А це моя гордість. Класифікую як "хамедорея", виростила з викопаної дєточки, викраденої з квітки, купленої на подарунок. Тепер виросла велика і деколи радує мене цвітінням
Бджілка, шикарна у Вас хамедорея. Я минулої весни купила собі теж хамедорею у маленькому горщику,пересадила у більший. За рік вона гарненько підросла. (Фото не дуже вдале,зроблене телефоном) Зараз вона ніби непогано росте,випускає нові листочки,але вони не такі зелені як були спочатку. Я хочу її пересадити. Порадьте,будь ласка, як зробити, залишити її так як вона росте,кущиком, чи розділити (там їх 3 більших і 2 мелесеньких)
Nephentes, У тебе теж хамедорея,а не кентія! І,звичайно, дуже гарна.
Повідомлення відредаговано Ganusya - Вт, 05.05.2009, 20:32
Ganusya, я б пересаджувала не розділяючи. З огляду на те, що хочеться великої гарної квітки краще просто перевалити у незначно більший горщик зі свіжою земелькою. І обов'язково гарний дренаж
Додано (06.05.2009, 21:58) --------------------------------------------- Nephentes Ох і любиш же ти заперечувати По наших фотографіях видно, що вони усі однакові,твоя ще й цвіте так само як і Бджілки, Подивись ось тут: Доступно тільки для користувачівhttp://iplants.ru/palms.htm Там і про хамедорею, і про кентію(інша назва - ховея),і фото є.
LedyX, дуже у вас гарні Лівістона і Хамедорея!!!!!!!! Я нещодавно також купила собі Хамедорею і ще не дуже добре розібралась як за нею доглядати! Підкажіть, будь-ласка, як ви за своєю доглядаєте! Одні кажуть, що це примхлива рослина, інші, що ні!!!!!!!!!!!!
Ірися, дуже дякую! Хамедорея зовсім не примхлива. Цитую: "Той, хто приведе цю не складну у догляді пальму до загибелі, повинен купувати в майбутньому штучні рослини". Грунт повинен бути пухкий (рихлий). При пересадці треба не допустити заглиблення прикореневої шийки, зробити хороший дренаж. Пальма позитивно ставиться до тіні або півтіні. Найбільше хамедорея любить t між 15 ° C і +25 ° C. Влітку можна її ставити на відкрите місце, але тільки на захищене від прямих сонячних променів (особливо в обід).
Моя стоїть біля вікна, на світлому місці, зранку трохи під сонечком. Зимою поливаю рідко, в період активного росту збільшую полив, підживлюю. Не оприскую, але під час поливу роблю їй ще "душ". Добре переносить сухе повітря, зовсім не сушить кінчики листя.
Дякую! Я теж не думаю, що буду її розсаджувати!!!!!! Мені подобається коли вона кущиком! А ще я чула, що не можна чіпати її коріння, тобто розділяти її кущик! І якщо віддерти одну детку, то вона не росте!!!!!!! Моя знайома коли пересаджувала свою, то дала і мені два відросточка, то як я їх посадила, так вони і сиділи, навіть листочки не порозкручували і помаленьку засихали, поки не висохли взагалі!!!!!!!!!
Ірися, так, пальми погано переносять таку процедуру... Хоча, якщо зробити все правильно повинні прижитись. З цього приводу є різна інфа. Одні пишуть не розсаджувати, інші, що краще розсаджувати по 1-3шт., т.я. з часом сильніші виб"ються в лідери і не дадуть розвиватись самим маленьким. Але свої, все-таки, лишила разом