Пт, 10.02.2012, 08:45
» Меню

» Друзі сайту

» Наше опитування
Скільки кімнатних рослин у вас вдома?
Всього відповідей: 7916

» Реклама

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Сторінка 1 з 212»
Модератор форуму: kvitka 
Форум » Форум квітникарів » Загальні питання квітникарства » Добрива для рослин
Добрива для рослин
kvitkaДата: Пн, 03.11.2008, 22:21 | Повідомлення # 1
Admin
Група: Адміністратори
Нагороди: 0 список нагород ...
Статус: Offline
Поділіться досвідом, якими добривами для рослин ви користуєтеся, якщо користуєтеся взагалі? Яких фірм? Як часто їх використовуєте?
Універсальні добрива чи для кожного виду рослин?

Мої рослини

yarjnkaДата: Чт, 06.11.2008, 09:17 | Повідомлення # 2
Квіточка
Група: Привілейовані
Щоразу також купую інші, на даний момент - Кеміра Люкс та Стимул. Літом використовую 1 раз на неділю, взимку 1 раз на дві неділі. Можливо це не дуже вірно, але мої рослинки вже так звикли biggrin

kvitkaДата: Пн, 10.11.2008, 22:13 | Повідомлення # 3
Admin
Я теж останнім часом використовую Кеміру для усіх рослин. Дуже задоволена smile До того користувалася якимись іншими добривами для різних видів рослин (не пам"ятаю зараз фірму-виробника, треба буде глянути), то якось результату ніколи й не бачила особливого...
yarjnka, користуюся десь так само часто, як і ви. Літом раз в тиждень, взимку - раз в 3 тижні десь.

Мої рослини

yarjnkaДата: Ср, 12.11.2008, 11:17 | Повідомлення # 4
Квіточка
Хочу придбати стимулятор для утворення коріння. Чи хтось має досвід?

AndriyДата: Ср, 12.11.2008, 20:21 | Повідомлення # 5
Брунька
Група: Користувачі
Гетероауксин, гумат і препарати на їх основі. Що можна сказати? Діють. Особливо результат видно, коли вкорінюєш щось вередливе.

ГлоріЯДата: Пт, 27.02.2009, 10:38 | Повідомлення # 6
Квіточка
Група: Модератори
Нагороди: 1 список нагород ...
Люди, а хтось колись користувався янтарною кислотою для обприскування чи для стимуляції росту. В квітковому магазині порадили - купила - не знаю на якій квіточці випробувати. wacko Думаю пораджуся з вами . sad

Мій альбом http://cvitka.com/photo/16

kvitkaДата: Пт, 27.02.2009, 11:35 | Повідомлення # 7
Admin
ГлоріЯ, я й не чула про таке wacko скажете, як результати smile

Мої рослини

kjusyДата: Сб, 28.02.2009, 19:28 | Повідомлення # 8
Гілочка
Про янтарну кислоту (розводять таблетку на 1 л. води) чула дуже багато позитивних відгуків, особливо при "реанімації" рослини, проте не можу її знайти sad А ось епін (має захисні і стимулюючі властивості) щось не дуже сподобався - після обприскування фікус почав скидати листочки і сциндапсус не дуже добре себе почуває.

kvitkaДата: Сб, 28.02.2009, 19:47 | Повідомлення # 9
Admin
А я чомусь крім універсальної кеміри більше нічим і не пробувала користуватися shy Вона моїм рослинам так сподобалася smile
kjusy, а епін і янтарну кислоту можна використовувати і для хворих рослинок? Їм гірше не стане? Тут на форумі десь згадувалося вже, що хворі рослини краще нічим не підживлювати, то я тепер боюся wacko

Мої рослини

kjusyДата: Сб, 28.02.2009, 20:35 | Повідомлення # 10
Гілочка
kvitka, янтарну кислоту (100%) рекомендують для хворих рослинок, і епін так само. Це не добрива, це засоби, що допомагають рослині адаптуватись в новій, незвичній обстановці, вийти із стресової ситуації. Наприклад, після пересадки, після обморожування чи пересушування, після лікування проти шкідників, для замочування коріння, сіянців (в янтарній кислоті). І навіть для профілактики. Можете сміливо побризкати свої рослики.

Додано (28.02.2009, 20:35)
---------------------------------------------
Згадала назву добрив, які дуже сподобались - агрікола!

kvitkaДата: Сб, 28.02.2009, 20:43 | Повідомлення # 11
Admin
kjusy, зрозуміло, дякую smile спробую і я tongue

Мої рослини

ГлоріЯДата: Нд, 01.03.2009, 01:22 | Повідомлення # 12
Квіточка
Янтарна кислота діє на рослину як стимулятор. Препарат впливає на активність мікрофлори грунту, забезпечуючи інтенсивну біологічну переробку мінеральних добрив .Попередня обробка посадочного матеріалу розчином янтарної кислоти або одно -двократний полив рослин в період їх зростання підвищує стійкість рослин до дії несприятливих чинників (заморожування, жара, засуха, зайва вологість і так далі),знижує захворюваність рослин, підвищує вміст в листі хлорофілу, що дозволяє рослині інтенсивніше зростати і давати більший урожай. Вживання янтарної кислоти може оберегти від зайвого накопичення в рослинах азотистих речовин при їх надмірному вмісті в грунті. Препарат не замінює добрива, проте покращує показники зростання і стійкості рослини.Обприскування розчином янтарної кислоти стимулює в рослин зростання нових пагонів. Замочування коріння в розчині на 4-6 годин стимулює зростання нового коріння. Жодних особливих запобіжних засобів при роботі з янтарною кислотою не потрібні. Препарат не токсичний для людей і домашніх тварин.
Додано (01.03.2009, 01:12)
от що я "накопала" може комусь інформація знадобиться. prof Від радості,що препарат не токсичний pepsi сьогодні всі свої рослинки обприскала, а потім задумалась.... а раптом зашкодить комусь. uhm ...я в шоці. pray

Додано (01.03.2009, 01:22)
Епін також може застосовуватися в кімнатному рослинництві: при стресових ситуціях для рослини, наприклад, при хворобах, після і при пошкодженні шкідниками, також якщо рослинка знаходилася тривалий період в несприятливих для неї умовах (при надмірному освітленні або його недоліку, при пересушуванні або переливі).

Повідомлення відредаговано ГлоріЯ - Нд, 01.03.2009, 01:24

kvitkaДата: Нд, 01.03.2009, 13:47 | Повідомлення # 13
Admin
ГлоріЯ, а де ви купляєте епін? у звичайних квіткових магазинах чи в якихось спеціалізованих? Бо я уже в кількох квіткових питала - не було sad

Мої рослини

ГлоріЯДата: Нд, 01.03.2009, 14:02 | Повідомлення # 14
Квіточка
Був в квітковому магазині, тепер давненько не бачила. eek Зараз, на весну, вже починають завозити різні добрива і підживки. А так цілу зиму нічого цікавого нема..... sad Доречі, і янтарну кислоту я купила в квітковому. А те що продається вона і в аптеках тільки тут взнала shy

Додано (01.03.2009, 14:02)
kvitka, шукайте Епін в магазинах,які торкують товарами для дачників, для відкритого грунту. В квіткових рідко буває. wink

kvitkaДата: Нд, 01.03.2009, 19:50 | Повідомлення # 15
Admin
ГлоріЯ, дякую за пораду. Спробую знайти smile

Мої рослини

Форум » Форум квітникарів » Загальні питання квітникарства » Добрива для рослин
Сторінка 1 з 212»
Пошук:

» Форма входу
Логін:
Пароль:

» Друзі сайту

» Пошук

» Міні-чат
500

» Приєднуйся!

» Ми на Facebook

» Друзі сайту

» Статистика

Сьогодні на сайті були

Рослини місяця
Муррайя (2)
Карамбола (0)
Молодило (0)
Лівістона (Livistona) (0)
Тюльпан (0)
Гіацинт (0)
Copyright Cvitka © 2012
При використанні матеріалів з сайту http://cvitka.com активне посилання на сторінку матеріалу обов’язкове!
Створити сайт безкоштовно * дизайн ZeroParking
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET