А ви вірите в погані "риси" рослин? Ну, наприклад, в те, що монстера - забирає енергію, фіалки - рослини самотніх людей, дифенбахії - "шкідливі" для дітей і т.п.? Чи не зважаєте на таке?
Так-так, плющі і традесканції можуть зруйнувати ваш шлюб,а кактуси та інші "колючі" мають просто вбивчу для оточуючих дію !!!!! ЦЕ ВСЕ ЗВИЧАЙНИЙ ІДІОТИЗМ. Людина керує своїм життям сама,і квіти не винні у наших проблемах. Сенполії чи так звані фіалки навпаки треба ставити в дитячій кімнаті, кактусом дитина може вколотись і тільки тому треба ставити його подалі від дітей. Дифенбахія,еуфорбія і деякі інші квіти дійсно отруйні, якщо їх їсти, Але так само пральний порошок може зашкодити, якщо з"їсти ложку-другу ой,скажу я вам, чого тільки не вигадають люди !!! ВИРОЩУЙТЕ КВІТИ,ЯКІ ВАМ ПОДОБАЮТЬСЯ,І НА ВЛАСНОМУ ДОСВІДІ ПЕРЕКОНАЙТЕСЬ,ЩО ЦЕ ЗОВСІМ НЕ ШКІДЛИВО,А НАВПАКИ ПРИНОСИТЬ КУПУ ЗАДОВОЛЕННЯ І ПРИЄМНИХ ЕМОЦІЙ, ЯКІ ЗРЕШТОЮ І ПОКРАЩУЮТЬ НАШЕ ЖИТТЯ !!!!!
Вы знаете я когда ходила беременная-скупала кактусы и фиалки, но фиалки у меня не живут категорически а кактусов и сукулентов наверное видов 20 и чувствовала я себя с ними прекрасно.У меня тогда был очень тяжолый период и именно общение с цветами(вчастности с кактусами) мне помогало снимать напряжение. Могу сказать по собственному опыту,что если поговорить с кактусом и объяснить,что так надо-он практически не колится,когда его пересаживаеш
shel, ого! цікаво! А я вірю лише в те, що погано, якщо у спальні стоїть рослина з колючками Кілька разів уже помічала, що дуже погано сплю, якщо у кімнаті є якась велика колюча рослина (маленькі кактуси не рахуються ), а як тільки її винесу - все ок. Хоча... може, це я собі навіюю
А мене зараз чомусь поперло на кактуси, купила один, ще один намітила в магазині, свої старі попересаджувала і попереставляла Що це може значити? У мене напливами якимись, то квітучі подобаються, то зелені, тепер колючі...
Klingon8, на рахунок енергет."вампіра" не знаю Але читала, що їх листя має цілющу силу. Воно очищує повітря, виділяючи фітонциди, які вбивають 90 відсотків хвороботворних бактерій.
а моя співробітниця привчила мене до того, що квітка буде гарно рости якщо вкрасти її щипочку шо я і роблю дуже часто звичайно без фанатизму, бо можна і нашкодити цим же рослинкам, але яка сподобається, то вже мушу її вкрасти ... тепера маю вдома рослинки з готелів різних, податкової, роботи подруги ...