Кімнатні рослини

Меню сайту

Наше опитування
Скільки кімнатних рослин у вас вдома?
Всього відповідей: 4648
реклама

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]

Сторінка 1 з 11
Модератор форуму: kvitka 
Форум » Форум квітникарів » Загальні питання квітникарства » Догляд за великими рослинами (Як справляєтеся з ними?)

Догляд за великими рослинами
kvitkaДата: Пн, 03.11.2008, 22:00 | Повідомлення # 1
Admin
Група: Адміністратори
Нагороди: 0 список нагород ...
Статус: Offline
Як ви доглядаєте за своїми великими рослинами? Не дуже великі я час від часу мию під душем, змивається вся пилюка, вони стають гарні і чистенькі biggrin
А от є у мене фікус Бенжаміна, який носити в душ уже стає проблематично... Листочки ж у нього дрібні, всі теж не протреш.
Цікаво, що ще можна придумати? Як тримати чистенькими великі рослини з дрібними листочками, пальми і т.п.?

yarjnkaДата: Вт, 04.11.2008, 14:43 | Повідомлення # 2
Квіточка
Група: Привілейовані
Мене теж цікавить така тема, я теж маленькі - під душ, а великі - як Попелюшка тру...

AndriyДата: Вт, 04.11.2008, 20:40 | Повідомлення # 3
Брунька
Група: Користувачі
Два варіанти. Або надвір, під дощ (якщо є куди і параметри дозволяють протягнути через двері). Або, якщо вже загальна маса від кілограмів 30-40 і більше, мити просто на місці, бажано в м'якій дощовій воді. Гілка за гілкою, лист за листом... можна просто приладнати якусь миску з водою і почергово занурювати неї гілки, і трохи терти або просто рухати гілку в воді. Плівку якусь постелити навколо, і т.д.
Нецікаве заняття, одним словом smile

Додано (04.11.2008, 20:40)
---------------------------------------------
Якщо не можна гнути (банан, наприклад), то влаштувати локальний душ, але так щоб вода збігала по плівці в якусь ємність. Простір для фантазії широкий.

kvitkaДата: Пн, 10.11.2008, 21:34 | Повідомлення # 4
Admin
wacko В мене ще аж таких велетнів немає, але Ви, Andriy, налякали мене такими процедурами. Це ж всю хату можна затопити такими локальними душами biggrin

AndriyДата: Вт, 11.11.2008, 11:54 | Повідомлення # 5
Брунька
Немає? Посадіть наприклад бананчика. Через два роки будуть cool

kvitkaДата: Вт, 11.11.2008, 14:58 | Повідомлення # 6
Admin
Andriy, бананчика дуже хочу, але от ніяк не зберуся посадити чи прикупити angry лінтяйка я така!

AndriyДата: Вт, 11.11.2008, 15:51 | Повідомлення # 7
Брунька
Значить, не дуже хочете biggrin "Дуже" - це коли так хочу, що на очі не бачу, за будь-які гроші biggrin

Якщо серйозно, то гарно доглянуті великі рослини справляють фантастичне враження, майже як в дикій природі. Без різниці що саме - котрась із пальм, лимон, банан, а може бути і звичайний фікус. Як правило, головною проблемою є лише місце для такої рослини (2-3 квадратних метри доведеться вділити).

БджілкаДата: Пн, 11.05.2009, 14:25 | Повідомлення # 8
Зелень
Блукаючи в павутині натрапила ось на такі корисні речі. Хтось вже розжився на таке добро? Поділіться досвідом, чи настільки зручно, наскільки коштує? В господарстві б знадобилось

Прикріплення: 6356058.jpg(2Kb) · 8832349.jpg(11Kb)

NephentesДата: Пн, 11.05.2009, 16:03 | Повідомлення # 9
Квіточка
Група: Свої люди
Нагороди: 3 список нагород ...
Бджілка, Що це таке??? wink

Nepenthes

kvitkaДата: Пн, 11.05.2009, 18:49 | Повідомлення # 10
Admin
Бджілка, в мене таких горщиків нема, але думаю то зручна штука smile А то читала десь в інтернеті, як люди свої великі рослини грузять на тачку і так вивозять літом на вулицю biggrin

БджілкаДата: Вт, 12.05.2009, 19:07 | Повідомлення # 11
Зелень
Микита, ти такий молодий crackegg -перспективний-креативний yes , мав би зорієнтуватись, cranky - це горщики (підставки) для "дорослих" рослин. Справжній мужчина bb notworthy (бажано, щоб не було дві лівих руки) змайстрував би це власнОруч. А я поки буду заощаджувати копієчку ... для своїх "великомірів", щоб прокатати їх з вітерцем по квартирі на купання

Повідомлення відредаговано Бджілка - Вт, 12.05.2009, 19:11

yarjnkaДата: Ср, 13.05.2009, 10:52 | Повідомлення # 12
Квіточка
Як по мені - не дуже потрібна річ, а як перевести через пороги в кімнатах ( добре що їх вже не роблять, не модньо ), а винести на вулицю - все одно треба піднімати і виности , та й з другого поверху не пустиш на роліках... Можливо у кого квартира і немає чоловічої допомоги це й чудова річ!

NephentesДата: Ср, 13.05.2009, 13:37 | Повідомлення # 13
Квіточка
Група: Свої люди
Нагороди: 3 список нагород ...
Бджілка, Мені кращє м"язи качати showoff Сам ношу великі рослини.

Nepenthes

kjusyДата: Вт, 26.05.2009, 21:34 | Повідомлення # 14
Гілочка
Нагороди: 1 список нагород ...
Сьогодні в Новій лінії бачила такі пластикові підставки на роликах - 67грн., і були ще деревяні, ніби з тоненьких планочок - по 39 грн. Може комусь пригодиться така інформація smile

Форум » Форум квітникарів » Загальні питання квітникарства » Догляд за великими рослинами (Як справляєтеся з ними?)
Сторінка 1 з 11
Пошук:

Привіт Гість

Логін:
Пароль:
Пошук
Міні-чат
500
Статистика
Наша кнопка

Copyright Kvitka © 2010
При використанні матеріалів з сайту http://cvitka.com активне посилання на сторінку матеріалу обов’язкове!
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET