|
|
|
| Добрива для рослин |
| kvitka | Дата: Пн, 03.11.2008, 22:21 | Повідомлення # 1 |
Admin
Група: Адміністратори
Нагороди: 0
список нагород ...
Статус: Offline
| Поділіться досвідом, якими добривами для рослин ви користуєтеся, якщо користуєтеся взагалі? Яких фірм? Як часто їх використовуєте? Універсальні добрива чи для кожного виду рослин?
Мої рослини
|
| |
| | |
| yarjnka | Дата: Чт, 06.11.2008, 09:17 | Повідомлення # 2 |
Квіточка
Група: Привілейовані
список нагород ...
| Щоразу також купую інші, на даний момент - Кеміра Люкс та Стимул. Літом використовую 1 раз на неділю, взимку 1 раз на дві неділі. Можливо це не дуже вірно, але мої рослинки вже так звикли
|
| |
| | |
| kvitka | Дата: Пн, 10.11.2008, 22:13 | Повідомлення # 3 |
Admin
список нагород ...
| Я теж останнім часом використовую Кеміру для усіх рослин. Дуже задоволена До того користувалася якимись іншими добривами для різних видів рослин (не пам"ятаю зараз фірму-виробника, треба буде глянути), то якось результату ніколи й не бачила особливого... yarjnka, користуюся десь так само часто, як і ви. Літом раз в тиждень, взимку - раз в 3 тижні десь.
Мої рослини
|
| |
| | |
| yarjnka | Дата: Ср, 12.11.2008, 11:17 | Повідомлення # 4 |
Квіточка
список нагород ...
| Хочу придбати стимулятор для утворення коріння. Чи хтось має досвід?
|
| |
| | |
| Andriy | Дата: Ср, 12.11.2008, 20:21 | Повідомлення # 5 |
|
Брунька
Група: Користувачі
список нагород ...
| Гетероауксин, гумат і препарати на їх основі. Що можна сказати? Діють. Особливо результат видно, коли вкорінюєш щось вередливе.
|
| |
| | |
| ГлоріЯ | Дата: Пт, 27.02.2009, 10:38 | Повідомлення # 6 |
Квіточка
Група: Модератори
Нагороди: 1
список нагород ...
| Люди, а хтось колись користувався янтарною кислотою для обприскування чи для стимуляції росту. В квітковому магазині порадили - купила - не знаю на якій квіточці випробувати. Думаю пораджуся з вами .
Мій альбом http://cvitka.com/photo/16
|
| |
| | |
| kvitka | Дата: Пт, 27.02.2009, 11:35 | Повідомлення # 7 |
Admin
список нагород ...
| ГлоріЯ, я й не чула про таке скажете, як результати
Мої рослини
|
| |
| | |
| kjusy | Дата: Сб, 28.02.2009, 19:28 | Повідомлення # 8 |
Гілочка
список нагород ...
| Про янтарну кислоту (розводять таблетку на 1 л. води) чула дуже багато позитивних відгуків, особливо при "реанімації" рослини, проте не можу її знайти А ось епін (має захисні і стимулюючі властивості) щось не дуже сподобався - після обприскування фікус почав скидати листочки і сциндапсус не дуже добре себе почуває.
|
| |
| | |
| kvitka | Дата: Сб, 28.02.2009, 19:47 | Повідомлення # 9 |
Admin
список нагород ...
| А я чомусь крім універсальної кеміри більше нічим і не пробувала користуватися Вона моїм рослинам так сподобалася kjusy, а епін і янтарну кислоту можна використовувати і для хворих рослинок? Їм гірше не стане? Тут на форумі десь згадувалося вже, що хворі рослини краще нічим не підживлювати, то я тепер боюся
Мої рослини
|
| |
| | |
| kjusy | Дата: Сб, 28.02.2009, 20:35 | Повідомлення # 10 |
Гілочка
список нагород ...
| kvitka, янтарну кислоту (100%) рекомендують для хворих рослинок, і епін так само. Це не добрива, це засоби, що допомагають рослині адаптуватись в новій, незвичній обстановці, вийти із стресової ситуації. Наприклад, після пересадки, після обморожування чи пересушування, після лікування проти шкідників, для замочування коріння, сіянців (в янтарній кислоті). І навіть для профілактики. Можете сміливо побризкати свої рослики. Додано (28.02.2009, 20:35) --------------------------------------------- Згадала назву добрив, які дуже сподобались - агрікола!
|
| |
| | |
| kvitka | Дата: Сб, 28.02.2009, 20:43 | Повідомлення # 11 |
Admin
список нагород ...
| kjusy, зрозуміло, дякую спробую і я
Мої рослини
|
| |
| | |
| ГлоріЯ | Дата: Нд, 01.03.2009, 01:22 | Повідомлення # 12 |
Квіточка
список нагород ...
| Янтарна кислота діє на рослину як стимулятор. Препарат впливає на активність мікрофлори грунту, забезпечуючи інтенсивну біологічну переробку мінеральних добрив .Попередня обробка посадочного матеріалу розчином янтарної кислоти або одно -двократний полив рослин в період їх зростання підвищує стійкість рослин до дії несприятливих чинників (заморожування, жара, засуха, зайва вологість і так далі),знижує захворюваність рослин, підвищує вміст в листі хлорофілу, що дозволяє рослині інтенсивніше зростати і давати більший урожай. Вживання янтарної кислоти може оберегти від зайвого накопичення в рослинах азотистих речовин при їх надмірному вмісті в грунті. Препарат не замінює добрива, проте покращує показники зростання і стійкості рослини.Обприскування розчином янтарної кислоти стимулює в рослин зростання нових пагонів. Замочування коріння в розчині на 4-6 годин стимулює зростання нового коріння. Жодних особливих запобіжних засобів при роботі з янтарною кислотою не потрібні. Препарат не токсичний для людей і домашніх тварин. Додано (01.03.2009, 01:12) --------------------------------------------- от що я "накопала" може комусь інформація знадобиться. Від радості,що препарат не токсичний сьогодні всі свої рослинки обприскала, а потім задумалась.... а раптом зашкодить комусь. ...я в шоці. Додано (01.03.2009, 01:22) --------------------------------------------- Епін також може застосовуватися в кімнатному рослинництві: при стресових ситуціях для рослини, наприклад, при хворобах, після і при пошкодженні шкідниками, також якщо рослинка знаходилася тривалий період в несприятливих для неї умовах (при надмірному освітленні або його недоліку, при пересушуванні або переливі).
Повідомлення відредаговано ГлоріЯ - Нд, 01.03.2009, 01:24 |
| |
| | |
| kvitka | Дата: Нд, 01.03.2009, 13:47 | Повідомлення # 13 |
Admin
список нагород ...
| ГлоріЯ, а де ви купляєте епін? у звичайних квіткових магазинах чи в якихось спеціалізованих? Бо я уже в кількох квіткових питала - не було
Мої рослини
|
| |
| | |
| ГлоріЯ | Дата: Нд, 01.03.2009, 14:02 | Повідомлення # 14 |
Квіточка
список нагород ...
| Був в квітковому магазині, тепер давненько не бачила. Зараз, на весну, вже починають завозити різні добрива і підживки. А так цілу зиму нічого цікавого нема..... Доречі, і янтарну кислоту я купила в квітковому. А те що продається вона і в аптеках тільки тут взнала  Додано (01.03.2009, 14:02) --------------------------------------------- kvitka, шукайте Епін в магазинах,які торкують товарами для дачників, для відкритого грунту. В квіткових рідко буває.
|
| |
| | |
| kvitka | Дата: Нд, 01.03.2009, 19:50 | Повідомлення # 15 |
Admin
список нагород ...
| ГлоріЯ, дякую за пораду. Спробую знайти
Мої рослини