|
|
|
| Амарилісові |
| іринка | Дата: Сб, 28.11.2009, 11:17 | Повідомлення # 31 |
Брунька
Група: Користувачі
Нагороди: 1
список нагород ...
Статус: Offline
| kvitka, твій гіппік просто супер Коли мій зацвів я також закохалася в гіпераструми, але ніколи ще не пробувала купувати цибулини. Мені також здається, що твоєму зажарко. Коли мій цвів перший раз то я залишила його на балконі, на якому було доволі жарко і багато сонця. І він досить щвидко відцвів. А другий раз я перенесла його до кімнати і цвітіння було набагато довшим. Листопад, я б з радістю перенесла свій гіппік куди-небудь у прохолодне місце, але не маю куди, в мене всюди тепло. Хіба що можу скоротити полив.
|
| |
| | |
| Lana | Дата: Пт, 29.01.2010, 00:02 | Повідомлення # 32 |
Занесений вітром
Нагороди: 0
список нагород ...
| Привіт усім. Порадьте будь-ласка. Мій гіпеаструм відцвітає і я не знаю, що тепер робити. Одні пишуть, що потрбно відрізати квітконіс відразу над цибулиною, оскільки утворення насіння ослаблює рослину, а інші, що слід зачекати доки усі поживні речовини не повенуться у цибулину. Що ж мені робити?
|
| |
| | |
| Nata2010 | Дата: Пт, 19.02.2010, 12:00 | Повідомлення # 33 |
|
Занесений вітром
Група: Новенькі
список нагород ...
| Я купила свій амариліс в Німеччині, на жаль вже відцвів, не встигда сфотографувати. так, що, тепер обрізати всі листки і сховати від сонця?
наталя
|
| |
| | |
| ГлоріЯ | Дата: Пт, 19.02.2010, 20:34 | Повідомлення # 34 |
Квіточка
Група: Модератори
список нагород ...
| Nata2010, нічого обрізати не потрібно. Навпаки ставте його в світле місце, поливайте регулярно, хай росте, а коли йому захочеться спатки ви помітите, що листочки жовкнуть і засихають, і коли вони повністю засохнуть, тільки тоді листки можна буде легко видалити, навіть не обрізати, а просто забрати, вони самі відпадуть.
Мій альбом http://cvitka.com/photo/16
|
| |
| | |
| kvitka | Дата: Пт, 19.02.2010, 20:42 | Повідомлення # 35 |
Admin
Група: Адміністратори
список нагород ...
| ГлоріЯ, тобто "примусово" гіпеаструми не потрібно відправляти спати? У мене теж зараз стоять два відцвілі, уже довго стоять, листя навіть не думає сохнути. Я планувала їх перестати поливати, щоб спровокувати період спокою Це неправильно?
Мої рослини
|
| |
| | |
| ГлоріЯ | Дата: Пт, 19.02.2010, 20:50 | Повідомлення # 36 |
Квіточка
список нагород ...
| kvitka, Ні, вони нарощують листки, а коли листки засихають, то всі поживні речовини накопичуються в цибулині. А якщо листя обрізати зеленим, то цибулина може і того.. .а тим більше в вологому грунті. Тепер гіацинтів багато продають, вони недорогі, гіпіки набагато дорожчі, так що можна на гіацинтах потренуватися з вигонкою, а потім цей досвід застосовувати для гіпіків.
|
| |
| | |
| kvitka | Дата: Пт, 19.02.2010, 20:59 | Повідомлення # 37 |
Admin
список нагород ...
| ГлоріЯ, зрозуміло. Але я не планувала листя зеленим обрізати. Я думала його не поливати, щоб він засох. А коли їх треба підживлювати? Починати, коли стрілка матиме 10 см, так? А закінчувати коли?
Мої рослини
|
| |
| | |
| ГлоріЯ | Дата: Пт, 19.02.2010, 21:18 | Повідомлення # 38 |
Квіточка
список нагород ...
| Чесно кажучи, якщо рослинка посаджена в свіжий грунт, то її не підживлюють перші два місяці, а потім можна підживити, якщо наприклад видно що стрілка є, але не росте, стоїть довший час на місці. Але потім я думаю, більше нема потреби підживляти, хоча стверджувати нічого не буду ІМХО.
|
| |
| | |
| Ірися | Дата: Сб, 20.02.2010, 11:34 | Повідомлення # 39 |
Пуп’янок
список нагород ...
| Правильно обрізати тільки квітконіжку після того як гіпік перецвіте! А повністю обрізаються, тоді коли листя починає жовкнути! Я вже дуже давно вирощую ці квіти і завжди так виходить, що обрізаю десь в кінці літа! А зацвітають вони як раз на Новий рік! От тільки дуже шкода, що є такі види, які не кожен рік цвітуть!!!!!!!!! Ось покажу фотку своїх!
Живучи увесь час у спогадах , ми втрачаємо шанс на нинішнє справжнє...
|
| |
| | |
| kvitka | Дата: Сб, 20.02.2010, 12:23 | Повідомлення # 40 |
Admin
список нагород ...
| Ірися, гарна квітка!!! Дякую усім за поради! Значить, хай усе іде природним чином
Мої рослини
|
| |
| | |
| Nata2010 | Дата: Нд, 21.02.2010, 21:35 | Повідомлення # 41 |
|
Занесений вітром
Група: Новенькі
список нагород ...
| Ну що ж, залишу на сонечку, почекаю, поки почне жовкнути. Як тільки буде знову цвісти (мабуть на наступний рік) - попробую сфоткати, бо дуже вже були гарні квіти.
наталя
|
| |
| |
|
 |
|