Росте Він вже так розрісся, що я не знаю, що з ним робити, став такий велетенський "мохнатий" кущ з ліан непентеса Винесла зараз знову в сад, хай там живе літом, минулого року в саду він наростив цілу купу нових глечиків. А як твої непентеси поживають?
До речі, життя на свіжому повітрі в саду дуже добре впливає на непентеса, за два тижні перебування на вулиці він наростив у мене вже купу нових глечиків Так що везіть свої непентеси на літо десь на дачу
Ось фрагменти фото мого Пакахамака (так звуть мого Непентеса, щоб ви знали): та фото нових пагонів Пакахамака (усіх їх разом зі "поза- та прошлорічними" становить 14!): До речі, розмір самого першого пагона-стовбура становить 94 см. у висоту. Nepenthes
Повідомлення відредаговано Nephentes - Сб, 05.06.2010, 17:15
У мене непентес лише 1 день, взяв маленьку засохшу рослинку, але дослідивши його по інтернету відкрию вам таємницю глечиків. Чим більше рослина росте вверх - тим більше шансів що глечиків не буде. Коли бачите що листків з живими (незасохшими) голівками достатньо - відріжте кінець, що випускає листочки. Рослині нічого не буде, навпаки всі сили підуть на розвиток глечиків, а з обрізаної верхівки почнуть рости бокові пагони. Тобто рослина має бути низенькою з купою листків. Глечики обов'язково підгодовувати шматочками м'яса та крупинками творогу, кілька мух в місяць непентесу не вистачить.