Пт, 10.02.2012, 07:26
» Меню

» Друзі сайту

» Наше опитування
Cvitka оновилася! Як Вам новий дизайн сайту?
Всього відповідей: 156

» Реклама
Для спортклубов орбитрек - подробности на портале.

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Сторінка 1 з 212»
Форум » Квітковий форум » Орхідеї » А як ви поливаєте свої орхідеї?
А як ви поливаєте свої орхідеї?
kvitkaДата: Нд, 21.09.2008, 16:19 | Повідомлення # 1
Admin
Група: Адміністратори
Нагороди: 0 список нагород ...
Статус: Offline
Читала, що найкраще їх поливати способом занурюванням і талою або відстояною водою. Спочатку так і робила, а потім розлінувалася - почала просто під душем поливати shy , і тільки десь кожні 2 тижні поливаю, занурюючи у відстояну воду з додаванням добрива.
А як ви свої орхідеї поливаєте?

Мої рослини

yarjnkaДата: Пн, 22.09.2008, 09:19 | Повідомлення # 2
Квіточка
Група: Привілейовані
Свої орхи я оприскую і занурюю у воду на 15-20 хвилин, майже не поливаю. А які добрива використовуєте для своїх орх?

kvitkaДата: Пн, 22.09.2008, 10:36 | Повідомлення # 3
Admin
yarjnka, добриво використовую Кеміра-Люкс. В принципі, ніякі інші ще не пробувала для орхідей. А Ви?

Мої рослини

yarjnkaДата: Пн, 22.09.2008, 16:34 | Повідомлення # 4
Квіточка
я також, думаю можливо щось спробувати інше, але ще не вирішила що саме, от і опитую!

ОлічкаДата: Нд, 08.03.2009, 21:54 | Повідомлення # 5
Занесений вітром
Група: Новенькі
Поливала орх раз на тиждень - крапелька з доьривами, щоб не потрапило на листя. Але щось їм не дуже - відквітували і почали чахнути. Правда, можливо вплинуло те, що стоять на вікні і я інколи првітрюю - є протяг. Не порадите, що люблять орхідеї і як за ними доглядати?

kvitkaДата: Вт, 10.03.2009, 19:23 | Повідомлення # 6
Admin
Олічка, я своїй орхідеї, коли відцвіте, даю трошки часу відпочити. Не підживлюю, просто поливаю регулярно, щоб не засохла. А десь через місяць-два пересаджую, якщо потрібно, підживлюю, вона починає нарощувати корінні, потім листки, а потім і до квітів готуюся tongue Не знаю, чи так правильно, але десь таке була вичитала, так і роблю smile

Щодо того, що орхідеї люблять, то залежить, яка орхідея. Які у вас?

Мої рослини

bilannaДата: Чт, 19.03.2009, 22:24 | Повідомлення # 7
Листочок
Група: Модератори
Нагороди: 1 список нагород ...
я свою орхідеєчку поливаю тільки через коріння, тобто через низ. Раз на тиждень додаю універсальне добриво - гумус. Після того, як вона відцвіла минулого року, я так і робила, лише іноді взимку давала перепочити пару днів без води. Але жодного разу не занурювала та не поливала душем. Навесні (з кінця лютого) знов почала інтенсивніше поливати та добрива додавати (взимку цього не робила взагалі). Зараз в мене дві гілочки з бруньками biggrin Вчора одна квіточка розкрилася cool як тільки хоча б штуки зо три буде - зфотаю та на форум tongue

kvitkaДата: Чт, 19.03.2009, 23:13 | Повідомлення # 8
Admin
bilanna, цікавий спосіб smile але в мене, певно, так не вийшло б, бо вона у мене ще в такому пластиковому прозорому горщику, як вони продаються, а там таке дно, що не уявляю, як з піддону вода підніметься вверх wacko
а в чому вона у вас росте? в корі? бо в мене в корі, і щоб кора добре пропиталася водою, мені треба занурити орхідею повністю на 30-40 хв, або доооовго поливати душем. sad
Чекаємо фото вашої орхідейки angel1

Мої рослини

yarjnkaДата: Пт, 20.03.2009, 08:35 | Повідомлення # 9
Квіточка
Мої орхи теж в корі і прозорих горщиках, а зверху мох. Стараюсь трохи підливати, дуже часто оприскувати, в піддон з керамзітом наливаю воду. А купаю один раз на тиждень-два. Але до цього треба підходити індивідуально, у мене дуже сухе повітря в кімнатах. biggrin

bilannaДата: Пт, 20.03.2009, 11:58 | Повідомлення # 10
Листочок
Група: Модератори
Нагороди: 1 список нагород ...
kvitka, моя теж ще в тому самому прозорому горщику, в якому і продавалася і в корі, але без моху. Але в дні горщика дуже великі отвори, та і коріння в неї виросло до піддона, так що вона корінням воду вбирає і через дно теж вода потрапляє. А стоїть вона в мене на кухні на підвіконні - це найсвітліше вікно в мене, тому світла та повітря їй вистачає. Принаймні я так вважаю через те, що вона вдруге розцвіла через 8 місяців після минулого цвітіння. Але може я щось і не так роблю, не знаю.. wacko

kvitkaДата: Пт, 20.03.2009, 12:10 | Повідомлення # 11
Admin
bilanna, зрозуміло smile ну якщо вона у вас так гарно і часто цвіте, то, напевно, робите все правильно. respect
Спробую і я якось інакше її поливати, бо надоїло вже постійно замочувати її wacko

Мої рослини

IrenXДата: Сб, 04.04.2009, 21:17 | Повідомлення # 12
Занесений вітром
Група: Новенькі
я так зраділа, що знайшла ваш форум smile і ще й є тема про мої улюблені квіти...в мене фаленопсиси то я їх поливаю фільтрованою водою(раніше поливала перевареною) кругом під листочками, там видно через горшок куди вода попадає, потім даю щоб постояв хв. 20 у воді, що стекла в мисочку...підливаю раз в тиждень приблизно і раз в місяць з підживкою!от фото прикріплюю smile
Прикріплення: 4341492.jpg(486Kb) · 1088402.jpg(483Kb)

kvitkaДата: Сб, 04.04.2009, 23:04 | Повідомлення # 13
Admin
IrenX, привіт! smile
Дуже гарні у вас фаленопсиси.
beer
Усі поливають нормально зверху орхідеї, а я мучуся з тим замочуванням чи душем, а толку? wacko <_< Все, буду і я тепер так поливати biggrin

Мої рослини

IreneДата: Чт, 07.05.2009, 11:58 | Повідомлення # 14
Пуп’янок
Нагороди: 2 список нагород ...
Всім привіт. Вирощую орхідеї вже декілька років. На даний момент маю 8 видів. І два фаленопсиси цвітуть зара... Щодо поливу, то поливаю відстояною водою раз на тиждень, тільки так, щоб в тарільчику не залишалась вода. Іноді практикую гарячий душ, і зовсім зрідка удобрюю... Цвітуть без вигонки практично цілий рік. Єдине що злить, що субстракт дуже рідко трапляється на прилавках і за шалені ціни... Правда тепер знайшла окремо кору і сфагнум... Хоч власне сфагнум дуже дорогий... Комерція на красі...
Прикріплення: 1924137.jpg(24Kb) · 8620460.jpg(21Kb) · 9356732.jpg(34Kb) · 8498052.jpg(41Kb)

orhidea29Дата: Чт, 29.10.2009, 18:52 | Повідомлення # 15
Зелень
Група: Користувачі
Мені подарували фаленопсиси.Я поливаю їх раз в тиждень,занурюючи у відстояну воду.А також кожен день обприскую їх у вигляді туману.Вони ніби добре себе почувають. biggrin biggrin biggrin [color=green]
Прикріплення: 1498954.jpg(123Kb)

ната

Форум » Квітковий форум » Орхідеї » А як ви поливаєте свої орхідеї?
Сторінка 1 з 212»
Пошук:

» Форма входу
Логін:
Пароль:

» Друзі сайту

» Пошук

» Міні-чат
500

» Приєднуйся!

» Ми на Facebook

» Друзі сайту

» Статистика

Сьогодні на сайті були

Рослини місяця
Муррайя (2)
Карамбола (0)
Молодило (0)
Лівістона (Livistona) (0)
Тюльпан (0)
Гіацинт (0)
Copyright Cvitka © 2012
При використанні матеріалів з сайту http://cvitka.com активне посилання на сторінку матеріалу обов’язкове!
Створити сайт безкоштовно * дизайн ZeroParking
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET