І ще про вирощювання: Коли знимаєш листя щоб утворився пеньок висотою біля сантиметра. там вже є щось таке що напоминає коріння. Ось: І ще. Ось це - нормально ( стояв два тижня у вертикальному положенні, у темному сухому місці "шафа"). Nepenthes
Виростити ананас не складно, у мене з трьох вершків 2 прийнялось, один з яких після 3-х років зацвів. Три правила: ананас повинен бути стиглим, вершок неушкодженим і навколишня тепмпература 22-27С. Три тижні після цвітіння: http://radikal.ru/F/s52.radikal.ru/i138/0905/3d/aaad4b6b58df.jpg.html
[kvitka], цьому ананасу ще треба рости як мінімум 4 місяці. Наскільки знаю, вирощений вдома, за смаком кращий від магазинного. Принаймі банан був соковитіший
Bohdan, результат вражає , сподіваюсь, що мій ананас також буде плодоносити На вашому фото видно, що листочки в ананасика ніби пообрізувані, це такий секрет вирощування щоб плід був великим? А цвітіння ви якось стимулювали?
kjusy, ви вгадали , в багатьох статтях згадується про те, що після цвітіння треба прищипувати т.зв. точку росту щоб прискорити ріст плоду, один раз я це зробив і більше не ризикнув за тиждень вершок відновився. Стимулював так: щільно натягнув великий поліетил пакет, оскільки листки сягають більше 60см, поставив туди 1-л банку води з куском карбіду як чайна ложка, і залишив на 4 год., потім заливав відстояний розчин прямо в розетку три рази через день десь по 50гр. Якщо цікавить агротехніку можу описати детальніше, але це займе трохи місця. Успіху у вирощуванні Так цвів 3 тижні
kjusy, не обовязково чекати два роки; це можна зробити швидше якщо материнський ананас був середнього розміру. Головне щоб у рослини була достатньо розвинута листяна крона та коренева система, це досягається за допомогою посиленої азотної підживки, зимової підсвітки та підливу і оприскування підігрітою водою, (особливо дощовою) щоб не припинявся процес росту.
Дякую за таку корисну інформацію, Bohdan Треба обов"язково братись за свого ананаса, а то все часу не вистачає. Він в мене після перестановки на інше місце не хоче рости, навіть трішки пожовтів один листочок. На швидке цвітіння дуже не надіюсь, але спробую слідувати рекомендаціям, а може якраз...