Кімнатні рослини

Меню сайту

Наше опитування
Скільки кімнатних рослин у вас вдома?
Всього відповідей: 4676
реклама

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]

Сторінка 1 з 212»
Модератор форуму: kvitka 
Форум » Форум квітникарів » Загальні питання квітникарства » Кераміка чи пластик?

Кераміка чи пластик?
kvitkaДата: Ср, 28.01.2009, 12:28 | Повідомлення # 1
Admin
Група: Адміністратори
Нагороди: 0 список нагород ...
Статус: Offline
У яких горщиках ростуть ваші рослини? Пластикових чи керамічних? Чому ви надаєте їм перевагу?

yarjnkaДата: Пт, 30.01.2009, 12:28 | Повідомлення # 2
Квіточка
Група: Привілейовані
Раніше всі свої вазони садила в пластикові горщики, але зараз з потребою в пересадці чи з появою нової рослини саджу в керамічні горщики. Мені більше подобаються тепер керамічні, глиняні горщики - вони більш стійкі і важчі, не так перекидаються, не тріскають і не диформуються під час росту рослин і коріння. Тай все частіше зустрічаю - що рослинам краще для їх самопочуття і росту кераміка.

kvitkaДата: Пт, 30.01.2009, 19:49 | Повідомлення # 3
Admin
yarjnka, у мене точнісінька так само biggrin зараз більшість рослин у пластикових горщиках, але потрохи пересаджую у керамічні. От тільки, знаєте, часто сточовно деяких рослин пишуть, що їм потрібно, щоб коріння було в теплі, тому їх краще садити в пластикові горщики. Ви такого дотримуєтеся?

yarjnkaДата: Вт, 24.02.2009, 16:52 | Повідомлення # 4
Квіточка
Ні, саджу на свій розсуд! А хтось садить рослини в кашпо чи ні? Я посадила декілька кактусів прямо в кашпо, не могла витримати - такі гарненькі heart holiday

ГлоріЯДата: Вт, 24.02.2009, 18:11 | Повідомлення # 5
Квіточка
Група: Модератори
Нагороди: 7 список нагород ...
Кашпо, я так розумію - це горщик без отвору для відтоку зайвої води. surprised Так от, я загубила так дві свої величезні рослинки. sad sad В здоровенне кашпо ( 30*30*30) я спочатку посадила фатсію це кашпо я купила спеціально для неї, бо квітка була досить велика.Спочатку квіточка росла добре, але літом на фатсію напав павутинний кліщ. Я рятувала рослинку як могла, doctor обробляла хімікатами,під душом мила і врешті решт листків не лишилось і квіточка загинула. priest Я думаю що вода після купань збиралась і від постійної вологи загнило коріння. prof
Втрата друга - здоровенний циссус, жив собі-жив,поки я не пересадила його у це нещасне кашпо. Літом все було добре а осінню почали сохнути листки,потім пагони - пересадка в січні його на жаль,не врятувала. priest Отже за два роки- дві рослини кашпо загубило,звичайно при моїй безпосередній участі. fool
Зараз я зробила з кашпо звичайний горщик - прокрутира в ньому дірку для відтоку води і на днях пересаджу туди шефлеру. Не знаю чи цього разу мені пощастить, але сподіваюсь на успіх. meeting clover

Додано (24.02.2009, 18:11)
---------------------------------------------
Забула написати - кашпо керамічне

kvitkaДата: Вт, 24.02.2009, 20:21 | Повідомлення # 6
Admin
хм... А бувають керамічні горщики підвісні, але щоб не кашпо, а саме горщики з дірками?

ГлоріЯДата: Вт, 24.02.2009, 20:30 | Повідомлення # 7
Квіточка
бувають. я бачила, такий з одного боку зрізаний, щоб вішати на стіну. А рівномірно круглих , ну на якихось там ланцюгах ,чи чомусь такому не зустрічала. wink

kvitkaДата: Вт, 24.02.2009, 20:31 | Повідомлення # 8
Admin
ГлоріЯ, от блін smile а я так мріяла купити для свого непентеса керамічний горщик на ланцюгах. В кашпо його ніяк не можна, треба, щоб були дирки sad

ГлоріЯДата: Вт, 24.02.2009, 20:38 | Повідомлення # 9
Квіточка
Ну що ви....не падайте духом console ....хто шукає той знайде. А дирки можна самому зробити ok

kvitkaДата: Вт, 24.02.2009, 21:41 | Повідомлення # 10
Admin
ГлоріЯ, а чим ви дирки робили?

ГлоріЯДата: Вт, 24.02.2009, 22:01 | Повідомлення # 11
Квіточка
Ножем shy ,з гострим тонким кінцем shy Попросила чоловіка щоб дрелькою посвердлив, а він весь час забував дрельку з гаража принести angry ,от і прийшлось самій...... crazy

kvitkaДата: Вт, 24.02.2009, 22:40 | Повідомлення # 12
Admin
ГлоріЯ, і ви ножем проколупали керамічний горщик? blink А він тріснути не може?
Не думала, що таке можливо smile

ГлоріЯДата: Ср, 25.02.2009, 00:26 | Повідомлення # 13
Квіточка
Тріснути може.....але не тріснув. tongue Я була зла на те кашпо, що воно загубило дві мої великі гарні квітки. І взялась за нього по-серьозному. brows
Чесно скажу, що рука боліла, але чого не зробиш щоб квіточкам добре жилося meeting Корочше...все було зроблено ось цим інструментом.
А сьогодні горщик має вже нового мешканця biggrin
Прикріплення: 3534588.jpg(166Kb) · 7198767.jpg(277Kb)

Повідомлення відредаговано ГлоріЯ - Ср, 25.02.2009, 17:44

kvitkaДата: Ср, 25.02.2009, 12:21 | Повідомлення # 14
Admin
ГлоріЯ, ну ви молодець! не знаю, чи я б на таке наважилася. wacko smile

yarjnkaДата: Ср, 25.02.2009, 15:14 | Повідомлення # 15
Квіточка
Дзюрки в керамічних горщиках роблю розігрітими шпицями або гострим розігрітим кінчиком ножа. Тоді точно ваш горщик не трісне! cool

Форум » Форум квітникарів » Загальні питання квітникарства » Кераміка чи пластик?
Сторінка 1 з 212»
Пошук:

Привіт Гість

Логін:
Пароль:
Пошук
Міні-чат
500
Статистика
Наша кнопка

Copyright Kvitka © 2010
При використанні матеріалів з сайту http://cvitka.com активне посилання на сторінку матеріалу обов’язкове!
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET