|
|
|
| Банан |
| Bohdan | Дата: Чт, 04.06.2009, 23:24 | Повідомлення # 1 |
|
Зелень
Група: Користувачі
Нагороди: 2
список нагород ...
Статус: Offline
| Цікаво, чи комусь вдалось виростити вдома, а не в теплиці, банан з плодами? В мене 3 роки назад таке чудо сталось, плоди були смачні, трохи соковитіші за магазинні, зривав все ж таки стиглими! Після того рослина поступово зсохла і з кореня виріс відросток, який як на мене мав би плодоносити, може хтось підкаже, що треба зробити щоб присокрити цей процес? Ось так виглядає мій банан зараз:
|
| |
| | |
| ГлоріЯ | Дата: Пт, 05.06.2009, 10:32 | Повідомлення # 2 |
Квіточка
Група: Модератори
Нагороди: 1
список нагород ...
| Bohdan, Дуже гарний величезний банан. Ще як плоди з"являться, то взагалі можна буде на екскурсію, як в ботанічний сад, до вас приїжати. Я хотіла собі купити таку рослинку, але місця, де б його поставити, і щоб йому було комфортно немає в квартирі. Так що про банани я можу тільки помріяти..... Хотіла запитати, чи нема в вас фото банана з плодами, дуже цікаво глянути.
Мій альбом http://cvitka.com/photo/16
|
| |
| | |
| Bohdan | Дата: Сб, 06.06.2009, 00:02 | Повідомлення # 3 |
|
Зелень
список нагород ...
| ГлоріЯ, на жаль фотографії повіддавав в магазин разом із саджанцями Як тільки знайду плівку, відсканую і додам фото обовязково
|
| |
| | |
| Bohdan | Дата: Ср, 10.06.2009, 23:04 | Повідомлення # 4 |
|
Зелень
список нагород ...
| Ось так дозрівали в мене банани. Зображення неважне, бо зіскановане з неякісної фоттографії, інших в своєму архіві не знайшов. Цвітіння та поступове дозрівання тривало десь 10 місяців, прийшлось обрізати цвітонос тому що рослина виснажилась, а підживки не допомагали, так що багато маленьких бананчиків так і не стали великими.
|
| |
| | |
| Nephentes | Дата: Сб, 25.07.2009, 13:41 | Повідомлення # 5 |
Квіточка
Група: Свої люди
Нагороди: 0
список нагород ...
| Bohdan, допоможіть!!! У мене велика проблема!!! Черешки листя у декількох місцях чорніють та листя мутуєтся. Що мені робити???
Julien Catta
Повідомлення відредаговано Nephentes - Сб, 25.07.2009, 13:43 |
| |
| | |
| Bohdan | Дата: Чт, 30.07.2009, 23:47 | Повідомлення # 6 |
|
Зелень
список нагород ...
| Nephentes, на мою думку тут може бути три причини: 1. у твоєму вазонку росте 2 банани, фото з форуму, якщо мова про них. В домашніх умовах, судячи зі свого досвіду один пропадає, якщо вчасно не відсадити, і в основному відмирає не відросток, а материнська рослина. Необхідно докопатись до точки росту відростка та акуратно зрізати гострим ножем, не пошкодивши коріння. Місце зрізу присипати землею, рослині це не зашкодить. 2. надто частий полив та поганий дренаж, коріння почало загнивати. Необхідно терміново пересадити. Для дренажу я завжди використовую попіл з мангалу. Суміш готую з купленого торфу, городньої землі та трохи промитого піску. 3. занадто мало сонячного світла, банан дуже світлолюбива рослина і при недостатньому освітленні ріст зупиняється, а то й взагалі починає пропадати. Тут все ясно, що треба робити. Якби було фото, діагноз можна встановити точніше. Успіхів у лікуванні!
|
| |
| | |
| Nephentes | Дата: Пт, 31.07.2009, 08:00 | Повідомлення # 7 |
Квіточка
список нагород ...
| Bohdan, все, я ходив у оранжерею. Все у повному порядку. Він уже росте. Дякую за те що ви мені ось це написали. Поливаю я йього через день (як і усі інші кімнатні рослини). нічого там не гниє. Дренаж я клав нормальний. Та й стоїть він прямо на прямому сонячному світлі (я вже й боюся там його оставляти).
Julien Catta
|
| |
| | |
| ігор | Дата: Сб, 15.08.2009, 15:46 | Повідомлення # 8 |
|
Занесений вітром
Група: Новенькі
список нагород ...
| Доброго дня! В мене також є такий банан нажаль тільки ще не цвів, має пів року, збоку відростають відростки, що з ними робити може хтось підкаже. я один зірвав, поставив в воду і корінці не випустив, тоді закопав його вглечик і через декілька тижнів цей відросток пропав. Підкажіть будь ласка!
|
| |
| | |
| Bohdan | Дата: Ср, 19.08.2009, 00:26 | Повідомлення # 9 |
|
Зелень
список нагород ...
| ігор, щоб у відростка було своє коріння, він повинен мати принаймі 3-5 листків, і його не потрібно відламувати, а відрізати від основного кореня в місці росту, яка може знаходитись досить глибоко, деталі я описував вище. Сам відросток може знаходитись деякий час у воді, можна й відразу садити, тільки земля повинна бути досить вологою. Відростки потрібно відрізати поступово, а не всі одночасно бо це зашкодить основній рослині. Удачі! PS Цвітіння слід чекати на 3-4-й рік, так що наберіться терпіння.
|
| |
| | |
| Nephentes | Дата: Ср, 19.08.2009, 10:12 | Повідомлення # 10 |
Квіточка
список нагород ...
| А у мене вкоринівся банан з відростка! Я хотів розсадити ті два банани, но нажаль відросток вирвався без коріння! Так я його поклав просохнути на 3 хвилини, взяв горшечок та насипав туди торфа. "Посадив" туди бана та накрив його банкою. Та через 2 тиждня він пустив коріння та почав рости!
Julien Catta
|
| |
| | |
| ігор | Дата: Сб, 07.11.2009, 16:24 | Повідомлення # 11 |
|
Занесений вітром
список нагород ...
| Ще хочу запитати Богдана скажіть а як скоро росте у Вас банан , бо в літературі я вичитав, що за літній період один листок випускає за 3-4 дні, а в мене десь в середньому за 12. чи це нормально, і якої висоти має досягнути за 3 роки, щоб він зацвів.
|
| |
| | |
| Nephentes | Дата: Нд, 08.11.2009, 08:46 | Повідомлення # 12 |
Квіточка
список нагород ...
| А я вычитал что он за один сезон может вырасти до 15 метров!
Julien Catta
|
| |
| | |
| LilyPNP | Дата: Ср, 18.11.2009, 20:59 | Повідомлення # 13 |
|
Занесений вітром
список нагород ...
| Будь ласка, підкажіть, як банан посадити . Що потрібно садити (сіяти)
|
| |
| | |
| Nephentes | Дата: Чт, 19.11.2009, 09:17 | Повідомлення # 14 |
Квіточка
список нагород ...
| Сіяти потрібно насіння банану (тільки купуйте у спеціалізированих крамницях чи оранжереях).
Julien Catta
|
| |
| | |
| LilyPNP | Дата: Чт, 19.11.2009, 19:13 | Повідомлення # 15 |
|
Занесений вітром
список нагород ...
| Дуже велике дякую за пораду