|
|
|
| Пассіфлора |
| kjusy | Дата: Ср, 18.03.2009, 11:33 | Повідомлення # 1 |
Гілочка
Група: Привілейовані
Нагороди: 1
список нагород ...
Статус: Offline
| Купила насіння пассіфлори, хочу спробувати виростити цю рослину. Бачила її лише на фото, може в когось є досвід вирощування (з насіння чи купованої)?
|
| |
| | |
| ГлоріЯ | Дата: Ср, 18.03.2009, 12:18 | Повідомлення # 2 |
Квіточка
Група: Модератори
список нагород ...
| kjusy, привіт. В мене пассіфлора росте вже кілька років. Коли я її купила вона цвіла, тому досвіду як вирощувати таку рослинку з насіння немаю. Можу лише сказати, що квіти цієї рослинки казкової краси, але одна квіточка тримається тільки один день. В мене найрозповсюдженіша - пассіфлора блакитна. Росте швидко, починає цвісти, коли на вулиці сонячна погода. Чим більше сонця, тим більше квіточок. Дуже любить сонце - в мене ціле літо стоїть на південному вікні.
Мій альбом http://cvitka.com/photo/16
|
| |
| | |
| ГлоріЯ | Дата: Ср, 18.03.2009, 14:33 | Повідомлення # 3 |
Квіточка
список нагород ...
| Знайшла минулорічне фото своєї пассіфлори
|
| |
| | |
| Ganusya | Дата: Ср, 18.03.2009, 14:45 | Повідомлення # 4 |
Брунька
Група: Користувачі
Нагороди: 0
список нагород ...
| kjusy, Я минулої зими замовляла насіння пасіфлори (крилата червона) в Інтерфлорі,але з деяких причин не посіяла,а посіяла цієї зими в кінці січня. Із 5 насінин проросло 2 (можливо втратило схожість). Горщик був накритий звичайним прозорим поліетиленовим пакетом, стояв у теплому місці, щодня провітрювала,бо утворювався конденсат,через 3 тижні насіння проросло. Потім я забрала його на світле місце і зняла плівку,кожний день обприскую.Зараз сіянці висотою 6 см.,вже ростуть справжні листочки.
|
| |
| | |
| kvitka | Дата: Ср, 18.03.2009, 15:20 | Повідомлення # 5 |
Admin
Група: Адміністратори
список нагород ...
| ГлоріЯ, дуууже гарне фото. Але так жаль, що квітка цвіте тільки один день А багато квіток на рослині взагалі?
Мої рослини
|
| |
| | |
| yarjnka | Дата: Ср, 18.03.2009, 16:52 | Повідомлення # 6 |
Квіточка
список нагород ...
| Мені теж давно подобається ця рослина, але все ніяк не можу наважитись на такий довгий процес від сіяння... Після ваших розповідей може й собі спробую!
|
| |
| | |
| ГлоріЯ | Дата: Ср, 18.03.2009, 17:59 | Повідомлення # 7 |
Квіточка
список нагород ...
| На моїй пасифлорі найбільше за один день було 10 квіточок. Це було ТА-А-АК ......що я від радості не знала, що робити.
Повідомлення відредаговано ГлоріЯ - Ср, 18.03.2009, 18:00 |
| |
| | |
| kvitka | Дата: Ср, 18.03.2009, 21:22 | Повідомлення # 8 |
Admin
Група: Адміністратори
список нагород ...
| ГлоріЯ, певно, дійсно вражаюче
Мої рослини
|
| |
| | |
| kjusy | Дата: Чт, 19.03.2009, 11:00 | Повідомлення # 9 |
Гілочка
список нагород ...
| ГлоріЯ, Ganusya, дякую за відповіді, завтра буду сіяти. Дуууже сподобалось фото, в мене такий же сорт, що й у вас, ГлоріЯ. Сподіваюсь виросте не гірша  Додано (19.03.2009, 11:00) --------------------------------------------- А насіння пассіфлори потрібно замочувати? В мене є гумат, епін і корневін, в інструкції до цих препаратів рекомендовано замочувати насіння перед посівом. Але що вибрати і чи це потрібно?
|
| |
| | |
| ГлоріЯ | Дата: Чт, 19.03.2009, 14:11 | Повідомлення # 10 |
Квіточка
список нагород ...
| ой kjusy, не повірите ! Найкраще насінини замочити в лимонному соці ! Приблизно на 15- 20 годин. А якщо вам ще й вдасться трошки його перед цим в наждачний папір потерти , то кажуть що менше, ніж за місяць рослинки зійдуть. Але основним показником проростання насіння пасифлори є його свіжість - чим свіжіше, тим скорше проростає.
|
| |
| | |
| kjusy | Дата: Чт, 19.03.2009, 16:07 | Повідомлення # 11 |
Гілочка
список нагород ...
| ГлоріЯ, дякую за пораду, обов'язково спробую.
|
| |
| | |
| yarjnka | Дата: Чт, 26.03.2009, 10:05 | Повідомлення # 12 |
Квіточка
список нагород ...
| Взяла з вас, дівчата, приклад - посіяла і собі довгоочікувану пасіфлору! Будемо чекати тепер всходів разом
|
| |
| | |
| kjusy | Дата: Чт, 26.03.2009, 10:44 | Повідомлення # 13 |
Гілочка
список нагород ...
| yarjnka, а який сорт ви сіяли і скільки насінинок було? Бо у мене аж 40 шт. , і купила дуже дешево, ось тепер думаю чи це не підробка якась
|
| |
| | |
| yarjnka | Дата: Чт, 26.03.2009, 11:24 | Повідомлення # 14 |
Квіточка
список нагород ...
| Купила насіння в центрі "Сад і город" в Луцьку, насіння якої саме фірми не пам"ятаю, але брала таке ж насіння помідорів, петуній і ін., все зійшло добре. Сорт такий самий як і у вас, буду надіятись що зійде гарно і швидко!
|
| |
| | |
| kjusy | Дата: Чт, 02.04.2009, 11:07 | Повідомлення # 15 |
Гілочка
список нагород ...
| yarjnka, ну як там ваші сіянці? У мене 3 шт. вже зійшло, 2 з тих, що замочувала в епіні і 1 - в лимонному соці (за рецептом Глорії). До речі, останній сіянець краще виглядає. Я трохи поекспериментувала: замочувала по 10 штук в епіні, гуматі і лимонному соці, а 10 посіяла без замочування.
|
| |
| |
|
 |
|