|
|
|
| Фаленопсис |
| Мирослава | Дата: Вт, 29.12.2009, 11:52 | Повідомлення # 76 |
Зелень
Група: Користувачі
Нагороди: 0
список нагород ...
Статус: Offline
| В мене проблема з моєю орхідеєю я її вирішила пересадити,подивитись на коріння, всі корінці сухі, нема ні одного м"ясистого, листочки зморщені. Як мені її відновити чи вона вже не відновиться???
|
| |
| | |
| LedyX | Дата: Вт, 29.12.2009, 16:05 | Повідомлення # 77 |
Квіточка
Група: Модератори
список нагород ...
| Мирослава, вам однозначно треба спасати рослинку Ви вже розпочали пересадку, чи ще ні? Якщо ні, то робіть все так щоб по-менше травмувати корінці. Замочіть в теплій воді до краю горщика, хвилин на 10-20. Потім обережно дістаньте з горщика, кора має сама відпасти. Помийте орхідейку під краном. Відріжте всі підозрілі корінчики (гниль, пустоти ін.)до живого. Всі зрізи обробіть зеленкою і лишіть пацієнта сохнути 3-5годин.Потім пересадіть в той самий горщик (ні в якому разі не беріть більшого) в нову кору, тільки не дуже плотно.Після всіх процедур не поливайте тиждень, а бо і днів десять (тут вже залежить наскільки сухою була кора при посадці).
|
| |
| | |
| Мирослава | Дата: Вт, 29.12.2009, 20:56 | Повідомлення # 78 |
Зелень
список нагород ...
| Справа в тому що корінці всі сухі!А листочки зморщені
|
| |
| | |
| Мирослава | Дата: Вт, 29.12.2009, 21:31 | Повідомлення # 79 |
Зелень
список нагород ...
| Отакі вони в мене як ниточки!!!
|
| |
| | |
| LedyX | Дата: Ср, 30.12.2009, 01:16 | Повідомлення # 80 |
Квіточка
список нагород ...
| Мирослава, я зрозуміла суть проблеми, просто не бачивши самої рослини, порадила Вам в загальному, такий собі план дій... У Вашому випадку вже не треба тримати в воді, а зразу помивши під краном (вода 25-30гр.)приступити до реанімації , все "мертве", висохше, обізайте до "живого" (те що писала вище). Ще добре, прикрити зверху кору мохом -сфагнумом, або навіть посадити в чистий мох (тільки не треба його мочити сильно, він має бути злегка вологий). І поставити в тепличку (пакет на "голову" або велика пласт.бутилка з відрізаним дном). Провітрюйте раз в день.
|
| |
| | |
| Мирослава | Дата: Ср, 30.12.2009, 12:58 | Повідомлення # 81 |
Зелень
список нагород ...
| LedyX, дуже вам дякую, так і зроблю!!!
|
| |
| | |
| kvitka | Дата: Нд, 14.02.2010, 21:37 | Повідомлення # 82 |
Admin
Група: Адміністратори
список нагород ...
| Дівчата, у мене чомусь дуже швидко відцвітає один з моїх фаленопсисів. "Магазинне" цвітіння у нього трималося 3 місяці, а уже два домашні - лише місяць-півтора. В чому може бути справа?
Мої рослини
|
| |
| | |
| Юліко | Дата: Вт, 16.03.2010, 09:13 | Повідомлення # 83 |
Занесений вітром
Група: Новенькі
список нагород ...
| Привіт всім! Я тут новенька, буду рада з вами поспілкуватися!!! Дівчата, потрібна порада, в мене одночасно відцвіли три фаленопсиса, мені їх подарували, по орхідеї нічого не знаю. Квіти вже не мають товарного вигляду, що робити, їх відривати, зрізати гілку, чи ні. І головне, чи треба міняти положення горщиків, коли рослина не цвіте? Дякую!
|
| |
| | |
| Натусік | Дата: Вт, 16.03.2010, 14:36 | Повідомлення # 84 |
|
Зелень
список нагород ...
| Привіт! Я також новенька! Мені подарували в середині лютого орхідею. Я її дуже люблю, але ще не знаю як дбати про неї. адже вона у мене перша. Спочатку у неї відпали 4 бутони, які ще не розцвіли, а тепер ще й пожовтіли 2 листочки нижні. Також при детальному огляді коренів я помітила, що кінчики деяких корінців мають коричневе забарвлення. У мене виникли пару питань: 1) чи варто обрізати коричневі корінці зараз ( орхідею цвіте)? 2)який термін цвітіння орхідеї? 3)коли починають у неї зявлятись нові листочки і скільки часу вони ростуть? 4) чи варто обрізати орхідею після цвітіння і до якої довжини? 5) як часто цвітуть орхідеї? Гарно дякую за відповіді. Доречі, у мене феленопсис біленький )))
|
| |
| | |
| LedyX | Дата: Вт, 16.03.2010, 15:27 | Повідомлення # 85 |
Квіточка
список нагород ...
| Юліко, Відрізати квітконіс чи ні, це залежить від загального стану рослини і бажаного результату. Якщо рослині не потрібна реанімація, і Ви бажаєте отримати повторне цвітіння як можна швидше, то слід обрізати на відстані близько 2 см над самою верхньою сплячою брунькою.У цьому випадку через деякий час квітконіс або засохне сам, або прокинуться один або кілька сплячих бруньок. Якщо ж рослина в критичному стані, або хочете щоб цвіла на на нових квітконосах (існує думка, що, обрізаючи відцвілі квітконоси, ви гарантуєте пишніше наступне цвітіння і самостійно гілкуються квітконоси), то квітконіс зрізається біля основи розетки листя.
|
| |
| | |
| LedyX | Дата: Вт, 16.03.2010, 16:36 | Повідомлення # 86 |
Квіточка
список нагород ...
| Quote (Натусік) 1) чи варто обрізати коричневі корінці зараз ( орхідею цвіте)? Якщо є багато коричневих м"ягеньких (гнилих) корінців, то варто, в таких випадках (критичних), щей зрізають квітконіс. Quote (Натусік) 2)який термін цвітіння орхідеї? В середньму, біля двох місяців. Quote (Натусік) 3)коли починають у неї зявлятись нові листочки і скільки часу вони ростуть? Зазвичай коли не цвіте, то нарощує листочки, корінці більш активно. Новий листок росте більше місяця (приблизно). Quote (Натусік) 4) чи варто обрізати орхідею після цвітіння і до якої довжини? Це вже писала, див.вище. Quote (Натусік) 5) як часто цвітуть орхідеї? В середньому 2р.на рік
|
| |
| | |
| LedyX | Дата: Сб, 03.04.2010, 02:36 | Повідомлення # 87 |
Квіточка
список нагород ...
| Ура! Дочекалась)) Білий Фаленопсис видав цвітонос (чи все-таки квітконіс, як правильно? )
|
| |
| | |
| olenkad | Дата: Нд, 18.04.2010, 21:05 | Повідомлення # 88 |
|
Занесений вітром
список нагород ...
| Найкращі вітання всім! Надзвичайно цікавий сайт! Дякую! Дуже потрібна порада фахівця - в одної з моїх орхідей підгнило листя у основи. Я не знаю як зупинити цей процес. Корінці гарні, а от листя гниє.
|
| |
| | |
| Юліко | Дата: Пт, 30.04.2010, 21:53 | Повідомлення # 89 |
Занесений вітром
список нагород ...
| LedyX, дякую за пораду, в мене з"явилася нова проблема, першу мою орхідею мені подарували - 9 грудня і врна досі цвіте, прив"яли лише 2 квітки, листя вже починає всихатись, нових листочків,звичайно немає, в мене складається таке враження, що квіти і листки засохнуть разом, і що тоді робити? Дівчата порадьте щось, не хочеться таку лялю втрачати.
|
| |
| | |
| Ірися | Дата: Пн, 15.11.2010, 15:01 | Повідомлення # 90 |
Пуп’янок
список нагород ...
| Привіт, форумчани!!!!!!! Сьогодні купила уцінений фаленпсис!!!! Цю рослину дуже давно хотіла і нарещті купила!!!! Він сидить у спагнумі, що мені далі з ним робити, і як стимулювати до цвітіння? Сказали, щоб зацвів не підливати три тижні, чи це дійсно так??????????
Живучи увесь час у спогадах , ми втрачаємо шанс на нинішнє справжнє...
|
| |
| |
|
 |
|