Сб, 19.05.2012, 12:39
» Меню

» Друзі сайту

» Наше опитування
Cvitka оновилася! Як Вам новий дизайн сайту?
Всього відповідей: 216

» Реклама

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Сторінка 8 з 17«126789101617»
Форум » Квітковий форум » Орхідеї » Фаленопсис
Фаленопсис
silence-fireДата: Нд, 09.01.2011, 20:55 | Повідомлення # 106
Брунька
Група: Користувачі
Нагороди: 0 список нагород ...
Статус: Offline
То ви добряче залишили biggrin

annag42Дата: Сб, 22.01.2011, 00:05 | Повідомлення # 107
Занесений вітром
А в мене чомусь не цвіте

Strubitskaja

AmaranthДата: Сб, 22.01.2011, 01:19 | Повідомлення # 108
Листочок
Quote (annag42)
annag42

А у Вас есть фито-лампа? Если нет - приобретите и фаленопсис будет
цвести хоть круглый год ) Фаленопсисы очень светолюбивы, но зимой им света мало, даже если они будут стоять на самом светлом месте в квартире. А если и появятся цветонсы - будут очень и очень медленно расти без света.
Мне тоже кажется, что Вы слишком много отрезали. Надо было отрезать всего 2 сантиметра над самой верхней спящей почкой, а не три отростка.

Ещё мне интересно, чем Вы удобряете свою орху?

Orhis mea veritas est – орхидея моя истина.

annag42Дата: Сб, 22.01.2011, 11:02 | Повідомлення # 109
Занесений вітром
Мастер цвет и опрыскиваю Доктор фолли

Strubitskaja

annag42Дата: Сб, 22.01.2011, 15:04 | Повідомлення # 110
Занесений вітром
обрезала я не после третьего сверху а снизу считать

Strubitskaja

AmaranthДата: Сб, 22.01.2011, 15:44 | Повідомлення # 111
Листочок
А надо было сверху. Только это всё равно слишком много.

Orhis mea veritas est – орхидея моя истина.

annag42Дата: Сб, 22.01.2011, 16:33 | Повідомлення # 112
Занесений вітром
Сверху получается один был отросток там вышло где-то 4см

Strubitskaja

LedyXДата: Сб, 22.01.2011, 17:05 | Повідомлення # 113
Квіточка
Група: Модератори
Quote (annag42)
В мене проблема з фаленопсисом. Я обрізала піся третього відростка знизу і він випускає листочки а цвіту немає. Підкажіть, що робити.

Скільки часу пройшло після останнього цвітіння?
Якщо росте - випускає листочки, значить з ним все нормально.
Що робити ? Чекати, ГлоріЯ вам вже написала, що по пів року цвітіння чекає. Мій теж цвів ще літом, зараз листочки випускає. Ну і звичайно правильно доглядати, надати оптимальні умови.

ГлоріЯДата: Сб, 22.01.2011, 20:02 | Повідомлення # 114
Квіточка
Група: Модератори
Нагороди: 1 список нагород ...
annag42, давайте спробуємо розібратись з вашою орхою. Як я вже писала цвітіння свого чекаю півроку, а якщо точно то в квітні він перецвів і засушив обидва квітконоси. Я маю всього два фаленопсиси, але відчуваю що буде більше... Так от, я перечитала вже все що могла про орхи і про фаленопсиси зокрема. Може допомогти теплий душ, як писала silence-fire, але в що я повірила найбільше, то це в обмеження поливу на певний період. Справа в тому, що свої фаленопсиси я поливаю майже так як інші рослини ( драцени, фікуси, фіалки) а це не правильно.
Цитую на російській:
сначала мне надо раз и навсегда расставить точки над "и" по поводу единственно правильного полива фаленопсиса - это очень важно. Каждый раз он поливается именно после полной просушки всего субстрата и всех корней. Зимой и летом. И никак иначе, это аксиома, несмотря на то, что "ходют упорные слухи про другое" - они неверны и ложны.
если вы хотите, чтобы ваш фаленопсис зацвёл - начинайте резко увеличивать интервалы "засухи" между поливами. После того, как всё кругом просохнет и высохнет - выжидайте ещё от 4 (при очень тёплых или жарких температурах) до 7 дней (при более прохладных температурах), и только потом поливайте.
Здесь главное делать это методично и постоянно, ни в коем случае не "жалея" растение время от времени, опрыскивая там поверхность субстрата или корни. Иначе успеха я вам не гарантирую совсем. Режим должен быть жёстким. ВАЖНО: Всякое удобрение и другие стимуляторы - в это время полностью исключить! И никаких горячих душей, ничего такого, что настраивает растение на "растительный" лад, и мешает настроиться на цветение!
Обычно в среднем цветонос показывается уже менее чем через месяц соблюдения такого режима, у самых капризных созданий - через два. Но показывается всегда. Вот когда его увидите - можете поливать в обычном режиме и продолжать удобрять.
Если цветонос появился в тёмное время года с коротким световым днём или затяжной очень пасмурный сезон - то для успешного его развития подсветка уже будет необходима. Причём достаточно подсветить только кончик цветоноса, а не всё растение (только следите, чтобы лампа не нагревала его или другие части растения, даже слегка!)
Без досветки в неблагоприятный сезон - цветонос может остановиться в развитии на любой стадии либо внезапно засушить готовые раскрыться бутоны.После цветения так же стоит сократить полив на некоторое время (примерно месяц), но уже слегка. Это тоже естественное следование природе растения. После цветения в природе оно растит семена, которые очень мелки и летучи, а находят их порой за несколько десятков километров от материнского растения. Такие "полёты" семян естественно невозможны в сезоны дождей, а только в относительно сухие периоды. Чем ближе вы будете понимать настоящие потребности орхидеи (а не сказочные из сомнительных источников) - тем более здоровым и благодарным на цветение будет из года в год ваше растение.livejournal.com
Ну от, я так тепер спобую розбудити своїх сонь. Ну а поки старі не цвітуть куплю собі зодва квітучих, хай око порадують ah Ага! І ще одне що видалось мені дуже важливим в догляді за орхами - без причин не пересаджують, це на відміну від звичайних рослин не пришвидшує їх цвітіння, а навпаки І ще останнє коли фаленопсис вже гарненько зацвіте не підживлюйте, бо це скорочує час цвітіння. Ось, а тепер чекаю інших думок і дескусій на цю тему. sad biggrin

Мій альбом http://cvitka.com/photo/16

Повідомлення відредаговано ГлоріЯ - Сб, 22.01.2011, 20:12

kvitkaДата: Сб, 22.01.2011, 23:14 | Повідомлення # 115
Admin
Група: Адміністратори
ГлоріЯ, думаю, що про полив справді гарно сказано. У мене всі фаленопсиси цвітуть регулярно 2 рази в рік по 3-4 місяці. От зараз якраз хвиля цвітіння моїх орхідейок smile І я їх поливаю дуже рідко. Зараз взимку поливаю 1 раз у 2-3 тижні, коли справді вже все сухе-сухісіньке. А перший мій фаленопсис теж дуже довго не цвів, бо я над тим тоді танцювала, поливала, підживлювала і цяцькалася. А про них корисно інколи забувати smile А от коли вже зацвіте, то важливо поливати вчасно, бо інакше дуже швидко відцвітає.

Мої рослини

annag42Дата: Нд, 23.01.2011, 16:27 | Повідомлення # 116
Занесений вітром
Дякую за поради, спробую так і я

Strubitskaja

Kvito4kaДата: Пн, 24.01.2011, 15:18 | Повідомлення # 117
Занесений вітром
Подарували нам з чоловіком на весілля орхідею! цвіла вона мабуть до 2 місяців часу потім квітки зів'яли і я їх обрізала! поливаю кожного тижня точніше проливаю 3 літрами води! купила добрива спеціальні для орхідеї! але чомусь квітки так і не випустила нової!боюсь щоб не пропала вона в мене!скажіть будь-ласка чи варто купляти орхідеї зимою sad ?

kvito4ka

silence-fireДата: Вт, 25.01.2011, 09:03 | Повідомлення # 118
Брунька
Щоби квітнути, фаленопсису потрібне світло. Поставте над ним додатково лампу, або дочекайтеся весни.
Ще буває фаленопсиси трошки підсушують певний час, тобто поливають рідше, не підживлюють, потім знову так само поливають теплим душем, імітуючи, що сезон засухи пройшов, йде сезон теплих дощів. В одних фаленопсис квітне один раз на рік, а буває й 3-4, які умови будуть. В когось стоїть 10 фаленопсисів, а кожен буде квітнути в своєму режимі. Якщо квітоноси повіністю обрізані "під пеньок", то чекати новий квітонос довше, але він має щедро квітнути. Деяки орхідеїсти завжди обрізають квітоноси, більшість ж - не обрізають, а залишають 2 або 3 сплячих бруньки, над останньою залишають 2-3 см зверху. З бруньки на старому квітоносі новий швидше може прокинутися.

Повідомлення відредаговано silence-fire - Вт, 25.01.2011, 15:16

МаруськаДата: Сб, 29.01.2011, 22:05 | Повідомлення # 119
Зелень
Будь-ласка, дайте пораду! :'Я придбала орхідею 4 місяці тому. Вона чудово себе почуває: нарощує нове листя та коріння, а цвісти не хоче.Я зробила перепад денної і нічної температури, зменшила полив, поставила у світле місце.То коли ж я зможу побачи цвітонос dwarf ????????????????

Я живу як хочу, а кому не подобається то нехай купить собі медальку)))

silence-fireДата: Нд, 30.01.2011, 10:41 | Повідомлення # 120
Брунька
А теплий душ пробували робити?

Форум » Квітковий форум » Орхідеї » Фаленопсис
Сторінка 8 з 17«126789101617»
Пошук:

» Форма входу
Логін:
Пароль:

» Друзі сайту

» Пошук

» Міні-чат
500

» Приєднуйся!

» Ми на Facebook

» Друзі сайту

» Статистика

Сьогодні на сайті були

Рослини місяця
Муррайя (2)
Карамбола (0)
Молодило (0)
Лівістона (Livistona) (0)
Тюльпан (0)
Гіацинт (0)
Copyright Cvitka © 2012
При використанні матеріалів з сайту http://cvitka.com активне посилання на сторінку матеріалу обов’язкове!
Створити сайт безкоштовно * дизайн ZeroParking
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET