А чи пробував хтось виростити гранатове деревце із кісточки звичайного граната, який ми їмо? Я якось так загорілася цією ідеєю - виростити гранат із кісточки. Два рази уже садила кісточки, вони проростали, виростало уже по кілька нових листочків, а потім засихали Комусь таке вдавалося? Чи навіть не варто пробувати ще раз?
Я також садила з кісточки, але на жаль нічого не проростало. Можливо для ваших проростків не вистачало тепла, спробуйте посадити кісточки і накрити, створити парничок.
yarjnka, ну зараз я уже навряд чи знайду гарні гранатки, а от восени спробую знову Я взагалі так мрію виростити гранатове деревце сама (не хочу купувати ), кілька разів пробувала вже, всі кісточки проростають, але з часом помирають
Миланка, ой, навіть не знаю, мені зберегти не вдалося :((( Але їх треба тримати в світлому не дуже жаркому місці. В мене всі чомусь посохли :'(
Миланка, але вітаю вас! Якщо проросли, то, думаю, з вашою любов"ю і турботою будуть рости гарно і далі. В мене, думаю, посохли, бо мені тоді було трохи не до рослин
Всім привіт. Хочу зразу сказати,що гранатового деревця у мене нема і не було. Але з того, що я читала, то гранат не складно виростити. kvitka, можливо ваші гранати не посохли, а листки поскидали? Гранат рослина листопадна і восени скидає листочки, настає період спочинку. А весною ріст відновлюється. От саме тому я і не вирощую гранат - я люблю рослинки вічно зелені!!!!
ГлоріЯ, та не думаю, що листочки поскидали, в них же було всього десь по 4-6 листочків Ну принаймні ліпше я буду вірити, що вони посохли, аніж що я викинула живі гранатики
Кому хочеться завести собі вдома гранат (і їсти гранати) - шукайте по квіткових магазинах карликовий гранат "Нана" (Punica granatum var.'Nana'). Це зовсім не рідкість Навіть в українському інтернеті десь бачив пропозицію продажу.
Насіннячко карликового граната прибажанні можна замовити наприклад тут: Доступно тільки для користувачівhttp://seedrack.com/08.html - Dwarf pomegranate (Punica granatum nana). Крім усього іншого, він ще й надзвичайно гарно цвіте.
У знайомого є гранатове деревце, поки зелене і цвіте - дуже гарно, але коли без лисття?! Що робити і куди поставити отаке "чудо"?! Я так як ГлоріЯ такого не хочу