|
|
|
| Гібіскус |
| kvitka | Дата: Ср, 19.05.2010, 21:25 | Повідомлення # 1 |
Admin
Група: Адміністратори
Нагороди: 0
список нагород ...
Статус: Offline
| Дуже надіюся на вашу допомогу Я придбала вкорінений черенок гібіскуса у людини (тобто він домашній, не магазинний). Рослина була здорова, гарно виглядала. Десь днів через 5 він у мене ніби прижився, почав випускати нові листочки. Через тиждень я його пересадила. Разом з ним пересаджувала деякі інші свої рослини, в той же грунт, всі почуваються добре. А гібіскус захворів. Ще до пересадки у нього почали жовтіти і відлітати нижні листки, думала, це природно. Після пересадки додався липкий наліт на листі. Не крапельки, а весь листок покритий липкою плівкою, блистить. Зі зворотнього боку листка були лише світло-коричневі цятки, як при кліщі. Листя жовтіло і опадало. Я помила гібіскус милом і поставила під пакет. Через пару днів ситуація погіршилася, листя все більше жовтіло, цяток на листі ставало більше. Три дні тому я оприскала рослину актарою. На ній зараз залишилося 3 листочки, вигляд у них не дуже, хоче уже не липнуть і цяток майже немає. За ці три дні ніяких зрушень: ні гірше, ні краще не стало. Всі інші мої рослини здорові, ніяких шкідників ніде немає. На жаль, я не фотографувала тоді рослину, тому можу показати тільки сьогоднішні фото, уже після обробки актарою. (білий наліт від актари) Допоможіть, будь ласка, визначити, що з моїм гібіскусом, і що можна зробити, щоб його врятувати. Я так про нього мріяла, не хочу його втратити Наперед вдячна!
Мої рослини
|
| |
| | |
| Катруся | Дата: Чт, 01.07.2010, 10:40 | Повідомлення # 2 |
Зелень
Група: Користувачі
список нагород ...
| kvitka, нажаль не знаю чим тобі порадити, але також маю питання на рахунок гібіскуса... взяла у подруги щипочку... вже третій тиждень вона стоїть у воді... але по-трохи листя жовтіє і опадає... як гадаєте: мені чекати корінчиків чи вже пересаджувати???
|
| |
| | |
| Катруся | Дата: Вт, 06.07.2010, 14:33 | Повідомлення # 3 |
Зелень
список нагород ...
| трошки поділюсь своїми спостереженнями... оглянула я свою щипочку і помітила що під листочками живуть якісь маленькі зелені комашки тепера частенько листочки протираю вологою ганчіркою і все добре... а ще міняю воду, в котрій стоїть рослинка (комашки теж там плавають ) - гібіскусу подобається скоро маю дочекатись корінчиків
|
| |
| | |
| Катруся | Дата: Ср, 04.08.2010, 13:27 | Повідомлення # 4 |
Зелень
список нагород ...
| пройшов майже місяць... корінчиків нема, хоча з'явилось щось біле на стеблі... ніби наліт... можливо то і є корінчики і ото маю дилему: пересаджувати свій гібіскус чи ще чекати??? допоможіть п.с. подруга дала пораду поставити щипочку в темне місце, але я щось сумніваюсь...
|
| |
| | |
| LedyX | Дата: Чт, 05.08.2010, 10:49 | Повідомлення # 5 |
Квіточка
Група: Модератори
список нагород ...
| Quote (Катруся) корінчиків нема, хоча з'явилось щось біле на стеблі... ніби наліт... можливо то і є корінчики Значить скоро будуть і корінці, почекайте ще трохи
|
| |
| | |
| Катруся | Дата: Чт, 23.09.2010, 10:41 | Повідомлення # 6 |
Зелень
список нагород ...
| оце вже тиждень як посадила свій гібіскус в землю... поки по-тихеньку ростемо, невдовзі нові листочки мають вирости... kvitka, а як Ваш гібіскус???
|
| |
| | |
| kvitka | Дата: Вт, 19.10.2010, 19:32 | Повідомлення # 7 |
Admin
Група: Адміністратори
список нагород ...
| Катруся, мій гібіскус - просто супер! Як він цвіте!!! Намилуватися не можу
Мої рослини
|
| |
| | |
| Катруся | Дата: Ср, 20.10.2010, 10:52 | Повідомлення # 8 |
Зелень
список нагород ...
| красаааа як він виріс швиденько.... супер і дуже гарний колір квіточки.... цікаво який в мене буде...
|
| |
| |
|
 |
|