Пт, 10.02.2012, 08:06
» Меню

» Друзі сайту

» Наше опитування
Скільки кімнатних рослин у вас вдома?
Всього відповідей: 7916

» Реклама

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Сторінка 1 з 11
Форум » Квітковий форум » Квіткові рослини » Гібіскус
Гібіскус
kvitkaДата: Ср, 19.05.2010, 21:25 | Повідомлення # 1
Admin
Група: Адміністратори
Нагороди: 0 список нагород ...
Статус: Offline
Дуже надіюся на вашу допомогу sad
Я придбала вкорінений черенок гібіскуса у людини (тобто він домашній, не магазинний). Рослина була здорова, гарно виглядала. Десь днів через 5 він у мене ніби прижився, почав випускати нові листочки. Через тиждень я його пересадила. Разом з ним пересаджувала деякі інші свої рослини, в той же грунт, всі почуваються добре. А гібіскус захворів. Ще до пересадки у нього почали жовтіти і відлітати нижні листки, думала, це природно. Після пересадки додався липкий наліт на листі. Не крапельки, а весь листок покритий липкою плівкою, блистить.

Зі зворотнього боку листка були лише світло-коричневі цятки, як при кліщі. Листя жовтіло і опадало. Я помила гібіскус милом і поставила під пакет. Через пару днів ситуація погіршилася, листя все більше жовтіло, цяток на листі ставало більше. Три дні тому я оприскала рослину актарою. На ній зараз залишилося 3 листочки, вигляд у них не дуже, хоче уже не липнуть і цяток майже немає. За ці три дні ніяких зрушень: ні гірше, ні краще не стало. Всі інші мої рослини здорові, ніяких шкідників ніде немає.
На жаль, я не фотографувала тоді рослину, тому можу показати тільки сьогоднішні фото, уже після обробки актарою. (білий наліт від актари)

Допоможіть, будь ласка, визначити, що з моїм гібіскусом, і що можна зробити, щоб його врятувати. Я так про нього мріяла, не хочу його втратити sad Наперед вдячна!

Прикріплення: 8436202.jpg(184Kb) · 3997339.jpg(305Kb) · 2005975.jpg(218Kb)

Мої рослини

КатрусяДата: Чт, 01.07.2010, 10:40 | Повідомлення # 2
Зелень
Група: Користувачі
kvitka, нажаль не знаю чим тобі порадити, але також маю питання на рахунок гібіскуса... взяла у подруги щипочку... вже третій тиждень вона стоїть у воді... але по-трохи листя жовтіє і опадає... як гадаєте: мені чекати корінчиків чи вже пересаджувати??? confused

КатрусяДата: Вт, 06.07.2010, 14:33 | Повідомлення # 3
Зелень
трошки поділюсь своїми спостереженнями... оглянула я свою щипочку і помітила що під листочками живуть якісь маленькі зелені комашки cry тепера частенько листочки протираю вологою ганчіркою і все добре... а ще міняю воду, в котрій стоїть рослинка (комашки теж там плавають dry ) - гібіскусу подобається smile скоро маю дочекатись корінчиків happy

КатрусяДата: Ср, 04.08.2010, 13:27 | Повідомлення # 4
Зелень
пройшов майже місяць... корінчиків нема, хоча з'явилось щось біле на стеблі... ніби наліт... можливо то і є корінчики unsure і ото маю дилему: пересаджувати свій гібіскус чи ще чекати??? допоможіть pray

п.с. подруга дала пораду поставити щипочку в темне місце, але я щось сумніваюсь...

LedyXДата: Чт, 05.08.2010, 10:49 | Повідомлення # 5
Квіточка
Група: Модератори
Quote (Катруся)
корінчиків нема, хоча з'явилось щось біле на стеблі... ніби наліт... можливо то і є корінчики

Значить скоро будуть і корінці, почекайте ще трохи smile

КатрусяДата: Чт, 23.09.2010, 10:41 | Повідомлення # 6
Зелень
оце вже тиждень як посадила свій гібіскус в землю... yahoo поки по-тихеньку ростемо, невдовзі нові листочки мають вирости... smile

kvitka, а як Ваш гібіскус???

kvitkaДата: Вт, 19.10.2010, 19:32 | Повідомлення # 7
Admin
Група: Адміністратори
Катруся, мій гібіскус - просто супер! Як він цвіте!!! Намилуватися не можу tongue

Мої рослини

КатрусяДата: Ср, 20.10.2010, 10:52 | Повідомлення # 8
Зелень
красаааа 1eye як він виріс швиденько.... супер smile і дуже гарний колір квіточки.... цікаво який в мене буде... tongue

Форум » Квітковий форум » Квіткові рослини » Гібіскус
Сторінка 1 з 11
Пошук:

» Форма входу
Логін:
Пароль:

» Друзі сайту

» Пошук

» Міні-чат
500

» Приєднуйся!

» Ми на Facebook

» Друзі сайту

» Статистика

Сьогодні на сайті були

Рослини місяця
Муррайя (2)
Карамбола (0)
Молодило (0)
Лівістона (Livistona) (0)
Тюльпан (0)
Гіацинт (0)
Copyright Cvitka © 2012
При використанні матеріалів з сайту http://cvitka.com активне посилання на сторінку матеріалу обов’язкове!
Створити сайт безкоштовно * дизайн ZeroParking
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET