|
|
|
| Фаленопсис |
| yarjnka | Дата: Пн, 13.04.2009, 11:37 | Повідомлення # 31 |
Квіточка
Група: Привілейовані
Нагороди: 0
список нагород ...
Статус: Offline
| А мої через жару в кімнатах вже закінчують цвітіння, і в біленького лізе новий листок!
|
| |
| | |
| IrenX | Дата: Пн, 13.04.2009, 14:18 | Повідомлення # 32 |
Занесений вітром
Група: Новенькі
список нагород ...
| моя біла теж вже перецвила і випускає величенький листок я десь читала, що якщо в кімнаті жарко то можна в мисочку викласти камінці(гальку) і налити трішки води, тоді коріння неторкаються води ну і мають вологу.
|
| |
| | |
| yarjnka | Дата: Пн, 13.04.2009, 16:36 | Повідомлення # 33 |
Квіточка
список нагород ...
| Так у мене не тільки орхи ростуть, а й майже всі рослинки
|
| |
| | |
| shel | Дата: Чт, 23.04.2009, 10:46 | Повідомлення # 34 |
Листочок
Група: Свої люди
список нагород ...
| ОЙ девченки, у меня огромная радость- розпускаеться чветочек на моей орхидейке Должен быть довольно крупный беленький. Я писала, что она перед этим скинула бутончиков 6, пропал старый листочек, зато выпустила новый.Мне муж купил ее на роспродаже- она цвела, но была такая нечастная с вялыми сморщеными листочками, я не особо надеялась, что она отойдет.У нее и сейчас один листочек скраешку как-бы высох,истоньшал. Но главное, что она жива и цветет.Я вычитала в журнале, что орхидею из мха нужно обязательно пересадить, я не пересаживала, подскажите пожайлуста, нужно ли и когда?
|
| |
| | |
| Бджілка | Дата: Сб, 25.04.2009, 18:59 | Повідомлення # 35 |
Зелень
Група: Користувачі
список нагород ...
| Ось і я зібралась похвалитись своєю скромною колекцією фаленопсисів. Першого отримала на день народження у грудні. Не вірила, що така краса довго протягне в звичайних кімнатних умовах. Але… тьфу-тьфу-тьфу Тепер їх троє
Повідомлення відредаговано Бджілка - Сб, 25.04.2009, 19:00 |
| |
| | |
| Бджілка | Дата: Сб, 25.04.2009, 19:08 | Повідомлення # 36 |
Зелень
Група: Користувачі
список нагород ...
| І соло: :angel:
Повідомлення відредаговано Бджілка - Сб, 25.04.2009, 19:10 |
| |
| | |
| kvitka | Дата: Сб, 25.04.2009, 19:30 | Повідомлення # 37 |
Admin
Група: Адміністратори
список нагород ...
| shel, вітаю!!!! це супер!! Бджілка, які у вас красені!! Особливо мені сподобався білий з фіолетовою серединкою гарнюні!!
Мої рослини
|
| |
| | |
| yarjnka | Дата: Пн, 27.04.2009, 16:42 | Повідомлення # 38 |
Квіточка
список нагород ...
| shel, ми це вже обговорювали і дійшли висновків що поки цвіте або має зацвісти, краще не чіпати фаліків і залишити у тому субстраті що є. Я свої пересаджую по закінченню цвітіння в кору з мохом і пінопластом.
|
| |
| | |
| Irene | Дата: Чт, 07.05.2009, 12:17 | Повідомлення # 39 |
Пуп’янок
Нагороди: 2
список нагород ...
| Не можу не похвалитись... Але окрім постійного цвіту вже мала пару діток... Одна виросла на цвітоносі, а ще дві прямо з псевдо-бульби самого фаленопсиса, і одна вилізла з-під псевдо-бульби. Дві наразі не від*єднала, так і живуть з основною росливно, одна навіть уже цвіте...
|
| |
| | |
| kvitka | Дата: Чт, 07.05.2009, 12:23 | Повідомлення # 40 |
Admin
список нагород ...
| Irene, супер!!! вітаю! А маєте якісь секрети такого успішного вирощування? І ще: дівчата, про які псевдобульби на фаленопсисах ви говорите? Чому у мене немає ніяких бульб? Просто коріння і все... :'(
Мої рослини
|
| |
| | |
| Irene | Дата: Чт, 07.05.2009, 12:36 | Повідомлення # 41 |
Пуп’янок
список нагород ...
| Quote (kvitka) І ще: дівчата, про які псевдобульби на фаленопсисах ви говорите? Чому у мене немає ніяких бульб? Просто коріння і все... :'( Псевдо-бульба - так називається сам центр росту, з якого ідуть корені і листя, якщо поранити - буде кепсько...
|
| |
| | |
| kvitka | Дата: Чт, 07.05.2009, 12:40 | Повідомлення # 42 |
Admin
список нагород ...
| Irene, ясно. дякую! А чому тоді, наприклад, не кажуть "псевдобульба фікуса"? Чи кажуть?
Мої рослини
|
| |
| | |
| Irene | Дата: Чт, 07.05.2009, 13:00 | Повідомлення # 43 |
Пуп’янок
список нагород ...
| Quote (kvitka) А чому тоді, наприклад, не кажуть "псевдобульба фікуса"? Чи кажуть? Ні, то більше орх стосується, і ще деяких рослин. Щодо секретів - головний секрет - любов до них, голос, музика, аура. Хтось скаже, що це схоже на маразм, але я завжди говорю до них, називаю красунями, накращими в світі. В подяку - цвітуть і гарно розростаються... На даний момент цимбідіум дав два нових росточки, дендробіуми і діток пустили і цвисти збираються, брасія розрослась так, що буду скоро ділити її, дегамоарія дала новий росток і мілтонія також. Сподіваюсь, що влітку ця всі краза розцвіте і буде милувати око. А загалом, у мене навіть змінився Новорічний символ... Всі орхи розквітають якраз під Новий рік... Шалене видовище... Щодо удобрення, то дуже рідко додаю Флоромікс для орхідей. Так що, цвітуть здебільшого по природньому циклу, без вигонки... Відповідно сильні і здорові.
|
| |
| | |
| yarjnka | Дата: Ср, 13.05.2009, 10:12 | Повідомлення # 44 |
Квіточка
список нагород ...
| Irene, у моєї брасії з"явився новий відросточок, трішки підріс і заштопорився. Можливо треба умови змінити чи збілишити полив з добривами?!
|
| |
| | |
| Irene | Дата: Чт, 14.05.2009, 08:45 | Повідомлення # 45 |
Пуп’янок
список нагород ...
| Quote (yarjnka) Irene, у моєї брасії з"явився новий відросточок, трішки підріс і заштопорився. Можливо треба умови змінити чи збілишити полив з добривами?! Свет: Brassia относится к очень солнцелюбивым орхидеям. Её потребность в солнечном свете схожа с Vanda и Cattleya. Солнечный свет должен быть не только ярким, но и продолжительным. В период нового роста продолжительность светового дня должна быть хотя бы 10-12 часов. При температуре не более + 25 °C Brassia может спокойно переносить прямые солнечные лучи. Яркий солнечный свет - это одна из предпосылок для цветения данного вида орхидей. При недостаточно освещении цвести Brassia просто не будет, так как новые бульбы вырастают недоразвитыми, т.е. неспособными цвести. Полив: Во время периода нового роста Brassia нуждается в частом и обильном поливе. Лишняя вода при поливе должна свободно вытекать из горшка, так как застой воды как внутри горшка, так и в его поддоне, может очень быстро привести к загниванию корней и нижней части растения. Поливать данный вид орхидей лучше всего при помощи горячего душа. Это имитирует природные условия на родине орхидеи и благотворно влияет на рост и развитие растения. Температура воды при этом должна быть 30-45 °C. Субстрат между поливами должен хорошо просыхать. При уходе за данным видом орхидеи необходимо учитывать, что для Brassia не так страшна пересушка, нежели слишком влажное содержание. Опрыскивание: В жаркий летний период при нахождении орхидеи на открытом воздухе рекомендуется регулярное опрыскивание внешней части растения. Это благотворно влияет на рост и развитие орхидеи и помогает лучше пережить жару. Опрыскивать Brassia нужно только по утрам, чтобы к вечеру растение успевало полностью просохнуть. Подкормка: Во время периода нового роста удобряют данный вид орхидей на каждый второй полив в обычной концентрации удобрения, указанной на упаковке. В дополнение к этому возможна также подкормка через листья, т.е. берётся слабый раствор удобрения и опрыскивается внешняя часть растения. Удобрение необходимо использовать специализированное с пометкой на упаковке "Для орхидей", так как обычные удобрения для комнатных растений содержат несколько другой состав полезных веществ и дозировка их намного выше, чем необходимо Brassia. Від себе - Брасія стоїть на східному вікні, саме після того, як її тудипереставила почала буйно пускати нові відростки, ріст не припиняється, але наразі нового цвіту нема.
|
| |
| |
|
 |
|