|
|
|
| Хойя |
| kvitka | Дата: Нд, 04.10.2009, 21:54 | Повідомлення # 16 |
Admin
Група: Адміністратори
Нагороди: 0
список нагород ...
Статус: Offline
| kjusy, дякую, буду старатися її задовільнити
Мої рослини
|
| |
| | |
| Ксеня | Дата: Нд, 25.10.2009, 17:23 | Повідомлення # 17 |
|
Занесений вітром
Група: Новенькі
список нагород ...
| Привіт усім. Я на форумі новенька. Дуже люблю хойки. У мене є невелика колекція цих рослин. Тут пролунали деякі запитання, спробую на них відповісти. Для хой найкраще підходять пласмасові невеликі горшки. У керамічних швидше просихає грунт, а також рослина всмоктує в себе солі з горщика. У хой невелика коренева система. Грунт має бути пухким, повітрянопроникним. Добре суміш торфу, піску і переліту. Гарно підходить і фіалочний субстрат. Полив помірний. Краще недолити ніж перелити. Воду переважно беру перекип"ячену або дощову. Підживлюю рослини зрідка. Намагаюсь брати добрива де вміст калію і кальцію переважають вміст азоту. Тут багато говорилось за добриво Изумруд. Воно непогане, але там високий рівень азоту, який гонить листя і не стимулює цвітіння. Я користуюсь кемірою для кітуючих, обрискую цирконом. Для того , щоб хоя добре цвіла, їй потрібне сонце. Але я кілька раз попалила літнім сонечком листочки на хоях. Так, що потрібно бути обережним. Але без сонця хоя не зацвіте. У кого не цвітуть хойки і на сонці- влаштуйте їм гарячу баню, яка стимулює цвітіння, або повну просушку землі, гарний результат дає і холодна зимівля.
|
| |
| | |
| kvitka | Дата: Чт, 29.10.2009, 20:59 | Повідомлення # 18 |
Admin
список нагород ...
| Ксеня, привіт! Вітаємо на нашому форумі Дуже дякую за таку корисну відповідь. Моя хойка поки що активно нарощує листя, для квітів, певно, ще замолода Чи в якому віці вони починають цвісти?
Мої рослини
|
| |
| | |
| Ксеня | Дата: Чт, 05.11.2009, 13:25 | Повідомлення # 19 |
|
Занесений вітром
Група: Новенькі
список нагород ...
| Хоя переважно зацвытаэ рокыв через два(найбыльше) выд посадки щепочки. але все залежить выд самоъ рослини. Ынколи вони бувають страшними тугодумами. Э деякы види хой , яким потрыбны спецыальны умови для цвытыння. Якщо хоя уже досить велика, а ще не цвыла- змыныть мысце, освытлення, ы скоротыть добрива. Переважно хоя цвыте на довгих пасинках, яку випкскаэ з пазух. Швидко зацвытаэ Bellaю У мене є вкорінена щепочка хої Lobbi( два листочки на гілочці) яка викинула квітконос. Тепер от щоро надіюсь , що вона його скине, бо самій відломити рука не піднімається.
|
| |
| | |
| Ірися | Дата: Вт, 09.03.2010, 10:11 | Повідомлення # 20 |
Пуп’янок
Група: Користувачі
список нагород ...
| Моя хойя зацвітає мало того, що кожен рік, то ще й по два рази!!!!!! Можна сказати круглорічно! Зацвітає десь в кінці весни, а потім зимою перед самим Новим роком!!!!! Правда спочатку росла, але не цвіла, а потім її як прорвало)))))))!
Живучи увесь час у спогадах , ми втрачаємо шанс на нинішнє справжнє...
|
| |
| | |
| kvitka | Дата: Пт, 04.03.2011, 14:36 | Повідомлення # 21 |
Admin
список нагород ...
| На моїй дорослій хойї зараз розкривається одразу 10 парасольок Оце буде краса! А аромат!!! Коли розцвіте - похвалюся
Мої рослини
|
| |
| | |
| kvitka | Дата: Ср, 16.03.2011, 19:01 | Повідомлення # 22 |
Admin
список нагород ...
| Довелося хойку винести зі спальні. Ще навіть половина парасольок не розкрилася, а вона ТААААААК пахне Нарахувала уже 16 суцвіть. Яка це краса! Не можу намилуватися
Мої рослини
|
| |
| | |
| Листопад | Дата: Пт, 18.03.2011, 08:32 | Повідомлення # 23 |
Брунька
Нагороди: 2
список нагород ...
| Вітаю, kvitka Просто неймовірна краса!!! Мабуть, 2011 рік потрібно оголосити роком хойї, тому що моя теж вперше потішила мене квіточками. Щоправда, парасольок лише дві. Ось-ось мають відкритися.
Листопад
|
| |
| | |
| LedyX | Дата: Пн, 21.03.2011, 23:28 | Повідомлення # 24 |
Квіточка
Група: Модератори
список нагород ...
| kvitka, мої вітання Таке гарне, пишне цвітіння!
|
| |
| | |
| Листопад | Дата: Вт, 29.03.2011, 10:26 | Повідомлення # 25 |
Брунька
Нагороди: 2
список нагород ...
| Всього дві парасольки, а пахощі - на всю квартиру, особливо ввечері.
Листопад
|
| |
| | |
| LedyX | Дата: Нд, 03.04.2011, 13:52 | Повідомлення # 26 |
Квіточка
Група: Модератори
список нагород ...
| Листопад, вітаю з цвітінням! Мої хойки ще не цвіли, була б рада і одненькій "парасольці"
|
| |
| | |
| Маруська | Дата: Вт, 12.04.2011, 14:21 | Повідомлення # 27 |
Зелень
список нагород ...
| У мене хойя вже мабуть років з 10. Без сонця вона справді не цвістиме. У мене вона стоть на південному вікні і я ніколи її не притіняю.Повіте-почуває вона себе чудово.( При нагоді викладу її фото) Особливістю хойї є те, що вона повторно цвіте на старих цвітоносах, тому їх не потрібно зрізати. В мене найстарші мають вже 10 см завдовжки.
Я живу як хочу, а кому не подобається то нехай купить собі медальку)))
|
| |
| |
|
 |
|