|
|
|
| Це знущання!!! |
| yarjnka | Дата: Чт, 07.08.2008, 14:13 | Повідомлення # 1 |
Квіточка
Група: Привілейовані
Нагороди: 0
список нагород ...
Статус: Offline
| На мою думку бонсаї - це повне знущання над живими рослинками! Так як це потрібно робити довго і навмисне мучити рослинку, треба мати залізні нерви і холодне серце! Бонсаї сприймаю лише з штучних квітів!
|
| |
| | |
| kvitka | Дата: Чт, 07.08.2008, 15:23 | Повідомлення # 2 |
Admin
Група: Адміністратори
список нагород ...
| А мені ніколи в голову не вкладалося, як це можна ростити одне деревце по 80-100 років, а то й більше Бонсаї теж недолюблюю Хоча у мене один фікус, напевно, вирішив собі сам рости бонсаєм Зовсім не росте у висоту, а тільки в ширину - листя нарощує, стовбур товстіє, а вверх не росте
Мої рослини
|
| |
| | |
| Бджілка | Дата: Вт, 23.12.2008, 15:50 | Повідомлення # 3 |
Зелень
Група: Користувачі
список нагород ...
| Дозвольте не погодитись. БОНСАЙ – ціла філософія життя, що потребує від людини відповідних особистісних якостей: справедливості, мудрості, делікатності, доброзичливості. Сучасному європейцю напевно важко зрозуміти східну філософію та спосіб життя. Але серйозно сприйнявши ідею та знайшовши в собі максимум уваги та терпіння отримуєш справжню насолоду за свою турботу та старання. За останні роки популярність БОНСАЙ значно зросла. Сьогодні ці екзотичні рослини все частіше стають атрибутом сучасних інтер'єрів. Наявність БОНСАЙ в офісі або квартирі говорить про статок, про те, що справи йдуть у гору.Додано (23.12.2008, 15:08) --------------------------------------------- Майстри БОНСАЙ можуть відтворити образ потужного тисячолітнього дерева, сформувати пейзаж густого лісу, гір та ущелин, морського берега - і все це на малюсінькому шматочку землі. Звичайно, можна придбати готове доросле деревце (і це зовсім не дешево), але як приємно, коли бачиш, як все росте і формується на Твоїх очах! І Ти приймаєш в цьому безпосередню участь! Додано (23.12.2008, 15:19) --------------------------------------------- Для себе колись вичитала : «Щоб менше морочити голову треба знайти в природі симпатичне Вам дерево-патріарх і поглянути на нього в «зворотній» бінокль. Так, в ідеалі, повинен виглядати ВАШ БОНСАЙКА: міцний стовбур, викривлені непогодою та часом гілочки, які розкажуть про нелегке, але різноманітне життя, густа крона та кріпенькі корінці.» А ще можна облаштувати і деякі елементи ландшафту. Уявіть – дивитесь Ви зі свого вікна і бачите велике гарне дерево, а переводите погляд – і точно така міні-копія стоїть у Вас на столику. КРАСА!!!  Додано (23.12.2008, 15:50) --------------------------------------------- Можна вибрати і купити готовий сформований БОНСАЙ (недешеве заводолення, але все відносно, якщо подумати, скільки над ним працювали, поки його побачили ви), але це буде не твій вибір. Зробити ж його самому значно цікавіше. За проведені разом роки деревце дійсно станє рідне. І колись дивлячись на сходинку на стовбурі ви можливо згадаєте приємну подію життя. Гранат, фікус, гібіскус, шефлера, цитрусові, митр, молочай, толстянка - з них можна пробувати вирощувати БОНСАЙ. Для мене найпростішим для екпериментів є фікус Бенджаміна, - і росте швидко, і формується легко, і догляду особливого не потребує. Поки що похвалитись своїм повноцінним витвором не можу - міцний і здоровий БОНСАЙ росте років 10, так що час в мене ще є
|
| |
| | |
| yarjnka | Дата: Вт, 23.12.2008, 15:59 | Повідомлення # 4 |
Квіточка
список нагород ...
| Можливо зараз стало жорстким і злим наше життя на землі, людство стало обирати на місця фаворитів щось жахливе, озлоблене, агресивне... "Бонсай говорить про статок" - а хто так вирішив?!! Самі ж люди собі вигадали... А ніхто не задумується як саме 2-3 роки треба знущатись над деревцем і так його калічити, щоб з великого могучого дерева виродилось щось маленьке і скручене!!! Моя думка - це зовсім не мода і краса, а реалії нашого життя - злоба...
|
| |
| | |
| kvitka | Дата: Вт, 23.12.2008, 16:06 | Повідомлення # 5 |
Admin
Група: Адміністратори
список нагород ...
| В мене бонсаї асоціюються з карликами. Але такими злими, як з казок Не знаю, чому... Тому бонсаїв трохи навіть боюся. Бачу в них щось неприродне, нечисте Але категорично нічого не маю проти: вирощують собі люди, подобається це їм - то хай вирощують...
Мої рослини
|
| |
| | |
| Nephentes | Дата: Чт, 23.04.2009, 15:06 | Повідомлення # 6 |
Квіточка
Група: Свої люди
список нагород ...
| kvitka, В мене получився бонсай з можевельника.
Julien Catta
|
| |
| | |
| yarjnka | Дата: Вт, 28.04.2009, 10:22 | Повідомлення # 7 |
Квіточка
список нагород ...
| Nephentes, а похвалитись?!
|
| |
| | |
| Nephentes | Дата: Вт, 28.04.2009, 14:51 | Повідомлення # 8 |
Квіточка
список нагород ...
| yarjnka, А що треба зробити для цього?
Julien Catta
Повідомлення відредаговано Nephentes - Вт, 28.04.2009, 14:52 |
| |
| | |
| yarjnka | Дата: Ср, 29.04.2009, 12:28 | Повідомлення # 9 |
Квіточка
список нагород ...
| Ну як це що? Давайте фото в студію, люди просять!
|
| |
| | |
| shel | Дата: Ср, 29.04.2009, 13:42 | Повідомлення # 10 |
Листочок
список нагород ...
| ПРОСИМ ПРОСИМ. уже просто нетерпиться. Интересно же увидеть,что у людей получаеться
|
| |
| | |
| Nephentes | Дата: Ср, 29.04.2009, 15:59 | Повідомлення # 11 |
Квіточка
список нагород ...
| Ось він
Julien Catta
Повідомлення відредаговано Nephentes - Чт, 30.04.2009, 12:54 |
| |
| | |
| Amaranth | Дата: Пн, 18.07.2011, 02:55 | Повідомлення # 12 |
Листочок
Група: Користувачі
список нагород ...
| .
Orhis mea veritas est – орхидея моя истина.
Повідомлення відредаговано Amaranth - Пн, 18.07.2011, 02:58 |
| |
| |
|
 |
|