Кімнатні рослини

Меню сайту

Наше опитування
Скільки кімнатних рослин у вас вдома?
Всього відповідей: 4436
реклама

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]

Сторінка 1 з 212»
Форум » Квітковий форум » Квіткові рослини » Хойя

Хойя
kvitkaДата: Сб, 30.05.2009, 14:08 | Повідомлення # 1
Admin
Група: Адміністратори
Нагороди: 0 список нагород ...
Статус: Offline
Дякуючи нашій форумчанці kjusy, здійснилася ще одна моя маленька мрія: у мене появилася хойка tongue Але маю тепер купу запитань, допоможіть порадами з досвіду smile
- куди і в що її пересаджувати? Кераміка, пластик, широкий, високий?
До грунту ніяких особливих вимог немає?
- як краще формувати? Ампельно? На опору (типу дуга, драбинка)? Чи пустити як ліану? Що їй більше подобається?
- В якому віці вона починає цвісти? І що для цього потрібно?
- Може є ще якісь секретики? smile

Наперед дякую!

kjusyДата: Нд, 31.05.2009, 01:28 | Повідомлення # 2
Гілочка
Група: Привілейовані
Нагороди: 1 список нагород ...
В мене хойа також недавно появилась, начиталась про неї багато різного wacko навіть все і не пригадаю...
До речі, це в нас хойя карніоза (м"ясиста). Ось що встигла помітити, після пересадки вона майже місяць простояла як вкопана, і от тільки вчора помітила маленьку бруньку. Часто зустрічала висловлювання, що хойї трохи тугодуми smile
Читала, що горщик краще брати невеликий, тісний, а з якого матеріалу не знаю... Я посадила в широкий, керамічний. До грунту вимог немає, я намішала до універсального трохи вермикуліту. Збираюсь пускати по дузі, ампельно цей сорт ніби не вирощують.
Якщо хойя з маленького відросточка, то зацвітає не раніше ніж за 2 роки, але це залежить як вона швидко рости буде, адже може і 2 роки простояти без росту sad
Хойя любить сонце, інформація щодо періоду спокою в мене суперечлива, буду надіятись, що хтось поділиться власними спостереженнями smile

Додано (31.05.2009, 01:28)
---------------------------------------------
Ось тут дуже багато про хойю: http://homeflowers.ru/index.php/component/option,com_rd_glossary/Itemid,194/catid,39/task,showcat/

yarjnkaДата: Пн, 01.06.2009, 09:42 | Повідомлення # 3
Квіточка
Я давно мріяла про хойю і мені подарували 4 роки назад відросток. Росте дійсно туго, але моя іде в рост коли пересаджую ( вже тричі!!! ). Поки що моя не цвіла, напевно ще молоденька. Буду рада також почути якісь поради! tongue

kvitkaДата: Пн, 01.06.2009, 10:17 | Повідомлення # 4
Admin
kjusy, дуже дякую за інформацію smile yarjnka, дуже гарна хойка, у мене така ж, але ще дуже маленька smile
Можливо, сьогодні свою пересаджу, виділю їй постійне місце проживання і буду чееееекааааатиии biggrin

ЛистопадДата: Ср, 17.06.2009, 11:35 | Повідомлення # 5
Брунька
Група: Користувачі
Нагороди: 2 список нагород ...
Чекаю на квіткове буяння своєї хойки вже 2 роки manythought . Починала з такої ,
Зараз маю чагарник (заплітаю по дузі, щоб менше місця займала) .
Чи горщик у неї завеликий? Чи то листя забагато? Ще трішки - і обріжу butcher .
Прикріплення: 0992475.jpg(98Kb) · 3741068.jpg(113Kb)

Листопад

kvitkaДата: Ср, 17.06.2009, 11:41 | Повідомлення # 6
Admin
Листопад, яка вона у вас пухнастенька! biggrin Дуже гарна! Моя ще зовсім маленька, але нарощує активно нові листочки.
Читала, що горщик їй дійсно треба тіснуватий, щоб цвіла, сонця багато і можна трошки підсушувати час від часу, а потім щедро полити. Але це я теоретично кажу, може хтось з власного досвіду порадить.

