Сб, 19.05.2012, 12:40
» Меню

» Друзі сайту

» Наше опитування
Скільки кімнатних рослин у вас вдома?
Всього відповідей: 8549

» Реклама

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Сторінка 1 з 11
Форум » Квітковий форум » Орхідеї » Лудизія
Лудизія
VictrixДата: Чт, 21.04.2011, 19:59 | Повідомлення # 1
Зелень
Група: Користувачі
Нагороди: 0 список нагород ...
Статус: Offline
І знову я із запитаннями.
На днях придбала Лудизію (Red Velvet), а вона посаджена у звичний субстрат для декоративних кімнатних рослин.
В умовах догляду не знайшла пункту, де би було сказано власне про такий тип посадження. Лиш живий сфагнум, або грубі кусочки торфу.
От і виникло питання: що робити? залишити як є, чи змінити на те, що "має бути"?

B (III) Rh+

AmaranthДата: Пн, 25.04.2011, 16:22 | Повідомлення # 2
Листочок
Лудізія (Гемарією ще називають) найневибагливіша орхідейка, в догляді навідь легша за Фаленопсіси. Її можна вирощувати і в звичайному грунті для квіткових рослин із шматочками кори де-не-де.
Підживляти взагалі не треба. Ця орхідейка ще називається дорогоцінною орхідеєю за гарні візерунки на листях. Вона і цінується за цей малюнок. Коли цвіте, то мілкі, не особливої краси квіти знесилюють рослину і цей цінний малюнок на листі втрачається. Саме тому багато орхідеїстів при зачатку квітосів обривають їх і не дають підживку. Довгий час Гемарія може переносити жару та засуху. У мене росте, чесне слово - як бур'ян. Головне в догляді - аби підливала її ча від часу.
Коли вона не цвіте, то виблискує золотом та сріблом. Наче пилом цих металів посипали.
Я думаю, краще пересадити в свіжий грунт. Той голандський, рудий з магазину, він з часом вбиває рослини. З ним ніколи не вгадаєш з поливом. Верхній шар сухий може бути, а в середині рослинка згнила від надмірної вологи. Він дужи вологотривкий.

Orhis mea veritas est – орхидея моя истина.

VictrixДата: Вт, 26.04.2011, 11:20 | Повідомлення # 3
Зелень
дякую)
в мене наразі не рухається ще, поливаю як і всі свої, в тому числі і підживлювала. В такому випадку більше не буду)
Подивимося, що з того вийде.

B (III) Rh+

AmaranthДата: Вт, 26.04.2011, 14:25 | Повідомлення # 4
Листочок
Я теж колись перший раз удобрила Лудизію. Тижднів через два у великих кущиків став м'якнути стовбур, через що ролинки стали перевалюватись та звисати з краю горщика. Загнуті містя на стовбурах були схожі на гниль, але то не гниль, а така своєрідна реакція на добриво, ніби як "аллергія" на нього. Добре, що ця орхідейка укорінюється у воді швидко, а то би пропала. Я тоді була тим ще делетантом в орхідеях. Перестала давати добриво - то маю лудизієві заролі на продаж )

Orhis mea veritas est – орхидея моя истина.

Форум » Квітковий форум » Орхідеї » Лудизія
Сторінка 1 з 11
Пошук:

» Форма входу
Логін:
Пароль:

» Друзі сайту

» Пошук

» Міні-чат
500

» Приєднуйся!

» Ми на Facebook

» Друзі сайту

» Статистика

Сьогодні на сайті були

Рослини місяця
Муррайя (2)
Карамбола (0)
Молодило (0)
Лівістона (Livistona) (0)
Тюльпан (0)
Гіацинт (0)
Copyright Cvitka © 2012
При використанні матеріалів з сайту http://cvitka.com активне посилання на сторінку матеріалу обов’язкове!
Створити сайт безкоштовно * дизайн ZeroParking
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET