|
|
|
| Прищіпка, підвивання та обрізка цитрусових |
| Amaranth | Дата: Ср, 16.03.2011, 22:28 | Повідомлення # 1 |
Листочок
Група: Користувачі
Нагороди: 0
список нагород ...
Статус: Offline
| Поговоримо у цій темі про прищіпку, сезонну обрізку ну і вкорінення цитрусових. Особисто у мене виникла така проблемка: кілька днів назад я впала на льоду, сильно забила спину. Тепер не можу зараз ходити. За день до падіння я збиралась полити цитрусові, та не зробила цього по деяким причинам. Буквально за один день мандарин скрутив та засушив листочки. Добре, що хоч не скидає листочки. Хочу почитати поради, як краще його обрізати, аби привести його до життя. Сама думаю, що спробую просто позагинати більш-менш живі гілки. Чула, що в Китаї так озеленюють та стимулюють до цвітіння. Кажуть, що загинання безпечніше, ніж обрізка. Краще ж перепитати... То Китай, а я в Україні живу, може в них умови такі, що загинання діє... Я не трус... Но я боюсь!
Orhis mea veritas est – орхидея моя истина.
|
| |
| | |
| LedyX | Дата: Пн, 21.03.2011, 23:58 | Повідомлення # 2 |
Квіточка
Група: Модератори
список нагород ...
| Amaranth, думаю обрізка краще стимулює ріст, але сама відгинанням не займалась, т.щ. порівнювати не маю з чим. Цікаво, чому Ваш мандарин, раптово, почав листя сушити... Коріння не дивились? Може йому не так обрІзка необхідна, як "реанімація"?
|
| |
| | |
| Amaranth | Дата: Вт, 22.03.2011, 15:17 | Повідомлення # 3 |
Листочок
список нагород ...
| Ні, ні. Реанімація не потрібна. Рослинка велика, років вісім., до цього ще й плодоносила. Якщо гілки розкрутити з ... підтримуючої конструкції (не знаю навіть, як назвати її українською, великі кільця на довгих палицях), то гілки вийдуть довжиною трохи меньше метру. Просто жарюка вже на балконі, аж у двадцять градусів до 12 години дня стоїть, а я не вчасно полила і от Це у мене таїтянський цитрус (ще рангпуром називають), не цитрофортунелла. Люблю рідкісні цитрусові. Ще думаю спробувати полити під душем і накрити пакетом..
|
| |
| | |
| anyta | Дата: Чт, 14.07.2011, 13:00 | Повідомлення # 4 |
Занесений вітром
Група: Новенькі
список нагород ...
| Напишіть будь ласка як правильно прищіплювати цитрусові і що ще потрібно для того щоб рослина почала плодоносити.
|
| |
| | |
| Amaranth | Дата: Нд, 17.07.2011, 08:47 | Повідомлення # 5 |
Листочок
список нагород ...
| anyta, щеплюють цитрусові на весні. Щеплення - це контроль росту та форми рослини. Прищіпуються її точки росту. У цитрусів це кінцівки гілок. Можна просто відщипнути чи підрізати трохи. Прививка (Подвой на росс.) Береться із одного деревця черенок і закріплюється на зрізі другого. Так можна виростити деревце, на якому можуть рости плоди кількох різних сортів. Цитрусові є вологолюбивими рослинами. Мені свої доводиться підливати майже щодня і обприскувати по листу. Що до добрив, раджу як новачку скоритстись" Сад чудес - Лимон". Там є інструкція. Не раджу чекати плодів, коли рослина дуже молода і має менше шістнадцяти листів. 16 листочків живлять один плід. З меншою кількістю рослина просто не витримає і може скинути листя і засохнути або буде часто хворіти вірусними хворобами, від яких "загнеться" колись. Якщо все ж таки рано зацвіте - радіти квітам не варто, якщо хочете виростити гарну та здорову рослину. Не жалійте, сміло обривайте.
|
| |
| | |
| anyta | Дата: Ср, 20.07.2011, 13:47 | Повідомлення # 6 |
Занесений вітром
Група: Новенькі
список нагород ...
| Amaranth, дуже дякую!
|
| |
| | |
| Amaranth | Дата: Сб, 23.07.2011, 22:35 | Повідомлення # 7 |
Листочок
список нагород ...
|
|
| |
| |
|
 |
|