Кімнатні рослини

Меню сайту

Наше опитування
Скільки кімнатних рослин у вас вдома?
Всього відповідей: 4648
реклама

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]

Сторінка 2 з 3«123»
Модератор форуму: LedyX 
Форум » Квітковий форум » Плодові, ароматно-пряні та лікувальні рослини » Ананас

Ананас
kjusyДата: Сб, 28.02.2009, 22:05 | Повідомлення # 16
Гілочка
Група: Привілейовані
Нагороди: 1 список нагород ...
Статус: Offline
Обов'зково! Я з Вами надовго, бо тут дуже приємна і доброзичлива атмосфера biggrin

kvitkaДата: Сб, 28.02.2009, 22:07 | Повідомлення # 17
Admin
Група: Адміністратори
Нагороди: 0 список нагород ...
kjusy, ну то класно!!! домовилися: будемо чекати вашого цвітіння ананасу і мого проростання hands

NephentesДата: Пн, 11.05.2009, 13:47 | Повідомлення # 18
Квіточка
Група: Свої люди
Нагороди: 3 список нагород ...
І ще про вирощювання:
Коли знимаєш листя щоб утворився пеньок висотою біля сантиметра. там вже є щось таке що напоминає коріння.
Ось:
І ще. Ось це - нормально ( стояв два тижня у вертикальному положенні, у темному сухому місці "шафа").

Nepenthes

kvitkaДата: Пн, 11.05.2009, 18:43 | Повідомлення # 19
Admin
Nephentes, то тобі вдалося виростити ананас? Бо у мене він загнивав, після того, як його посадила.

BohdanДата: Пт, 29.05.2009, 17:29 | Повідомлення # 20
Зелень
Група: Користувачі
Нагороди: 2 список нагород ...
Виростити ананас не складно, у мене з трьох вершків 2 прийнялось, один з яких після 3-х років зацвів. Три правила: ананас повинен бути стиглим, вершок неушкодженим і навколишня тепмпература 22-27С. Три тижні після цвітіння: http://radikal.ru/F/s52.radikal.ru/i138/0905/3d/aaad4b6b58df.jpg.html

kvitkaДата: Пт, 29.05.2009, 18:45 | Повідомлення # 21
Admin
Bohdan, ого!!! Супер!! А ананасик їстівний?

BohdanДата: Пт, 29.05.2009, 23:32 | Повідомлення # 22
Зелень
Три роки тому з'їв його "маму", до цього часу живий. А взагалі час дозрівання від 4 до 8 місяців.

kvitkaДата: Сб, 30.05.2009, 00:13 | Повідомлення # 23
Admin
Bohdan, biggrin ну я мала на увазі, чи їстівний цей маленький ананас? Чи смачний і т.д.? Ну от гранати, кажуть, виростають абсолютно неїстівні вдома smile

BohdanДата: Сб, 30.05.2009, 00:42 | Повідомлення # 24
Зелень
[kvitka], цьому ананасу ще треба рости як мінімум 4 місяці. bb Наскільки знаю, вирощений вдома, за смаком кращий від магазинного. Принаймі банан був соковитіший

kjusyДата: Нд, 31.05.2009, 18:23 | Повідомлення # 25
Гілочка
Bohdan, результат вражає hands , сподіваюсь, що мій ананас також буде плодоносити smile На вашому фото видно, що листочки в ананасика ніби пообрізувані, це такий секрет вирощування щоб плід був великим? А цвітіння ви якось стимулювали?

BohdanДата: Пн, 01.06.2009, 23:14 | Повідомлення # 26
Зелень
kjusy, ви вгадали specool , в багатьох статтях згадується про те, що після цвітіння треба прищипувати т.зв. точку росту щоб прискорити ріст плоду, один раз я це зробив і більше не ризикнув за тиждень вершок відновився. Стимулював так: щільно натягнув великий поліетил пакет, оскільки листки сягають більше 60см, поставив туди 1-л банку води з куском карбіду як чайна ложка, і залишив на 4 год., потім заливав відстояний розчин прямо в розетку три рази через день десь по 50гр. Якщо цікавить агротехніку можу описати детальніше, але це займе трохи місця. Успіху у вирощуванні thumbup
Так цвів 3 тижні
Прикріплення: 3306961.jpg(37Kb)

kjusyДата: Вт, 02.06.2009, 11:17 | Повідомлення # 27
Гілочка
Bohdan, дякую smile Про карбід все зрозуміла, буду тепер так само все робити як ви smile тільки мені до таких процедур чекати ще 2 роки wacko

BohdanДата: Пт, 12.06.2009, 00:10 | Повідомлення # 28
Зелень
kjusy, не обовязково чекати два роки; це можна зробити швидше якщо материнський ананас був середнього розміру. Головне щоб у рослини була достатньо розвинута листяна крона та коренева система, це досягається за допомогою посиленої азотної підживки, зимової підсвітки та підливу і оприскування підігрітою водою, (особливо дощовою) щоб не припинявся процес росту. happy

kjusyДата: Пт, 12.06.2009, 21:13 | Повідомлення # 29
Гілочка
Дякую за таку корисну інформацію, Bohdan flower Треба обов"язково братись за свого ананаса, а то все часу не вистачає. Він в мене після перестановки на інше місце не хоче рости, навіть трішки пожовтів один листочок. На швидке цвітіння дуже не надіюсь, але спробую слідувати рекомендаціям, а може якраз... smile

BohdanДата: Ср, 02.09.2009, 16:02 | Повідомлення # 30
Зелень
Так виглядає мій ананас, не можу дочекатись коли він дозріє щоб спробувати
Прикріплення: 3004213.jpg(95Kb)

Форум » Квітковий форум » Плодові, ароматно-пряні та лікувальні рослини » Ананас
Сторінка 2 з 3«123»
Пошук:

Привіт Гість

Логін:
Пароль:
Пошук
Міні-чат
500
Статистика
Наша кнопка

Copyright Kvitka © 2010
При використанні матеріалів з сайту http://cvitka.com активне посилання на сторінку матеріалу обов’язкове!
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET