|
|
|
| Вирощування цитрусових із кісточки |
| Katinka | Дата: Чт, 14.08.2008, 19:47 | Повідомлення # 1 |
Занесений вітром
Група: Новенькі
Нагороди: 0
список нагород ...
Статус: Offline
| А я теж люблю втикати різні кісточки в горщики І тут щось у мене проросло Знаю точно, що то лимон або мандарин. А можна їх якось розрізнити?
|
| |
| | |
| kvitka | Дата: Вт, 26.08.2008, 18:13 | Повідомлення # 2 |
Admin
Група: Адміністратори
список нагород ...
| Katinka, А Ви дочекайтеся плодів А до того часу вирощуйте, як усі цитрусові.
Мої рослини
|
| |
| | |
| Andriy | Дата: Вт, 26.08.2008, 22:38 | Повідомлення # 3 |
|
Брунька
Група: Користувачі
список нагород ...
| З мого невеликого досвіду, у мандарина листочки менші, трошки більш витягнуті ніж у лимона, і як правило трошки темнішого відтінку. Формою і розміром нагадують такий собі невеликий лавровий лист.
|
| |
| | |
| Миланка | Дата: Ср, 04.02.2009, 23:27 | Повідомлення # 4 |
|
Занесений вітром
список нагород ...
| Я теж понасаджувала насіння всякого! Взагалі, тепер жодну насінину не викидаю!
|
| |
| | |
| kvitka | Дата: Чт, 05.02.2009, 22:35 | Повідомлення # 5 |
Admin
список нагород ...
| І я повтикала недавно кісточки мандаринів, буду чекати, чи щось з того вийде Миланка, а що цікавеньке у вас уже проросло?
Мої рослини
|
| |
| | |
| Nephentes | Дата: Вт, 21.04.2009, 07:37 | Повідомлення # 6 |
Квіточка
Група: Свої люди
список нагород ...
| Andriy, Я теж посадив кісточку мандарину. Росте, тільки листя трішки пожовкло. Що з ним робити? Ось фото:
Julien Catta
Повідомлення відредаговано Nephentes - Сб, 25.04.2009, 14:13 |
| |
| | |
| Antonio | Дата: Нд, 20.12.2009, 14:05 | Повідомлення # 7 |
Брунька
список нагород ...
| мому лемону вже три роки але нажаль воно не плодоносить
|
| |
| | |
| Antonio | Дата: Нд, 20.12.2009, 14:06 | Повідомлення # 8 |
Брунька
список нагород ...
| можливо це тому, що я його не обрізав бічні пагони
|
| |
| | |
| LedyX | Дата: Ср, 23.12.2009, 17:55 | Повідомлення # 9 |
Квіточка
Група: Модератори
список нагород ...
| Antonio, обрізання і формування крони - важлива частина догляду за цитрусовими. Наприклад: сіянець, що доріс до висоти 30 см, укорочують обрізанням до 20см. З нових бічних гілочок залишають 4 самих верхніх. Коли кожна з них досягне довжини 20-30 см, її кінці прищіпують.... Гілочки третього порядку, що знов виросли, теж прищіпують на двадцятому (см) їх довжини. Після появи гілочок четвертого порядку, формування основного скелета крони закінчуєця, так як на них повинно початись цвітіння... (Так формую свій апельсин з кісточки ). Але краще почати формувати крону пізніше, чим ніколи Зроби своєму трирічному лимону обрізку, ранньою весною, враховуючи мої рекомендації (те що писала вище) щоб надати кроні потрібну форму і в подальшому отримати гілочки четвертого порядку.
|
| |
| | |
| Antonio | Дата: Ср, 23.12.2009, 23:27 | Повідомлення # 10 |
Брунька
список нагород ...
| LedyX дуже дякую за інфомацію
|
| |
| | |
| kvitka | Дата: Сб, 26.12.2009, 11:35 | Повідомлення # 11 |
Admin
список нагород ...
| LedyX, дуже дякую за таку корисну інформацію. В мене зараз якраз підросла маніола, треба з нею щось робити. Але в мене питання: якщо зараз вона вже має 30 см (навіть 33), то укорочувати її зараз чи ліпше таки зробити цю процедуру весною? І ще читала, що цитрусовим потрібна холодна зимівля? Сіянців 30 см це теж стосується чи тільки дорослих рослин?
Мої рослини
|
| |
| | |
| LedyX | Дата: Сб, 26.12.2009, 16:01 | Повідомлення # 12 |
Квіточка
список нагород ...
| Quote (kvitka) В мене зараз якраз підросла маніола, треба з нею щось робити. Але в мене питання: якщо зараз вона вже має 30 см (навіть 33), то укорочувати її зараз чи ліпше таки зробити цю процедуру весною? Якщо вона активно росте то можна і зараз обрізати, якщо ні, то ранньою весною. Все залежить від того в яких умовах знаходиться... У мене теж підійшов час обрізати апельсин, але йому на підвіконні темнувато (не досвічую нічим), прохолодно і він напівспить, тому обрізати буду в другій половині лютого. Quote (kvitka) І ще читала, що цитрусовим потрібна холодна зимівля? Сіянців 30 см це теж стосується чи тільки дорослих рослин? Це стосуєця всіх. Різниця лише в тому що дорослі рослини витримують більш холодну зимівлю. Цитрусові (дорослі і малі) при зниженні температури нижче 12гр.починають засинати (перестає розвиватись коріння). Холодна зимівля впливає на врожай. Так само як і темпер. режим на протязі всього року. Наприклад, для цвітіння - біля 15 гр., зав"язування плодів і вегетаційний періуд 22-24гр. (якщо темпер. буде біля 30гр. зав"язі можуть пооблітати).Але нашим "дичкам" це поки не загрожує...
|
| |
| | |
| Klingon8 | Дата: Нд, 03.01.2010, 20:00 | Повідомлення # 13 |
Брунька
список нагород ...
| Необхідний розмір горшка для цитрусових оприділяють за формулою: D=10d+4 где D – діаметр горшка в верхній частині, d – діаметр стовбура при кореневій шийці.
|
| |
| | |
| LedyX | Дата: Нд, 07.03.2010, 00:42 | Повідомлення # 14 |
Квіточка
список нагород ...
| Обрізала в кінці лютого апельсин: Хотіла обрізати лимон, але поки не обрізаю, т.я. сам навипускав гілочки!
|
| |
| | |
| Klingon8 | Дата: Нд, 07.03.2010, 11:47 | Повідомлення # 15 |
Брунька
список нагород ...
| Більший лимон має 60см і росте більше 2 років, я лагідно називаю його Монстр і не проводжу обрізки, а менший схоже декоративний?
|
| |
| |
|
 |
|