Привіт усім. Я на форумі новенька. Дуже люблю хойки. У мене є невелика колекція цих рослин. Тут пролунали деякі запитання, спробую на них відповісти. Для хой найкраще підходять пласмасові невеликі горшки. У керамічних швидше просихає грунт, а також рослина всмоктує в себе солі з горщика. У хой невелика коренева система. Грунт має бути пухким, повітрянопроникним. Добре суміш торфу, піску і переліту. Гарно підходить і фіалочний субстрат. Полив помірний. Краще недолити ніж перелити. Воду переважно беру перекип"ячену або дощову. Підживлюю рослини зрідка. Намагаюсь брати добрива де вміст калію і кальцію переважають вміст азоту. Тут багато говорилось за добриво Изумруд. Воно непогане, але там високий рівень азоту, який гонить листя і не стимулює цвітіння. Я користуюсь кемірою для кітуючих, обрискую цирконом. Для того , щоб хоя добре цвіла, їй потрібне сонце. Але я кілька раз попалила літнім сонечком листочки на хоях. Так, що потрібно бути обережним. Але без сонця хоя не зацвіте. У кого не цвітуть хойки і на сонці- влаштуйте їм гарячу баню, яка стимулює цвітіння, або повну просушку землі, гарний результат дає і холодна зимівля.
Ксеня, привіт! Вітаємо на нашому форумі Дуже дякую за таку корисну відповідь. Моя хойка поки що активно нарощує листя, для квітів, певно, ще замолода Чи в якому віці вони починають цвісти?
Хоя переважно зацвытаэ рокыв через два(найбыльше) выд посадки щепочки. але все залежить выд самоъ рослини. Ынколи вони бувають страшними тугодумами. Э деякы види хой , яким потрыбны спецыальны умови для цвытыння. Якщо хоя уже досить велика, а ще не цвыла- змыныть мысце, освытлення, ы скоротыть добрива. Переважно хоя цвыте на довгих пасинках, яку випкскаэ з пазух. Швидко зацвытаэ Bellaю У мене є вкорінена щепочка хої Lobbi( два листочки на гілочці) яка викинула квітконос. Тепер от щоро надіюсь , що вона його скине, бо самій відломити рука не піднімається.
Моя хойя зацвітає мало того, що кожен рік, то ще й по два рази!!!!!! Можна сказати круглорічно! Зацвітає десь в кінці весни, а потім зимою перед самим Новим роком!!!!! Правда спочатку росла, але не цвіла, а потім її як прорвало)))))))!