Як ви доглядаєте за своїми великими рослинами? Не дуже великі я час від часу мию під душем, змивається вся пилюка, вони стають гарні і чистенькі А от є у мене фікус Бенжаміна, який носити в душ уже стає проблематично... Листочки ж у нього дрібні, всі теж не протреш. Цікаво, що ще можна придумати? Як тримати чистенькими великі рослини з дрібними листочками, пальми і т.п.?
Два варіанти. Або надвір, під дощ (якщо є куди і параметри дозволяють протягнути через двері). Або, якщо вже загальна маса від кілограмів 30-40 і більше, мити просто на місці, бажано в м'якій дощовій воді. Гілка за гілкою, лист за листом... можна просто приладнати якусь миску з водою і почергово занурювати неї гілки, і трохи терти або просто рухати гілку в воді. Плівку якусь постелити навколо, і т.д. Нецікаве заняття, одним словом
Додано (04.11.2008, 20:40) --------------------------------------------- Якщо не можна гнути (банан, наприклад), то влаштувати локальний душ, але так щоб вода збігала по плівці в якусь ємність. Простір для фантазії широкий.
Значить, не дуже хочете "Дуже" - це коли так хочу, що на очі не бачу, за будь-які гроші
Якщо серйозно, то гарно доглянуті великі рослини справляють фантастичне враження, майже як в дикій природі. Без різниці що саме - котрась із пальм, лимон, банан, а може бути і звичайний фікус. Як правило, головною проблемою є лише місце для такої рослини (2-3 квадратних метри доведеться вділити).
Блукаючи в павутині натрапила ось на такі корисні речі. Хтось вже розжився на таке добро? Поділіться досвідом, чи настільки зручно, наскільки коштує? В господарстві б знадобилось
Бджілка, в мене таких горщиків нема, але думаю то зручна штука А то читала десь в інтернеті, як люди свої великі рослини грузять на тачку і так вивозять літом на вулицю
Микита, ти такий молодий -перспективний-креативний , мав би зорієнтуватись, - це горщики (підставки) для "дорослих" рослин. Справжній мужчина (бажано, щоб не було дві лівих руки) змайстрував би це власнОруч. А я поки буду заощаджувати копієчку ... для своїх "великомірів", щоб прокатати їх з вітерцем по квартирі на купання
Повідомлення відредаговано Бджілка - Вт, 12.05.2009, 19:11
Як по мені - не дуже потрібна річ, а як перевести через пороги в кімнатах ( добре що їх вже не роблять, не модньо ), а винести на вулицю - все одно треба піднімати і виности , та й з другого поверху не пустиш на роліках... Можливо у кого квартира і немає чоловічої допомоги це й чудова річ!
Сьогодні в Новій лінії бачила такі пластикові підставки на роликах - 67грн., і були ще деревяні, ніби з тоненьких планочок - по 39 грн. Може комусь пригодиться така інформація