Моя трояндочка помирає просто на очах Вона у мене вже рік, завжди все було добре, цвіла так гарно і довго цієї весни, а тепер ні з того ні з сього за 3 дні пожовкла, листя обсипається... І не бачу на ній ніяких мушок-жучків, павутинного кліща теж ніби немає - оглядала так уважно, нічого не знайшла. Що з нею сталося? Ось мій дохлячок
Добривами поливати пробувала, ну тобто я і так її регулярно поливала ними. Спробую витягнути її з горщика, подивлюся, що там з корінням. Але так на перший погляд на ній уже живого місяця не лишилося :(( І все якось так швидко сталося - пару днів, і квітки немає
protos, та я теж про це думала. Але вона стоїть у тій кімнаті весь час, чому тепер раптом за 3 дні задохнулася? Та й виходу в такому випадку у мене нема - в інших кімнатах ще жаркіше
Katinka, моя трояндочка, здається, ожила Я усе жовте і сухе пообрізала, пересадила її (до речі, з корінням все було ок, і шкідників ніяких таки не знайшла). Зараз вона така лиса :), зате почала уже випускати нові листочки Що це з нею було - так і не знаю... Може, просто привертала до себе увагу
Миланка, я довго рятувала свою троянду. Вона то оживала і починала цвісти, то знов скидала листя. Врешті її таки з"їв павутинний кліщ Огляньте гарно свою троянду, немає на ній павутинки? Ця зараза троянди дуже любить. А ще троянда любить прохолодну зимівлю. Читала, що тільки після такої зимівлі троянда може зацвісти. Не знаю, чи дійсно правда, але моя троянда завжди зимувала і після того кілька разів підряд цвіла.
Миланка, якщо на рослині завівся павутинний кліщ, то можна побачити павутинку на рослині, а зі зворотнього боку листка - маленькі білі цяточки. Ну але павутинка - явна ознака кліща. Тоді рослину можна намилити милом, накрити прозорим пакетом і так хай день постоїть, повторити таку процедуру 3-4 рази з інтервалом в 1 день. Я так боролася з кліщами. Головне зразу щось робити. Бо мені от якось було не до рослин, забула я про свою трояндочку, то її кліщ таки з"їв, врятувати не вдалося. Можна і для профілактики так милом час від часу намилювати троянду. І ще часто оприскувати, кліщ боїться вологості. Це такий народний метод, а є ще різні препарати від шкідників, можете попитати в квіткових магазинах.