|
|
|
| Афеландра |
| ГлоріЯ | Дата: Ср, 17.06.2009, 20:38 | Повідомлення # 1 |
Квіточка
Група: Модератори
Нагороди: 1
список нагород ...
Статус: Offline
| іринка, я купила її десь на початку травня, так що це перше цвітіння. Я і не надіялась, що буде цвісти. Але видно тепличні стимулятори діють. А в каталозі рослин написала про Афеландру все що знала. Доречі, якщо знаєте про цю квітку ще щось, чого там не написано, то пишіть будь-ласка.
Мій альбом http://cvitka.com/photo/16
|
| |
| | |
| іринка | Дата: Ср, 17.06.2009, 22:15 | Повідомлення # 2 |
Брунька
Група: Користувачі
список нагород ...
| ГлоріЯ, це фото зроблене в червні минулого року ,коли її мені подарували. Потім вона цвіла рясніше ,майже на кожній гілочці. Після цього вона скидала частину листя ,потім давала нові , молоденькі листочки. Про неї знаю не багато ,лише із власного досвіду: дуже хоче підливатися. Влітку щодня+оприскування ,а взимку через день. Це найосновніше Зараз вона виглядає ось так
Повідомлення відредаговано іринка - Ср, 17.06.2009, 22:20 |
| |
| | |
| Листопад | Дата: Чт, 14.01.2010, 12:09 | Повідомлення # 3 |
Брунька
Нагороди: 2
список нагород ...
| Мені віддали на лікування афеландру з голим стовбуром та напівзасушеними листочками на верхівці. Почитавши в інтернеті теорію, зрізала верхівки (їх було дві) та, вмочивши в укорінювач, посадила до теплички. Залишився ось такий стовбур, а на ньому декілька живих бруньок. Може, ще й псевдопальма вийде. Чи штамбове деревце... Якщо маєте практичний досвід вирощування афеландри з пагонів - поділіться, будь-ласка.
Листопад
|
| |
| | |
| LedyX | Дата: Чт, 14.01.2010, 20:06 | Повідомлення # 4 |
Квіточка
Нагороди: 0
список нагород ...
| Листопад, ви все правильно зробили :), тепер треба чекати біля двох місяців поки дасть корінчики. На рахунок стовбура: поставте горщик в пакет (тепличку) , але залиште його не плотно прикритим. І підтримуйте грунт помірно вологим (не мокрим). Афеляндра любить високу вологість повітря, тому в тепличці скоріше "відживе".
|
| |
| | |
| Листопад | Дата: Пт, 15.01.2010, 12:07 | Повідомлення # 5 |
Брунька
список нагород ...
| Дякую за пораду, LedyX, вже оббризкала стовбур водою і накрила прозорим пакетом, як тільки будуть зміни - напишу.
Листопад
|
| |
| | |
| ГлоріЯ | Дата: Пт, 19.02.2010, 20:56 | Повідомлення # 6 |
Квіточка
список нагород ...
| Листопад, як почувається ваша афеландра, живе ?
|
| |
| | |
| Листопад | Дата: Нд, 21.02.2010, 18:12 | Повідомлення # 7 |
Брунька
список нагород ...
| Одна з тих, що в тепличці, вкорінилася. Інша має дещо засушений стовбур. Нижні листки я обрізала щоб полегшити рослинкам існування. Стовбур випустив нові пагони.
Листопад
|
| |
| | |
| ГлоріЯ | Дата: Нд, 21.02.2010, 18:52 | Повідомлення # 8 |
Квіточка
список нагород ...
| Моя точно в такому самому стані, як ваша., тільки все в одному горщику росте під пакетом цілу зиму. Зате нові молоденькі листочки такі сочні повиростали, от тільки я не знаю чи ті гілки молоді обрізати, чи нехай так і ростуть на старому стовбурі.Вони більші ніж у вашої.
|
| |
| | |
| Листопад | Дата: Нд, 21.02.2010, 19:04 | Повідомлення # 9 |
Брунька
список нагород ...
| Відверто кажучи я не вірю, що з старого стовбура виросте щось путнє, окрім матеріалу для моїх експериментів (прямих доказів вкорінення попередніх двох пагонів нема...)
Листопад
|
| |
| | |
| тарас | Дата: Нд, 21.11.2010, 12:42 | Повідомлення # 10 |
|
Занесений вітром
Група: Новенькі
Нагороди: 0
список нагород ...
| А ось моя афеландра. Від часу поки її мені подарували, вона вже встигла скинути багато листя. Зараз постійно тримаю повітря поряд з нею вологим і це суттєво покращує її стан. Вже пройшло два місяці, а я ще її не пересадив в нормальний грунт. Варто це робити взимку чи краще дочекатись весни?
|
| |
| |
|
 |
|