|
|
|
| Гранат |
| kvitka | Дата: Чт, 07.08.2008, 11:00 | Повідомлення # 1 |
Admin
Група: Адміністратори
Нагороди: 0
список нагород ...
Статус: Offline
| А чи пробував хтось виростити гранатове деревце із кісточки звичайного граната, який ми їмо? Я якось так загорілася цією ідеєю - виростити гранат із кісточки. Два рази уже садила кісточки, вони проростали, виростало уже по кілька нових листочків, а потім засихали Комусь таке вдавалося? Чи навіть не варто пробувати ще раз?
Мої рослини
|
| |
| | |
| yarjnka | Дата: Чт, 07.08.2008, 14:17 | Повідомлення # 2 |
Квіточка
Група: Привілейовані
список нагород ...
| Я також садила з кісточки, але на жаль нічого не проростало. Можливо для ваших проростків не вистачало тепла, спробуйте посадити кісточки і накрити, створити парничок.
|
| |
| | |
| kvitka | Дата: Чт, 14.08.2008, 21:25 | Повідомлення # 3 |
Admin
список нагород ...
| yarjnka, ну зараз я уже навряд чи знайду гарні гранатки, а от восени спробую знову Я взагалі так мрію виростити гранатове деревце сама (не хочу купувати ), кілька разів пробувала вже, всі кісточки проростають, але з часом помирають
Мої рослини
|
| |
| | |
| Миланка | Дата: Ср, 04.02.2009, 23:25 | Повідомлення # 4 |
|
Занесений вітром
Група: Користувачі
список нагород ...
| І я садила. Але в мене не проросло. Може, ще й проросте. Я не втрачаю надії. А через який час у Вас проростало?
|
| |
| | |
| kvitka | Дата: Пт, 06.02.2009, 17:05 | Повідомлення # 5 |
Admin
список нагород ...
| Миланка, ой, я уже й не пам"ятаю Кілька тижнів.. Може, 2 чи 3 тижні. Десь так..
Мої рослини
|
| |
| | |
| Миланка | Дата: Сб, 21.02.2009, 13:31 | Повідомлення # 6 |
|
Занесений вітром
список нагород ...
| Проросло! Аж два! А тепер порадьте, будь ласка, як його зберегти? Так хочу, щоб він виріс!
|
| |
| | |
| kvitka | Дата: Сб, 21.02.2009, 13:54 | Повідомлення # 7 |
Admin
список нагород ...
| Миланка, ой, навіть не знаю, мені зберегти не вдалося :((( Але їх треба тримати в світлому не дуже жаркому місці. В мене всі чомусь посохли :'( Миланка, але вітаю вас! Якщо проросли, то, думаю, з вашою любов"ю і турботою будуть рости гарно і далі. В мене, думаю, посохли, бо мені тоді було трохи не до рослин
Мої рослини
|
| |
| | |
| ГлоріЯ | Дата: Сб, 21.02.2009, 21:53 | Повідомлення # 8 |
Квіточка
Група: Модератори
Нагороди: 1
список нагород ...
| Всім привіт. Хочу зразу сказати,що гранатового деревця у мене нема і не було. Але з того, що я читала, то гранат не складно виростити. kvitka, можливо ваші гранати не посохли, а листки поскидали? Гранат рослина листопадна і восени скидає листочки, настає період спочинку. А весною ріст відновлюється. От саме тому я і не вирощую гранат - я люблю рослинки вічно зелені!!!!
Мій альбом http://cvitka.com/photo/16
|
| |
| | |
| kvitka | Дата: Сб, 21.02.2009, 21:57 | Повідомлення # 9 |
Admin
список нагород ...
| ГлоріЯ, та не думаю, що листочки поскидали, в них же було всього десь по 4-6 листочків Ну принаймні ліпше я буду вірити, що вони посохли, аніж що я викинула живі гранатики
Мої рослини
|
| |
| | |
| Andriy | Дата: Сб, 21.03.2009, 21:24 | Повідомлення # 10 |
|
Брунька
список нагород ...
| Кому хочеться завести собі вдома гранат (і їсти гранати) - шукайте по квіткових магазинах карликовий гранат "Нана" (Punica granatum var.'Nana'). Це зовсім не рідкість Навіть в українському інтернеті десь бачив пропозицію продажу.
|
| |
| | |
| kvitka | Дата: Сб, 21.03.2009, 21:29 | Повідомлення # 11 |
Admin
список нагород ...
| Andriy, звичайно. Але ж як цікаво виростити самій, з кісточки, чекати, заглядати...ех...
Мої рослини
|
| |
| | |
| Andriy | Дата: Сб, 21.03.2009, 21:37 | Повідомлення # 12 |
|
Брунька
список нагород ...
| Насіннячко карликового граната прибажанні можна замовити наприклад тут: Доступно тільки для користувачівhttp://seedrack.com/08.html - Dwarf pomegranate (Punica granatum nana). Крім усього іншого, він ще й надзвичайно гарно цвіте.
|
| |
| | |
| yarjnka | Дата: Ср, 22.04.2009, 09:59 | Повідомлення # 13 |
Квіточка
Група: Привілейовані
список нагород ...
| У знайомого є гранатове деревце, поки зелене і цвіте - дуже гарно, але коли без лисття?! Що робити і куди поставити отаке "чудо"?! Я так як ГлоріЯ такого не хочу
|
| |
| | |
| kvitka | Дата: Ср, 22.04.2009, 10:29 | Повідомлення # 14 |
Admin
список нагород ...
| yarjnka, ну я усі такі часом "непрезентабельні" рослини ховаю десь на задній план. Тому проблеми в цьому не бачу. Але я хочу сама виростити, є якась така мрія..
Мої рослини
|
| |
| | |
| Klingon8 | Дата: Вт, 02.06.2009, 19:24 | Повідомлення # 15 |
Брунька
список нагород ...
| kvitka, ти цілком права, надзвичайно цікаво спостерігати. Я теж пробував садити гранат із кісточок але насіння не зійшло, можливо не та пора..Що до фінікової пальми, то у мене вони сходили 3 місяці , і лише на третій місяць появився листок, також при пересаджуванні треба дуже важати на тендітні корені рослини, пальма росте у кімнатних умовах, близько 25 градусів. Для впевненості я посадив десь біля 30-45 кісточок, але реально зійшло лише 7.
|
| |
| |
|
 |
|