|
|
|
| Ванди |
| kvitka | Дата: Ср, 27.05.2009, 17:49 | Повідомлення # 1 |
Admin
Група: Адміністратори
Нагороди: 0
список нагород ...
Статус: Offline
| Сьогодні чоловік сказанув, що подарує мені колись орхідею в банці. Знаєте, в квіткових магазинах продають в таких круглих прозорих банках велетенські дуже гарні орхідеї, без грунту, без води, просто рослина з голим корінням у банці. Коштує десь 800 грн. Я завжди дивувалася такій ціні. Уявляєте, як це - угробити рослину за 800 грн? Так-от, мене цікавить, чи не знає хтось: що це за орхідеї, чому вони такі дорогі і чому так дивно продаються без будь-якого субстрату?
Мої рослини
|
| |
| | |
| yarjnka | Дата: Чт, 28.05.2009, 12:11 | Повідомлення # 2 |
Квіточка
Група: Привілейовані
список нагород ...
| Скоріше за все це мова про Ванди. Давно збиралась завести тут таку тему, от вже й точно треба. У мене вже є одна з Німеччини, правда ще невеличка і не цвіла.
|
| |
| | |
| shel | Дата: Чт, 28.05.2009, 12:28 | Повідомлення # 3 |
Листочок
Група: Свої люди
список нагород ...
| А фото можно, очень интересно посмотреть. И как она все-таки растет без питательной среды?
|
| |
| | |
| yarjnka | Дата: Чт, 28.05.2009, 14:40 | Повідомлення # 4 |
Квіточка
список нагород ...
| Короткий опис можна почитати у каталозі рослин. А з особистого досвіду скажу, що орхідея дуже любить вологу і сонце. Замочування ванди проводжу майже щодня. Стоїть у прозорому горщику, знизу якого керамзит з водою, але так, щоб коріння не торкалось води, на сонячному вікні. На фото моя ванда сохне після купання!
|
| |
| | |
| yarjnka | Дата: Чт, 28.05.2009, 14:43 | Повідомлення # 5 |
Квіточка
список нагород ...
| Ось так цвітуть ванди!
|
| |
| | |
| ГлоріЯ | Дата: Чт, 28.05.2009, 15:32 | Повідомлення # 6 |
Квіточка
Група: Модератори
Нагороди: 1
список нагород ...
| Я не знала, що вони такі дорогущі, ті Ванди. А ростуть дійсно просто в повітрі. Надибала фотки в інеті.
Мій альбом http://cvitka.com/photo/16
|
| |
| | |
| shel | Дата: Пт, 29.05.2009, 09:22 | Повідомлення # 7 |
Листочок
Група: Свої люди
список нагород ...
| Цветут конечно бесподобно , но цена уж очень кусаеться Недай Бог с ней что-то случиться, хоть, извените, за попу себя укуси
|
| |
| | |
| kvitka | Дата: Пт, 29.05.2009, 09:30 | Повідомлення # 8 |
Admin
список нагород ...
| Ой, дякую всім за інформацію! Хоч буду знати, що то за чудо А щодо ціни, то ше років 2 тому вони були в нас в магазинах по 350-500 грн, а зараз 700-800 Я тут над 200-гривневими квітками трясуся, щоб не потім себе не кусати, як писала shel :D, а 800 - то взагалі...
Мої рослини
|
| |
| | |
| yarjnka | Дата: Пт, 29.05.2009, 12:09 | Повідомлення # 9 |
Квіточка
список нагород ...
| А ванди рахуються одні з легших у догляді з орхідейних і непримхливими!!!
|
| |
| | |
| sdelaysad | Дата: Вт, 06.07.2010, 21:13 | Повідомлення # 10 |
Занесений вітром
Група: Користувачі
список нагород ...
| Quote (kvitka) Так-от, мене цікавить, чи не знає хтось: що це за орхідеї, чому вони такі дорогі і чому так дивно продаються без будь-якого субстрату? взагалалі-то ванди ростут в решітчатих горщиках, а в магазині їх продають таким чином щоб зацікавити покупця. рослина витривала, але довгий час рости без підживелння не зможе. Тому після покупки їх зазвичай пересаджують ось в такі кашпо: більше горщиків тут: http://sdelaysad.com.ua/category/gorshki-dlya-orxidej
|
| |
| | |
| Amaranth | Дата: Пт, 07.01.2011, 11:11 | Повідомлення # 11 |
Листочок
список нагород ...
| Quote (sdelaysad) взагалалі-то ванди ростут в решітчатих горщиках, а в магазині їх продають таким чином щоб зацікавити покупця. рослина витривала, але довгий час рости без підживелння не зможе. Тому після покупки їх зазвичай пересаджують ось в такі кашпо: Глупости. В вазах наоборот их даже лучше держать новичкам и стекло уж точно не для привлечения покупателей. Оно дольше сберегает влагу вокруг корней. Эти орхидеи стоят так дорого именно из-за этого стекла в магазинах. Без вазы, в корзинках они стоят дешевле. А вот сажают растение в субстрат уже исключительно в крайних мерах. То есть если у растения есть какие-то проблемы с корнями. А так субстрат для Ванд противопоказан. Если есть желающие побеседовать со мной на тему орхидей - обращайтесь.
Orhis mea veritas est – орхидея моя истина.
|
| |
| | |
| silence-fire | Дата: Сб, 08.01.2011, 18:58 | Повідомлення # 12 |
Брунька
список нагород ...
| Згодна. У горшик саджають, коли втомлюються часто поливати. Мені дісталась у дерев'янаму кашпо одна. Так як ванда скидуэ старе коріння, коли адаптується в нових умовах (неодразу. поступово за півроку-рік) має швидко просихати (тобко повітря має циркулювати навколо коріння, не протяг, а нормально) - там у кашпо така гнила каша виявилася. Висить зараз гола гола, без вази теж. Наростила вже чимало товстих корінців, випустила, хоча й не очікувала зараз - цвітонос. Друга ванда у мене в пластиковому прозорому кашпо. Ну, замість вази, так би мовити, щоби легша була та могла висіти на гачечку. В неї було багато травмованих коринців. Висіти без кашпо і так носити у ванну було б ще травматичніше для неї. Саме тому так. Вважаю себе початківцем з вандами. Саме тому не ризикну не бачити корневу систему. Мені легше частіше купати ванди, але щоб вони дихали, ніж пріли та гнили. Коли мене не має, їм просто оприскують коріння через день (у цю пору року), але рясно, хто вдома є. Та і вологість у мене нормальна, так як для жилого приміщення. 505 день, 60% ніч. Ванді з голою корінною вистачає. Стосовно ціни. Я свої купляла за 160 грн за ванду, що вже може квітнути, а не по 1000 грн і більше як у магазинах, або ж 800 за вмираючу квітку. Купувала з рук, за інтернет-оголошеннями. Але є на Україні сайти орхієводів, де можна приєднатися до колективного замовлення ванд та інших орхідей з Култани та ін, вийде десь майже так само з доставкою, але доведеться почекати. У Києві ж є теплиця, у районі метро Нивки, де за 250 грн можна придбати вже адаптовану ванду з квітоносом. В інші міста знаю, теж відправляють. Як хочеться тримати у склі, так недорогі великі кубічні, наприклад, вази, принаймі в Києві, знайти не проблема.
Повідомлення відредаговано silence-fire - Сб, 08.01.2011, 19:06 |
| |
| | |
| Amaranth | Дата: Сб, 08.01.2011, 20:51 | Повідомлення # 13 |
Листочок
список нагород ...
| сбрасывает корни? Хм, что-то новенькое для меня... В своём опыте с таким не стыкалась. 55-60 % для вандовых мало. Нужно 75. купите увлажнитель воздуха и часто проветривайте помещение, где у Вас находятся орхи. Вандовые без корней или с проблемными корнями я советую вешать в притенённом месте, подвесив "ногами" вверх и опрыскивать корневином или гетероауксином либо другими укоренителями. Но с корневином эффект самый лучший. И хочу сказать, что в магазинах продаются не сами Ванды, а их лишь гибриды: Асскады, Васколитисы, Аскоцентрумы и т.п.
Orhis mea veritas est – орхидея моя истина.
|
| |
| | |
| kvitka | Дата: Нд, 09.01.2011, 17:53 | Повідомлення # 14 |
Admin
список нагород ...
| silence-fire, Amaranth, дівчата, дякуємо вам за таку цікаву і корисну інформацію.
Мої рослини
|
| |
| | |
| sdelaysad | Дата: Нд, 09.01.2011, 19:24 | Повідомлення # 15 |
Занесений вітром
список нагород ...
| все це дуже цікаво.. але.. скажіть навіщо тоді вигадали ці підвісні решітчасті кашпо? які орхідеї в них вирощують?
|
| |
| |
|
 |
|