Пт, 10.02.2012, 08:44
» Меню

» Друзі сайту

» Наше опитування
Cvitka оновилася! Як Вам новий дизайн сайту?
Всього відповідей: 156

» Реклама

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Сторінка 3 з 3«123
Форум » Квітковий форум » Квіткові рослини » Амарилісові
Амарилісові
іринкаДата: Сб, 28.11.2009, 11:17 | Повідомлення # 31
Брунька
Група: Користувачі
Нагороди: 1 список нагород ...
Статус: Offline
kvitka, твій гіппік просто супер specool Коли мій зацвів я також закохалася в гіпераструми, але ніколи ще не пробувала купувати цибулини. Мені також здається, що твоєму зажарко. Коли мій цвів перший раз то я залишила його на балконі, на якому було доволі жарко і багато сонця. І він досить щвидко відцвів. А другий раз я перенесла його до кімнати і цвітіння було набагато довшим. biggrin Листопад, я б з радістю перенесла свій гіппік куди-небудь у прохолодне місце, але не маю куди, в мене всюди тепло. Хіба що можу скоротити полив. wacko

LanaДата: Пт, 29.01.2010, 00:02 | Повідомлення # 32
Занесений вітром
Нагороди: 0 список нагород ...
Привіт усім.
Порадьте будь-ласка.
Мій гіпеаструм відцвітає і я не знаю, що тепер робити. Одні пишуть, що потрбно відрізати квітконіс відразу над цибулиною, оскільки утворення насіння ослаблює рослину, а інші, що слід зачекати доки усі поживні речовини не повенуться у цибулину.
Що ж мені робити?

Nata2010Дата: Пт, 19.02.2010, 12:00 | Повідомлення # 33
Занесений вітром
Група: Новенькі
Я купила свій амариліс в Німеччині, на жаль вже відцвів, не встигда сфотографувати. так, що, тепер обрізати всі листки і сховати від сонця?

наталя

ГлоріЯДата: Пт, 19.02.2010, 20:34 | Повідомлення # 34
Квіточка
Група: Модератори
Nata2010, нічого обрізати не потрібно. Навпаки ставте його в світле місце, поливайте регулярно, хай росте, а коли йому захочеться спатки ви помітите, що листочки жовкнуть і засихають, і коли вони повністю засохнуть, тільки тоді листки можна буде легко видалити, навіть не обрізати, а просто забрати, вони самі відпадуть. smile smile

Мій альбом http://cvitka.com/photo/16

kvitkaДата: Пт, 19.02.2010, 20:42 | Повідомлення # 35
Admin
Група: Адміністратори
ГлоріЯ, тобто "примусово" гіпеаструми не потрібно відправляти спати? wacko У мене теж зараз стоять два відцвілі, уже довго стоять, листя навіть не думає сохнути. Я планувала їх перестати поливати, щоб спровокувати період спокою smile Це неправильно?

Мої рослини

ГлоріЯДата: Пт, 19.02.2010, 20:50 | Повідомлення # 36
Квіточка
kvitka, Ні, вони нарощують листки, а коли листки засихають, то всі поживні речовини накопичуються в цибулині. А якщо листя обрізати зеленим, то цибулина може і того.. priest .а тим більше в вологому грунті. Тепер гіацинтів багато продають, вони недорогі, гіпіки набагато дорожчі, так що можна на гіацинтах потренуватися з вигонкою, а потім цей досвід застосовувати для гіпіків. flower smile

kvitkaДата: Пт, 19.02.2010, 20:59 | Повідомлення # 37
Admin
ГлоріЯ, зрозуміло. Але я не планувала листя зеленим обрізати. Я думала його не поливати, щоб він засох. А коли їх треба підживлювати? Починати, коли стрілка матиме 10 см, так? А закінчувати коли?

Мої рослини

ГлоріЯДата: Пт, 19.02.2010, 21:18 | Повідомлення # 38
Квіточка
Чесно кажучи, якщо рослинка посаджена в свіжий грунт, то її не підживлюють перші два місяці, а потім можна підживити, якщо наприклад видно що стрілка є, але не росте, стоїть довший час на місці. Але потім я думаю, більше нема потреби підживляти, хоча стверджувати нічого не буду ІМХО. unsure

ІрисяДата: Сб, 20.02.2010, 11:34 | Повідомлення # 39
Пуп’янок
Правильно обрізати тільки квітконіжку після того як гіпік перецвіте! А повністю обрізаються, тоді коли листя починає жовкнути! Я вже дуже давно вирощую ці квіти і завжди так виходить, що обрізаю десь в кінці літа! А зацвітають вони як раз на Новий рік! От тільки дуже шкода, що є такі види, які не кожен рік цвітуть!!!!!!!!!
Ось покажу фотку своїх!
Прикріплення: 2912490.jpg(69Kb)

Живучи увесь час у спогадах , ми втрачаємо шанс на нинішнє справжнє...

kvitkaДата: Сб, 20.02.2010, 12:23 | Повідомлення # 40
Admin
Ірися, гарна квітка!!!
Дякую усім за поради! Значить, хай усе іде природним чином smile

Мої рослини

Nata2010Дата: Нд, 21.02.2010, 21:35 | Повідомлення # 41
Занесений вітром
Група: Новенькі
Ну що ж, залишу на сонечку, почекаю, поки почне жовкнути. Як тільки буде знову цвісти (мабуть на наступний рік) - попробую сфоткати, бо дуже вже були гарні квіти. biggrin

наталя

Форум » Квітковий форум » Квіткові рослини » Амарилісові
Сторінка 3 з 3«123
Пошук:

» Форма входу
Логін:
Пароль:

» Друзі сайту

» Пошук

» Міні-чат
500

» Приєднуйся!

» Ми на Facebook

» Друзі сайту

» Статистика

Сьогодні на сайті були

Рослини місяця
Муррайя (2)
Карамбола (0)
Молодило (0)
Лівістона (Livistona) (0)
Тюльпан (0)
Гіацинт (0)
Copyright Cvitka © 2012
При використанні матеріалів з сайту http://cvitka.com активне посилання на сторінку матеріалу обов’язкове!
Створити сайт безкоштовно * дизайн ZeroParking
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET