Мушу визнати, що цьогорічна весна навіяла на мене дуже велике бажання прикупити ще парочку-другу сенполій. Порадили мені знайомі інтернет-магазин, де продають сортові фіалки. Але рослинок-стартерів, і пасинків нема.Пропонують тільки листочки. Я хотіла придбати химери, і знаю що вони не розмножуються листками - тому що малюнок не передасться. Запитання моє здивувало продавців (ніби, що ви таке вигадали !?!?), відповідь була унікальна - наші фіалки сортові, і навіть химерний малюнок передасться новій рослинці через листочок. Хочу порадитись: хто правий я чи вони ? Чесно кажучи, я думаю, що мене хочуть надурити, і бажання купити щось саме в них пропало. Якщо хтось може мені щось підказати - то буду дуже вдячна.
Підкажіть, будь ласка, коли листочки сенполій стовити у воду і чекати корінчиків, то ПОСУДИНА З ВОДОЮ ПОВИННА БУТИ ПРОЗОРОЮ, ЩОБ СТЕБЛО БАЧИЛО СОНЯЧНЕ ПРОМІННЯ ЧИ НЕПРОЗОРОЮ???
підкажіть, будь ласка, який це сорт сенполій? Бо мені залишилось дві квітки в жахливому стані я їх вичухала, так би мовити, і вони мене тепер порадували своєю красою. Одна вже розцвіла Але я в них не дуже розбираюся, хотілось б назву узнати. Скоро друга розквітне, може така сама, а може й інша - чекаю на маленьке диво Колись раніше в мене була Анастасія.. цвіла цілий рік, але я її віднесла на роботу, і вона тепер тільки листячком радує Там замало світла.. Планую "вкрасти" собі пару листочків якщо з дому не виженуть - в мене вже понад 60 вазонів та вазончиків
bilanna, Я на мою думку це проста промислова, а не сортова фіалка. Колір у вас на фото вийшов просто супер! Якщо в "житті" вона такаж як моя то хоча вона без назви і сорту - але я свою дуже люблю.
Ой, яка краса, я теж таку вирощувала в робочому кабінеті, цвіла майже цілий рік, поки я не пішла в дикретну відпустку... Залишились не садоводи, тому тяжку долю витримали тільки стійкі кактуси
так, здається така сама як ваша. але колір протягом дня здається різним залежно від освітлення. Все одно вона дуже гарна. Розквітне друга - подивлюся, якщо така сама, то обміняю на ту сортову, що на роботі є. В мене розквітне
Я захворіла на сенполії. Мама з татом скоро мене з моїми горщиками виженуть з дому, бо вже всі вікна заставлені горщечками та стакнчиками. Але я не спиняюь. Буду купувати ще. Майбутній чоловік обіцяє зимовий сад. Отам я розженусь!!!!
Innylka, Спочатку хай зимовий сад зробить, а тоді заміж виходьте. А то я з власного досвіду можу сказати, що після весілля погляди на хоббі другої половинки різко змінюються. а якщо чесно, то в мене теж все в стаканчиках, але до осені, маю надію, що вони перетворяться на гарні квітучі фіалочки. Так що стаканчики - це тимчасове явище - так і пояснюйте своїм домашнім.
привіт! У мене не цвітуть фіалки. Розростаються, а вже рік не цвітуть. Стоять на підвіконнику, постійно поливаю їх у піддон. Підкажіть , що робити? І ще у мене є одне питання. Чим відрізняються вазони із Голандії і вазони, які виростили тут7 Які краще купляти?
Для кращого цвітіння спеціалісти радять трохи зменшити кількість листків. Я періодично це застосовую - обломую нижні листки, ніби допомагає, кількість квітів збільшується. Крім того зараз період, коли потрібно підкормити фіалки добривом, яке містить більшу частину фосфору.