ЛистопадДата: Ср, 17.06.2009, 13:19 | Повідомлення # 7
Брунька
Моя стоїть на південному вікні, аж частина листків пожовкла, я почала її поливати "Ізумрудом" та притінювати фіранкою, за місяць колір відновився eek , дуже цікаве явище!! Але в інеті я бачила екземпляри хойї м"ясистої що квітнуть, маючи 10 листків та один недовгий пагінець sad .

Листопад

kvitkaДата: Ср, 17.06.2009, 13:37 | Повідомлення # 8
Admin
Листопад, може спробуйте ще якесь інше добриво. От у мене все починає цвісти після Кеміри.

kjusyДата: Ср, 17.06.2009, 13:52 | Повідомлення # 9
Гілочка
Quote (Листопад)
Моя стоїть на південному вікні, аж частина листків пожовкла, я почала її поливати "Ізумрудом" та притінювати фіранкою, за місяць колір відновився , дуже цікаве явище!!

Це мова йде про "Ізумруд " від фірми "Сад чудес" (призначений спеціально для відновлення підв"явших...)? Думала, що насправді пожовтілі листя не відновляються, і це все казки.

ЛистопадДата: Ср, 17.06.2009, 19:10 | Повідомлення # 10
Брунька
Quote (kvitka)
Листопад, може спробуйте ще якесь інше добриво. От у мене все починає цвісти після Кеміри.

Вчора купила "Ідеал", вже й підлила, чекаю результату sadwalk .
Quote (kjusy)
Це мова йде про "Ізумруд " від фірми "Сад чудес" (призначений спеціально для відновлення підв"явших...)? Думала, що насправді пожовтілі листя не відновляються, і це все казки.

"Ізумруд" фірми "Дана К", комплексне добриво для декоративно-листяних рослин. Листки моєї хойї (близько 20, нижніх) не були в"ялими, нічим окрім кольору (світло-жовтого) від решти не відрізнялись. Я вражена shock .

Листопад

GanusyaДата: Ср, 24.06.2009, 00:14 | Повідомлення # 11
Брунька
Форумчани! Хойя у мене одна з перших кімнатних рослин, уже років 7 - 8. Вимахала ось така (інакше сказати не можу), а цвіту її я ще не бачила. crazy

Я біля неї і так ,і сяк, ось тобі одне, ось тобі інше, а росте лише листя. pray guitar Була у мене уже думка викинути її ,бо вже навіть злості не вистачає. killed

yarjnkaДата: Ср, 24.06.2009, 10:18 | Повідомлення # 12
Квіточка
Для цвітіння хойї їй потрібно багато сонячного світла і майже всім видам потрібна холодна зимівля cool

shelДата: Ср, 24.06.2009, 12:30 | Повідомлення # 13
Листочок
Група: Свої люди
Вот это да surprised класная растюха Ganusya , а мне дали маленький отросточек с 4 листочками-я посадила его на роботе, думаю ему там будет хорошо. Тем более как писала yarjnka ему нужна холодная зимовка, а мы зимой на роботе дуба давали, но растения перезимовали отлично, причом все и разные

kvitkaДата: Нд, 27.09.2009, 16:24 | Повідомлення # 14
Admin
А наскільки холодна зимівля їй потрібна? 10 градусів підійде чи треба менше?

kjusyДата: Сб, 03.10.2009, 14:25 | Повідомлення # 15
Гілочка
kvitka, на скільки мені відомо, хойї потрібно взимку багато світла і температуру 12-14 градусів

Форум » Квітковий форум » Квіткові рослини » Хойя
Сторінка 1 з 212»
Пошук:

Привіт Гість

Логін:
Пароль:
Пошук
Міні-чат
500
Статистика
Наша кнопка

Copyright Kvitka © 2010
При використанні матеріалів з сайту http://cvitka.com активне посилання на сторінку матеріалу обов’язкове!
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET