|
|
|
| Хамедорея |
| Бджілка | Дата: Ср, 29.04.2009, 20:10 | Повідомлення # 1 |
Зелень
Група: Користувачі
Нагороди: 0
список нагород ...
Статус: Offline
| А це моя гордість. Класифікую як "хамедорея", виростила з викопаної дєточки, викраденої з квітки, купленої на подарунок. Тепер виросла велика і деколи радує мене цвітінням
Повідомлення відредаговано Бджілка - Ср, 29.04.2009, 20:20 |
| |
| | |
| Nephentes | Дата: Чт, 30.04.2009, 14:17 | Повідомлення # 2 |
Квіточка
Група: Свої люди
список нагород ...
| Бджілка, У мене текаж пальма, тільки у мене кентія. Може у вас кентія теж. Ось вона:
Julien Catta
|
| |
| | |
| Ganusya | Дата: Вт, 05.05.2009, 20:19 | Повідомлення # 3 |
Брунька
список нагород ...
| Бджілка, шикарна у Вас хамедорея. Я минулої весни купила собі теж хамедорею у маленькому горщику,пересадила у більший. За рік вона гарненько підросла. (Фото не дуже вдале,зроблене телефоном) Зараз вона ніби непогано росте,випускає нові листочки,але вони не такі зелені як були спочатку. Я хочу її пересадити. Порадьте,будь ласка, як зробити, залишити її так як вона росте,кущиком, чи розділити (там їх 3 більших і 2 мелесеньких) Nephentes, У тебе теж хамедорея,а не кентія! І,звичайно, дуже гарна.
Повідомлення відредаговано Ganusya - Вт, 05.05.2009, 20:32 |
| |
| | |
| Nephentes | Дата: Вт, 05.05.2009, 21:07 | Повідомлення # 4 |
Квіточка
список нагород ...
| Ganusya, У мене гарна хамедорея!? Честно!? Ну тоді дякую. Їй вже більше шісти років.
Julien Catta
Повідомлення відредаговано Nephentes - Вт, 05.05.2009, 21:08 |
| |
| | |
| Ganusya | Дата: Вт, 05.05.2009, 21:52 | Повідомлення # 5 |
Брунька
список нагород ...
| Nephentes, Вигляд зверху зовсім непоганий і листя велике.Тільки чого ти її стрижеш?
|
| |
| | |
| shel | Дата: Ср, 06.05.2009, 12:01 | Повідомлення # 6 |
Листочок
список нагород ...
| А у меня она не приживается, ну ни как Я уже и прокупала и крала, и дарили и все равно -засыхает А нравиться до крику
|
| |
| | |
| Бджілка | Дата: Ср, 06.05.2009, 13:24 | Повідомлення # 7 |
Зелень
список нагород ...
| Ganusya, я б пересаджувала не розділяючи. З огляду на те, що хочеться великої гарної квітки краще просто перевалити у незначно більший горщик зі свіжою земелькою. І обов'язково гарний дренаж
|
| |
| | |
| Nephentes | Дата: Ср, 06.05.2009, 20:05 | Повідомлення # 8 |
Квіточка
список нагород ...
| Ganusya, Та ні! У мене кентія. У кентіі ніколи не буває відрісточків. У моєї кентії ніколи не було відрістоцків.
Julien Catta
|
| |
| | |
| Ganusya | Дата: Ср, 06.05.2009, 21:58 | Повідомлення # 9 |
Брунька
список нагород ...
| Бджілка, Дякую за пораду,буду пересаджувати. Додано (06.05.2009, 21:58) --------------------------------------------- Nephentes Ох і любиш же ти заперечувати По наших фотографіях видно, що вони усі однакові,твоя ще й цвіте так само як і Бджілки, Подивись ось тут: Доступно тільки для користувачівhttp://iplants.ru/palms.htm Там і про хамедорею, і про кентію(інша назва - ховея),і фото є.
|
| |
| | |
| Ірися | Дата: Вт, 09.03.2010, 10:31 | Повідомлення # 10 |
Пуп’янок
список нагород ...
| LedyX, дуже у вас гарні Лівістона і Хамедорея!!!!!!!! Я нещодавно також купила собі Хамедорею і ще не дуже добре розібралась як за нею доглядати! Підкажіть, будь-ласка, як ви за своєю доглядаєте! Одні кажуть, що це примхлива рослина, інші, що ні!!!!!!!!!!!!
Живучи увесь час у спогадах , ми втрачаємо шанс на нинішнє справжнє...
|
| |
| | |
| LedyX | Дата: Вт, 09.03.2010, 15:47 | Повідомлення # 11 |
Квіточка
Група: Модератори
список нагород ...
| Ірися, дуже дякую! Хамедорея зовсім не примхлива. Цитую: "Той, хто приведе цю не складну у догляді пальму до загибелі, повинен купувати в майбутньому штучні рослини". Грунт повинен бути пухкий (рихлий). При пересадці треба не допустити заглиблення прикореневої шийки, зробити хороший дренаж. Пальма позитивно ставиться до тіні або півтіні. Найбільше хамедорея любить t між 15 ° C і +25 ° C. Влітку можна її ставити на відкрите місце, але тільки на захищене від прямих сонячних променів (особливо в обід). Моя стоїть біля вікна, на світлому місці, зранку трохи під сонечком. Зимою поливаю рідко, в період активного росту збільшую полив, підживлюю. Не оприскую, але під час поливу роблю їй ще "душ". Добре переносить сухе повітря, зовсім не сушить кінчики листя. Quote (Ірися) Я нещодавно також купила собі Хамедорею А фото?
|
| |
| | |
| Ірися | Дата: Вт, 09.03.2010, 19:59 | Повідомлення # 12 |
Пуп’янок
список нагород ...
| Дуже дякую, LedyX!!!!!!!!!! Буду надіятись, що їй в мене сподобається! Виставляю фото!!!!!!!!
|
| |
| | |
| LedyX | Дата: Вт, 09.03.2010, 22:02 | Повідомлення # 13 |
Квіточка
список нагород ...
| Ірися, дуже гарна! Я свою теж залишила "кущиком" рости і не планую її розсаджувати.
|
| |
| | |
| Ірися | Дата: Ср, 10.03.2010, 09:20 | Повідомлення # 14 |
Пуп’янок
список нагород ...
| Дякую! Я теж не думаю, що буду її розсаджувати!!!!!! Мені подобається коли вона кущиком! А ще я чула, що не можна чіпати її коріння, тобто розділяти її кущик! І якщо віддерти одну детку, то вона не росте!!!!!!! Моя знайома коли пересаджувала свою, то дала і мені два відросточка, то як я їх посадила, так вони і сиділи, навіть листочки не порозкручували і помаленьку засихали, поки не висохли взагалі!!!!!!!!!
|
| |
| | |
| LedyX | Дата: Ср, 10.03.2010, 12:56 | Повідомлення # 15 |
Квіточка
список нагород ...
| Ірися, так, пальми погано переносять таку процедуру... Хоча, якщо зробити все правильно повинні прижитись. З цього приводу є різна інфа. Одні пишуть не розсаджувати, інші, що краще розсаджувати по 1-3шт., т.я. з часом сильніші виб"ються в лідери і не дадуть розвиватись самим маленьким. Але свої, все-таки, лишила разом
|
| |
| |
|
 |
|