Дякуючи нашій форумчанці kjusy, здійснилася ще одна моя маленька мрія: у мене появилася хойка Але маю тепер купу запитань, допоможіть порадами з досвіду - куди і в що її пересаджувати? Кераміка, пластик, широкий, високий? До грунту ніяких особливих вимог немає? - як краще формувати? Ампельно? На опору (типу дуга, драбинка)? Чи пустити як ліану? Що їй більше подобається? - В якому віці вона починає цвісти? І що для цього потрібно? - Може є ще якісь секретики?
В мене хойа також недавно появилась, начиталась про неї багато різного навіть все і не пригадаю... До речі, це в нас хойя карніоза (м"ясиста). Ось що встигла помітити, після пересадки вона майже місяць простояла як вкопана, і от тільки вчора помітила маленьку бруньку. Часто зустрічала висловлювання, що хойї трохи тугодуми Читала, що горщик краще брати невеликий, тісний, а з якого матеріалу не знаю... Я посадила в широкий, керамічний. До грунту вимог немає, я намішала до універсального трохи вермикуліту. Збираюсь пускати по дузі, ампельно цей сорт ніби не вирощують. Якщо хойя з маленького відросточка, то зацвітає не раніше ніж за 2 роки, але це залежить як вона швидко рости буде, адже може і 2 роки простояти без росту Хойя любить сонце, інформація щодо періоду спокою в мене суперечлива, буду надіятись, що хтось поділиться власними спостереженнями
Додано (31.05.2009, 01:28) --------------------------------------------- Ось тут дуже багато про хойю: http://homeflowers.ru/index.php/component/option,com_rd_glossary/Itemid,194/catid,39/task,showcat/
Я давно мріяла про хойю і мені подарували 4 роки назад відросток. Росте дійсно туго, але моя іде в рост коли пересаджую ( вже тричі!!! ). Поки що моя не цвіла, напевно ще молоденька. Буду рада також почути якісь поради!
kjusy, дуже дякую за інформацію yarjnka, дуже гарна хойка, у мене така ж, але ще дуже маленька Можливо, сьогодні свою пересаджу, виділю їй постійне місце проживання і буду чееееекааааатиии
Чекаю на квіткове буяння своєї хойки вже 2 роки . Починала з такої , Зараз маю чагарник (заплітаю по дузі, щоб менше місця займала) . Чи горщик у неї завеликий? Чи то листя забагато? Ще трішки - і обріжу .
Листопад, яка вона у вас пухнастенька! Дуже гарна! Моя ще зовсім маленька, але нарощує активно нові листочки. Читала, що горщик їй дійсно треба тіснуватий, щоб цвіла, сонця багато і можна трошки підсушувати час від часу, а потім щедро полити. Але це я теоретично кажу, може хтось з власного досвіду порадить.
Моя стоїть на південному вікні, аж частина листків пожовкла, я почала її поливати "Ізумрудом" та притінювати фіранкою, за місяць колір відновився , дуже цікаве явище!! Але в інеті я бачила екземпляри хойї м"ясистої що квітнуть, маючи 10 листків та один недовгий пагінець .
Листопад
Моя стоїть на південному вікні, аж частина листків пожовкла, я почала її поливати "Ізумрудом" та притінювати фіранкою, за місяць колір відновився , дуже цікаве явище!!
Це мова йде про "Ізумруд " від фірми "Сад чудес" (призначений спеціально для відновлення підв"явших...)? Думала, що насправді пожовтілі листя не відновляються, і це все казки.
Листопад, може спробуйте ще якесь інше добриво. От у мене все починає цвісти після Кеміри.
Вчора купила "Ідеал", вже й підлила, чекаю результату .
Quote (kjusy)
Це мова йде про "Ізумруд " від фірми "Сад чудес" (призначений спеціально для відновлення підв"явших...)? Думала, що насправді пожовтілі листя не відновляються, і це все казки.
"Ізумруд" фірми "Дана К", комплексне добриво для декоративно-листяних рослин. Листки моєї хойї (близько 20, нижніх) не були в"ялими, нічим окрім кольору (світло-жовтого) від решти не відрізнялись. Я вражена .
Листопад
Форумчани! Хойя у мене одна з перших кімнатних рослин, уже років 7 - 8. Вимахала ось така (інакше сказати не можу), а цвіту її я ще не бачила. Я біля неї і так ,і сяк, ось тобі одне, ось тобі інше, а росте лише листя. Була у мене уже думка викинути її ,бо вже навіть злості не вистачає.
Вот это да класная растюха Ganusya , а мне дали маленький отросточек с 4 листочками-я посадила его на роботе, думаю ему там будет хорошо. Тем более как писала yarjnka ему нужна холодная зимовка, а мы зимой на роботе дуба давали, но растения перезимовали отлично, причом все и разные