|
|
|
| Фаленопсис |
| meriM | Дата: Нд, 10.08.2008, 17:30 | Повідомлення # 1 |
|
Занесений вітром
Група: Новенькі
Нагороди: 0
список нагород ...
Статус: Offline
| У мене фаленопсис не хоче цвісти другий раз. Купила його ще в жовтні, він відцвів, я його пересадила, наростив коріння, виліз новий листочок, а цвісти не збирається. Там ніби почала лізти маленька квіткова стрілка, але зупинилася в рості десь на 8-ми мм. Удобрюю регулярно кемірою. Як ще можна заставити його зацвісти?
|
| |
| | |
| kvitka | Дата: Вт, 26.08.2008, 18:18 | Повідомлення # 2 |
Admin
Група: Адміністратори
список нагород ...
| meriM, з дозволу berezman перекажу ще її пораду: спробуйте понижати для фаленопсиса нічну температуру. Я свій на ніч ставлю біля відкритого вікна - зараз вночі вже досить прохолодно. Також чула, що допомагає теплий душ для орхідейки
Мої рослини
|
| |
| | |
| kvitka | Дата: Нд, 21.09.2008, 16:12 | Повідомлення # 3 |
Admin
список нагород ...
| Ох, а мій фаленопсис якийсь тааакиииий повільний Усе робить ніби по сценарію: відцвів, почав нарощувати коріння (але як довго він їх нарощував!!!), я все чекала, коли ж листочки нові буде випускати - після них же ніби квітки наступні Нарешті дочекалася листочка. Кілька місяців ріс той листочок - вимахав такий велетенський, що фаленопсис повністю ляг на один бік під його вагою. Ну, думаю, наступні квіти Ага!!! А він почав ще один листочок випускати. Це ж ще кілька місяців він його буде ростити!!!! Такими темпами квіток я дочекаюся напевно ще через рік
Мої рослини
|
| |
| | |
| kvitka | Дата: Вт, 27.01.2009, 14:00 | Повідомлення # 4 |
Admin
список нагород ...
| УРА!!!! Мій фаленопсис таки зацвіте. Аж не віриться Він випустив аж 2 квіткові стрілки: одна новенька, а інша - на старій стрілці. Тепер буду чекати вже квіточок  Додано (27.01.2009, 14:00) --------------------------------------------- Можу тепер похвалитися. Моя орхідейка таки зацвіла на самий Новий рік
Мої рослини
|
| |
| | |
| yarjnka | Дата: Ср, 28.01.2009, 11:05 | Повідомлення # 5 |
Квіточка
Група: Привілейовані
список нагород ...
| Ой я вітаю, kvitka, це просто казкові квіти!!! Хай цвітуть і радують вас як найдовше!!!
|
| |
| | |
| kvitka | Дата: Пт, 06.02.2009, 16:04 | Повідомлення # 6 |
Admin
список нагород ...
| yarjnka, дякую! і я з них так тішуся! Ця орхідейка - подарунок чоловіка на наше свято, і я так боялася, щоб з нею все було добре, до того орхідей в мене не було. Тому тепер так горджуся своєю "квіткою кохання"  Додано (06.02.2009, 16:04) --------------------------------------------- А скільки десь тримаються квіти на фаленопсисі? Магазинні у мене трималися 3 місяці, а свої уже місяць, але починають в"янути
Мої рослини
|
| |
| | |
| yarjnka | Дата: Пн, 09.02.2009, 12:47 | Повідомлення # 7 |
Квіточка
список нагород ...
| Ось і мій цвітучий принц
|
| |
| | |
| yarjnka | Дата: Пн, 09.02.2009, 12:53 | Повідомлення # 8 |
Квіточка
список нагород ...
| Іось
|
| |
| | |
| kvitka | Дата: Ср, 18.02.2009, 16:59 | Повідомлення # 9 |
Admin
список нагород ...
| yarjnka, ех, краса!!! А мій уже засушив квіти А ви обрізаєте його після цвітіння?
Мої рослини
|
| |
| | |
| yarjnka | Дата: Вт, 24.02.2009, 16:04 | Повідомлення # 10 |
Квіточка
список нагород ...
| Ось ще моя ряботушечка починає цвісти  Додано (24.02.2009, 16:04) --------------------------------------------- Краще не обрізати, або тільки ту частину яка вже засохла і припекти спиртом або зеленкою
|
| |
| | |
| kvitka | Дата: Вт, 24.02.2009, 20:14 | Повідомлення # 11 |
Admin
список нагород ...
| yarjnka, ну добре, не буду обрізати. Хоча такий він негарний з тими лисими довгими гілками <_< п.с. щось не бачу ваших фоток, не відкрилися
Мої рослини
|
| |
| | |
| shel | Дата: Чт, 12.03.2009, 12:27 | Повідомлення # 12 |
Листочок
Група: Свої люди
список нагород ...
| Здравствуйте. Новых членов принимаете? Я очень люблю цветы, дома около 60 вазонов, а еще на роботе.Хотелось бы абщаться с единимышлениками. Люди у меня огромная проблема - моя орхидея выпускает бутоны, они ростут и в тот момент когда должны роспуститься-желтеют ы оппадают(уже 7 бутонов_) Что делать?
|
| |
| | |
| kvitka | Дата: Чт, 12.03.2009, 12:47 | Повідомлення # 13 |
Admin
список нагород ...
| shel, Привіт! Ласкаво просимо до нас в компанію А можливо вашій орхідеї мало вологості? Або світла? Щоб розпустилися бутони, потрібно багато світла, високу вологість повітря і помірну температуру...
Мої рослини
|
| |
| | |
| shel | Дата: Чт, 12.03.2009, 13:21 | Повідомлення # 14 |
Листочок
Група: Свої люди
список нагород ...
| Спасибо kvitka. Насчет влажности, вы имеете ввиду опрыскивание? А то я боялась ее прыскать, только 1раз в 2недели ставила напитаться влагой. Она стояла в кухне на подоконнике, но сейчас я поставила ее в комнате, там не так жарко,посмотрим,что получиться. И еще я ее не пересаживала,как купила так и стоит
|
| |
| | |
| kvitka | Дата: Чт, 12.03.2009, 16:19 | Повідомлення # 15 |
Admin
список нагород ...
| shel, а яка у вас орхідея? у мене фаленопсис. Розповім, що я з ним роблю Стоїть він у мене на південно-східному вікні, поливаю як тільки корінчики стають сірими (якщо зелені - значить мокрі, поливати не треба), обприскую кожен день (але тільки листя, на квітки бризкати не треба). Зверху коріння прикрите мохом, обприскую і мох. 1 раз в тиждень-два тижні підживлюю добривом Кеміра-люкс. От і все. Бутони у мене не скидав ніколи.
Мої рослини
|
| |
| |
|
 |
|