боротьба зі шкідниками
LedyXДата: Ср, 24.03.2010, 17:10 | Повідомлення # 16
Квіточка
Група: Модератори
Нагороди: 0 список нагород ...
Статус: Offline
Натусік, без фото вражених листочків, важко Вам допогти sad

НатусікДата: Чт, 25.03.2010, 20:54 | Повідомлення # 17
Зелень
Група: Користувачі
привіт! Вибачайте за фото з мобільного sad
Це мій крон, який хворіє чимось
Прикріплення: 4676050.jpg(240Kb) · 5188193.jpg(237Kb)

НатусікДата: Чт, 25.03.2010, 20:56 | Повідомлення # 18
Зелень
а це фікус Бенжаміна, який також чимось хворіє ( він у мене на роботі зявився раніше за мене, тому не знаю як за ним доглядали) smile
Прикріплення: 0811410.jpg(125Kb)

НатусікДата: Чт, 25.03.2010, 20:58 | Повідомлення # 19
Зелень
Цей невідомий красунчик ( може хтось знає, як він називається????) також чимось захворів. У нього хвороба вже хронічна wacko
Прикріплення: 8287438.jpg(108Kb) · 4718300.jpg(109Kb)

НатусікДата: Чт, 25.03.2010, 21:02 | Повідомлення # 20
Зелень
а це спацифіліум та монстера. Всі вазони знаходяться у мене на роботі, тому я не знаю як про них дбали до мене. Дуже хочеться їх врятувати, але я не знаю, що з ними cry Не можу зрозуміти, що це - гниль, кліщ чи неправильний догляд?? sad
Прикріплення: 5557473.jpg(130Kb) · 6936214.jpg(153Kb) · 6898127.jpg(123Kb)

ГлоріЯДата: Пт, 26.03.2010, 12:11 | Повідомлення # 21
Квіточка
Нагороди: 1 список нагород ...
Натусік, Всі ваші рослинки треба пересадити в свіжий грунт, листки з плямами видалити всі, поливати треба не так рясно, і ще після пересадки я б пролила рослини фундазолом. Як поливати: раз препаратом наступний раз водою, і так три рази. І на всякий випадок додам - після пересадки в свіжий грунт рослини непідживлюють 2-3 місяці!!! dont Будуть питання пишіть! shades

Мій альбом http://cvitka.com/photo/16

dytynaДата: Ср, 05.05.2010, 21:06 | Повідомлення # 22
Занесений вітром
Група: Новенькі
Допоможіть, будь ласка, визначити шкідника і його побороти!
Пошесть виявилася минулого року, поки мене певний час не було вдома. На підвіконні була гвоздика, вирощена з насіння, і коланхое. Останнє було з’їдено повністю, так що з соковитих листочків лишилися самі оболонки. Всі з’їдені рослини знищила.
Цієї весни, вже в іншій кімнаті, пошесть кинулась на все, що було на підвіконні, починаючи від петрушки. На листі петрушки з’явилися білі сухі плями. Потім подібні плями, хоча не білі, а коричневі, побачила на базиліку. Пір’я зеленої цибулі вкрилося якимись маленькими цяточками і почало в’янути. Петрушку і цибулю викинула. На підвіконні залишився базилік, практично всі листки якого уражені шкідником, і фіалки, одна зовні в нормальному стані, у іншої частина листя пожовтіла.
Спочатку ніяких живих істот не було видно. Зараз, якщо провести пальцем по листку базиліку, можна побачити малесеньку мошку, яка від цього поруху втікатиме. Розмір мошки - приблизно півміліметра, кольору вона більше охрового, ніж білого. На макро-фотографіях, які виклала тут, видно, що в уражених місцях є темні цяточки (оком я цього майже не бачу). На жаль, сфотографувала тільки базилік і фіалку, бо інших рослин вже нема.
Ще намагалася вирощувати цибулю з насіння - вона гинула після появи двох листків. Можливо, її також з’їдали?
Буду вдячна за поради - як цієї істоти позбутися, які запобіжні заходи потрібні, щоб вона не перейшла на інші рослини..

LedyXДата: Ср, 05.05.2010, 23:41 | Повідомлення # 23
Квіточка
dytyna, подивилась фото...думаю це тріпси sad .
Необхідно травити, хоча б 2 рази, з інтервалом 7днів, наприклад, Фітовермом. Сильно пошкодженні листочки, особливо ті, на яких багато чорних цяток, краще повідрізати. Бажано пересадити рослини у свіжу землю, або змінити верхній шар грунту.

dytynaДата: Ср, 05.05.2010, 23:49 | Повідомлення # 24
Занесений вітром
Група: Новенькі
LedyX, а з горщиками що робити? Якось обробляти? Підвіконня?

LedyXДата: Чт, 06.05.2010, 01:00 | Повідомлення # 25
Квіточка
dytyna, часто радять і підвіконня обробити тим препаратом, що і квіти, але я би так не ризикнула, все-таки хімія. Може просто помийте підвіконня з господарським милом чи доместосом...
Особисто я з тріпсами не боролась (ттт), і взагалі стараюсь хімією від шкідників вдома не користуватись.Можливо ще хтось відгукнеться, хто має досвід в боротьбі з цими гадами.

Повідомлення відредаговано LedyX - Чт, 06.05.2010, 01:01

Форум » Форум квітникарів » Загальні питання квітникарства » Боротьба зі шкідниками
Сторінка 2 з 2«12
Пошук:

» Форма входу
Логін:
Пароль:

» Друзі сайту

» Пошук

» Міні-чат
500

» Приєднуйся!

» Ми на Facebook

» Друзі сайту

» Статистика

Сьогодні на сайті були

Рослини місяця
Муррайя (2)
Карамбола (0)
Молодило (0)
Лівістона (Livistona) (0)
Тюльпан (0)
Гіацинт (0)
Copyright Cvitka © 2012
При використанні матеріалів з сайту http://cvitka.com активне посилання на сторінку матеріалу обов’язкове!
Створити сайт безкоштовно * дизайн ZeroParking
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET