Вт, 07.02.2012, 11:54
» Меню

» Друзі сайту

» Наше опитування
Cvitka оновилася! Як Вам новий дизайн сайту?
Всього відповідей: 154

» Реклама

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Сторінка 1 з 11
Форум » Квітковий форум » Бонсаї » Найлегший спосіб, як зробити бонсай
Найлегший спосіб, як зробити бонсай
NephentesДата: Ср, 29.04.2009, 17:02 | Повідомлення # 1
Квіточка
Група: Свої люди
Нагороди: 0 список нагород ...
Статус: Offline
Привіт усім форумчанам!!!
У цієї темі я навчу вас як вирощувати бонсай.
Етап перший: треба підготовити плошку. Спочатку промийте її. Потім на дренажні отверстія положіть марлю, після цього до половини плошки насипте готовий субстрат до данної рослини яку ви хочете саджати.
Етап другий: підготовте рослинку яка вам довподоби і поставте її на субстрат. Досипте субстрат повністю, щоб доходило аж до самого верху. Полийте її.
Етап третії: обкрутіть свою рослинку проволокою і придайте їй потрібну форму.
Етап четвертий: коли рослина буде такою, якою ви захочете (це буде через деякий час) сниміть проволоку.
Етап п"ятий: прикрасте землю навкруги свого бонсаю мохом, камінням чи маленькими рослинками (папоротниками, кисличками) по ландшафтному дизайну.
Ось так в мене получився мій бонсай.
Хай щастить!

Julien Catta

NephentesДата: Чт, 09.07.2009, 15:25 | Повідомлення # 2
Квіточка
Увага!!!
Бонсай можжевельник я вже подарив!

Julien Catta

Повідомлення відредаговано Nephentes - Чт, 09.07.2009, 15:26

AntonioДата: Нд, 20.12.2009, 15:55 | Повідомлення # 3
Брунька
Група: Користувачі
А з яких дерев можливо зробити бонсаї

AntonioДата: Нд, 20.12.2009, 16:04 | Повідомлення # 4
Брунька
А я знаю що можна взяти природою зроблений бонсаї
це просто треба знайти рослину яка виросла не в придатних для неї умовах наприклад клен який виріс на кірпічній стінці (огорожі)
або на даху будинку.
Він вже ніколи не виросте великим здоровим деревом!

NephentesДата: Ср, 23.12.2009, 20:37 | Повідомлення # 5
Квіточка
Це вже не цікаво! angry

Julien Catta

NephentesДата: Пт, 25.12.2009, 11:18 | Повідомлення # 6
Квіточка
Ось, мій (вже перероблений) бонсай - Ялина звичайна:

Julien Catta

roman1994Дата: Ср, 07.04.2010, 21:56 | Повідомлення # 7
Брунька
гарно
другий спосіб мені більше сподобався
а з першим потрібно баватись багато часу

AmaranthДата: Пн, 18.07.2011, 03:00 | Повідомлення # 8
Листочок
Непентес, ну і як там Ваша ялина?

Я дуже хочу виростити сливовий та вишневий. Раніше з бонсаями діла не мала. Порадьте якусь літературу почитати, будь ласка.
Сакура:

Продаж слив

Orhis mea veritas est – орхидея моя истина.

Повідомлення відредаговано Amaranth - Пн, 18.07.2011, 03:04

JakeLongДата: Пн, 18.07.2011, 08:10 | Повідомлення # 9
Брунька
Наскільки ви всі знаєте, то "Непентес" це моя стара старінка. Я забув пароль так що прийшлось зробити нову сторінку. Ітак, не будемо вглиблюватися у деталі...
Amaranth, я її відвіз до бабусі, уїхав, була спека, бабуся забула полити і вона засохла... sad Но в мене є і гарна новина - я роблю новий шупен (аналогічний мною переклад "бонсай" з китайської) з іви, і залишу його у себе дома. "Стовбур" вже готов, залишилося тільки потовстіти, а майбутні головні гілки зараз ще маленькі, і схожі трішки на звичайні. happy Фото потім викладу. О, і щє Antonio і інші - бонсаї відразу у плошках не роблять! Хоч я так і робив раніше, але ось - взяв і зробив висновок. Щоб бонсай був "справжній" цого треба виростити у ГОРЩИКУ і здати "іспит" - правильно пересадити його з того горшика у плошку! Зараз моя іва росте у горшику, з піддоном води і нічого - все нормально! (навіть краше ніж ви гадаєте) Тепер я не буду робити поспішних, необдуманих справ у ділі щодо шупену (я буду так бонсаї називати, якщо ви не проти. П.С. - люблю Китай), тому що ця справа тонка і довга. Краще годину провести у роздумах ніж рік у печалі від загубленого "друга"...
Ітак, Amaranth, ви мене спитали яку б вам літературу почитати. Ну, я вам пораджу почитати... книгу про сад і город. happy Ви в тій книзі знайдете більш інформації про те, як треба вирощувати сливи й вишні. А це все тому, що в тих книгах про бонсай що у мене були, ніде саме про них не говорилося. Це в тому річ, що книга про бонсай - не книга про кімнатні рослини. Там не буде 1000 сторінок про те, як вирощувати якісь конкретні рослини. Розумієте, у книг про бонсай є тільки одна міссія - навчити, і щоб учні навчали інших. Книга мене навчила, тепер я добросовісно (не знаю як правильно, вибачте) можунавчати інших - вас. happy
Так що можете мене питати - на все що у моїх силх - відповім. happy

Jake

AmaranthДата: Вт, 19.07.2011, 04:45 | Повідомлення # 10
Листочок
JakeLong, дякую за вичерпну відповідь.
Мені самій здалося. що спочатку садити у плошку, ще й якщо пасинок без корінців чи якщо вони втрачені по якійсь причині - якось не не правильно. Далі цікавить стандартне: що обрати - пластик чи кераміка, субстрат. Універсальний суб. поканає чи можна обійтися нашим волинським чорноземом? Якщо обрати кераміку, то вона вологу не пропускає, то я дуже мало корустуюсь такими горщиками. Сажу тільки орхідеї, які люблють прохолодне та вологе утримування. Тоді як у бонсаїв з поливом у кераміці? Також цікаво, які добрива краще обрати за хічним складом. Чи надавати перевагу фруктовим - для фруктових, хвойним - для хвойних і так далі?

А як щодо каудексоморфних рослин бонсай? Так Аденіуми подобаються і формуються самі )

JakeLongДата: Вт, 19.07.2011, 16:30 | Повідомлення # 11
Брунька
Amaranth, ну по-перше пластикових плошок для бонсаї не існує. happy А по-друге: бонсай - це таж сама "кімнатна" або "вулична" рослина, тобто і субстрат і добриво такіж самі як і для "звичайних" рослин. А кераміка воду пропускає, через дренажні відтвори. Знаєте, у плошок є одна справа - тримати землю і рослину в ній а не губити їх. biggrin

Jake

AmaranthДата: Сб, 23.07.2011, 23:05 | Повідомлення # 12
Листочок
А кераміка воду пропускає, через дренажні відтвори.

Я мала на увазі стінки. Не пропускають, та й "не дихають". Особливо скрутно зі стоком, коли горщик емальований. Часом в кераміці вода ,буває у мене. що в жару застоюється. Я не ризикну ніколи посадити в такі горщики, наприклад, цитрусові (ще мрію про бонсай з кумквату чи якогось низькорослого мандарина). Раніше любила тільки керамічі, дорогі дизайнерські горщики. Мажорство ) Потім відмовилась. Декілька рослин відправились на той світ завдяки застою, через деякий час після нього пішла бактеріалка. Аж ніяк я не заливала. Дістала рослину - смерділо...

Повідомлення відредаговано Amaranth - Сб, 23.07.2011, 23:06

JakeLongДата: Нд, 24.07.2011, 09:52 | Повідомлення # 13
Брунька
Amaranth, ну роблять же всі люди бонсай у керамічних плошках. І нічого - живуть (рослини). Ще й мхом покривають зверху.
А щоб всього цього не було, треба потурбуватися про дренажний слой та щоб грунт був таким, що нормально пропускає воду.

Jake

AmaranthДата: Нд, 24.07.2011, 17:38 | Повідомлення # 14
Листочок
Ну ясно. Дякую за науку )

JakeLongДата: Нд, 24.07.2011, 22:48 | Повідомлення # 15
Брунька
Amaranth, нема за що.

Jake

Форум » Квітковий форум » Бонсаї » Найлегший спосіб, як зробити бонсай
Сторінка 1 з 11
Пошук:

» Форма входу
Логін:
Пароль:

» Друзі сайту

» Пошук

» Міні-чат
500

» Приєднуйся!

» Ми на Facebook

» Друзі сайту

» Статистика

Сьогодні на сайті були

Рослини місяця
Муррайя (2)
Карамбола (0)
Молодило (0)
Лівістона (Livistona) (0)
Тюльпан (0)
Гіацинт (0)
Copyright Cvitka © 2012
При використанні матеріалів з сайту http://cvitka.com активне посилання на сторінку матеріалу обов’язкове!
Створити сайт безкоштовно * дизайн ZeroParking
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET