Раніше всі свої вазони садила в пластикові горщики, але зараз з потребою в пересадці чи з появою нової рослини саджу в керамічні горщики. Мені більше подобаються тепер керамічні, глиняні горщики - вони більш стійкі і важчі, не так перекидаються, не тріскають і не диформуються під час росту рослин і коріння. Тай все частіше зустрічаю - що рослинам краще для їх самопочуття і росту кераміка.
yarjnka, у мене точнісінька так само зараз більшість рослин у пластикових горщиках, але потрохи пересаджую у керамічні. От тільки, знаєте, часто сточовно деяких рослин пишуть, що їм потрібно, щоб коріння було в теплі, тому їх краще садити в пластикові горщики. Ви такого дотримуєтеся?
Кашпо, я так розумію - це горщик без отвору для відтоку зайвої води. Так от, я загубила так дві свої величезні рослинки. В здоровенне кашпо ( 30*30*30) я спочатку посадила фатсію це кашпо я купила спеціально для неї, бо квітка була досить велика.Спочатку квіточка росла добре, але літом на фатсію напав павутинний кліщ. Я рятувала рослинку як могла, обробляла хімікатами,під душом мила і врешті решт листків не лишилось і квіточка загинула. Я думаю що вода після купань збиралась і від постійної вологи загнило коріння. Втрата друга - здоровенний циссус, жив собі-жив,поки я не пересадила його у це нещасне кашпо. Літом все було добре а осінню почали сохнути листки,потім пагони - пересадка в січні його на жаль,не врятувала. Отже за два роки- дві рослини кашпо загубило,звичайно при моїй безпосередній участі. Зараз я зробила з кашпо звичайний горщик - прокрутира в ньому дірку для відтоку води і на днях пересаджу туди шефлеру. Не знаю чи цього разу мені пощастить, але сподіваюсь на успіх.
бувають. я бачила, такий з одного боку зрізаний, щоб вішати на стіну. А рівномірно круглих , ну на якихось там ланцюгах ,чи чомусь такому не зустрічала.
Ножем ,з гострим тонким кінцем Попросила чоловіка щоб дрелькою посвердлив, а він весь час забував дрельку з гаража принести ,от і прийшлось самій......
Тріснути може.....але не тріснув. Я була зла на те кашпо, що воно загубило дві мої великі гарні квітки. І взялась за нього по-серьозному. Чесно скажу, що рука боліла, але чого не зробиш щоб квіточкам добре жилося Корочше...все було зроблено ось цим інструментом. А сьогодні горщик має вже нового мешканця