А вдавалось комусь посадити ананас? В книзі про кімнатні рослини я прочитала, що потрібно вершечок ананаса відрізати на 2 см нижче від листя, дати йому висохнути протягом доби, потім поставити його на грунт, трохи втиснути в землю, полити, накрити горщик пакетом і поставити на світле місце. Я усе зробила за інструкцією , а ананас за пару днів запліснявів Може є ще якісь способи вирощування ананасу? Чи де я допустилася помилки?
Привіт meriM, я садила, але так нічого і не проросло, та знаю в кого за такою технологією росте гарненький ананас і вже двічі давав плоди! Технологія така ж крім того, що дати висохнути протягом доби, цього ми не робили.
І я так подібно пробувала садити ананас, але він у мене зігнив, так і не пустивши корінці Тільки я у горщик верхнім шаром насипала пісок і ананас втиснула у пісок, а не землю...
А в мене ананас з вершка прижився Садила в пісок, перед тим добре припудрила зріз вугіллям, підсушила 2 дні. Зверху пакет поліетиленовий наділа і так десь 2 місяці на сонечку простояв (влітку діло було). Провітрювала час від часу, підливала по-трошки. Може потім спробую фото вставити..
kjusy, ого! чекатимемо фоток. Я теж садила в пісок (хоча під піском був і шар землі), поставила під пакет, а він через кілька днів запліснявів. отак прямо на чубчику завелася пліснява. у вас такого не було? Робила ніби все "по інструкції", чому він запляснівів? А в яку пору року ви купляли той ананас?
Додано (28.02.2009, 21:35) --------------------------------------------- kvitka, дякую!!! Ну ось, внизу видно ще старі листочки з магазину (пообрізувані), а решту - самі виросли.
kjusy, супер!!! ех, як я хочу теж такий виростити просто купити нецікаво... то в якій порі року ви купляли ананас, який проріс? а на ньому ананас може вирости? чи він в кімнаті не буде давати плоди?
Купувала його в травні, був не дуже спілим. Часто його провітрювала, плісняви не було (навіть пересушувала добряче), ну ось і виріс. Звичайно не зрівняти з ананасами з магазину...зате свій
Повинен цвісти (приблизно через 3 роки) і плодоносити. Так, по крайній мірі , люди кажуть Треба його стимулювати етиленом (виділяється спілими фруктами або карбідом). Буду чекати!
Додано (28.02.2009, 21:48) --------------------------------------------- kvitka, спасибі! Ніхто з рідних не розділяв моєї ідеї з ананасом, так приємно
kjusy, та з мене теж всі вдома сміялися, коли я чубчик поставила проростати під пакет. Мушу ж я їм доказати, що це можливо. Тим більше побачила, що реально його можна виростити, так що тепер так легко не відступлю А коли ваш ананас зацвіте, обов"язково нам розкажіть