Кімнатні рослини

Меню сайту

Наше опитування
Скільки кімнатних рослин у вас вдома?
Всього відповідей: 4648
реклама

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]

Сторінка 1 з 11
Модератор форуму: LedyX 
Форум » Квітковий форум » Пальми і саговники » Фінікова пальма із кісточки

Фінікова пальма із кісточки
LedyXДата: Пт, 25.12.2009, 19:14 | Повідомлення # 1
Гілочка
Група: Модератори
Нагороди: 0 список нагород ...
Статус: Offline
Фінікова пальма – одна з кращих декоративних рослин.

Коли вам трапляються фініки, не викидайте “кісточки”, а посадіть їх. Краще їх класти не в землю, а в торф, змішаний з піском. Можна розкласти їх на вологій пухкій землі в горщику і прикрити болотяним білим мохом (сфагнумом).

Мох слід зволожити, а горщик зверху накрити склом. Горщики з насінням фініків повинні стояти у теплому місці при температурі 25-30 °С. Паростки з'являються тільки через 2-3 місяці, а то і пізніше, якщо насіння ненароком підсохнуло.

Насіння, тільки що вийняте з плодів, проростає через місяць. Для прискорення проростання рекомендується насіння фініків облити гарячою водою (80° С) і залишити остигати в ній протягом доби.

Можна насіння злегка підпиляти або подряпати. Наколювання, надпилювання й обливання гарячою водою порушують щільну оболонку насіння і допомагають проникненню всередину повітря і води, необхідних для проростання.

Коли паростки виростуть 10 см заввишки, їх треба посадити в невеликий горщик із перегнійною землею, змішаною з піском. У невеликому горщику коріння швидко розростається, земля не закисає і тому не викликає загнивання коріння.

Основу стебла, що підводиться над поверхнею землі, слід обгорнути вологим мохом і, пересаджуючи, не заглиблювати в землю. Землю для пальм підготовлюють, змішуючи листовий (або торф'яний) і дерновий ґрунт із піском в однаковій кількості.

Перисте листя з'являється у пальми на батьківщині на третій рік, а в кімнатах – на п'ятий чи навіть сьомий рік. Листя слід обмивати теплою водою. Улітку, під час росту паростка, землю потрібно рясно поливати. Горщик треба повертати до сонця так, щоб стрілка листка була направлена в кімнату. Тоді пальма буде рости розлого, рівно, а не в один бік. Зимовими вечорами при світлі настільної лампи листя фінікової пальми кидає на стіну чарівну візерункову тінь.

Пальмовий лист у прадавні часи був символом миру, торжества й перемоги. Горщикові екземпляри пальм пересаджують щорічно (перевалюють); діжкові культури пересаджують раз на 4 – 5 років.

LedyXДата: Пт, 25.12.2009, 21:22 | Повідомлення # 2
Гілочка
Ось мій "сімейний" фінік із кісточки smile
Посаджений восени 2005р.Справжнє розсічене(не знаю як правильно ) листя почав випускати десь рік тому smile

Повідомлення відредаговано LedyX - Пт, 25.12.2009, 21:50

kvitkaДата: Сб, 26.12.2009, 11:47 | Повідомлення # 3
Admin
Група: Адміністратори
LedyX, і я садила фінікові кісточки. Цілі плантації були на вікнах. Але всіх пороздавала smile В мене росте тільки один фінік, подарований нам на весілля маленьким сіянцем (теж така собі сімейна пальма biggrin ), правда, не знаю, чи вирощений він зі звичайної кісточки, чи з насіння. wacko
Твій дуже гарний! tongue

NephentesДата: Сб, 26.12.2009, 11:56 | Повідомлення # 4
Квіточка
Група: Свої люди
Нагороди: 3 список нагород ...
А я збираюсь посадити фіник з насінини із свіжого фіника. Зараз він замочується у воді!

Nepenthes

LedyXДата: Пн, 28.12.2009, 13:23 | Повідомлення # 5
Гілочка
kvitka, цей фінік також попав до мене сіянцем, від батьків, щей страшненьким і засушеним...Але я його "виходила" і дуже люблю smile А от тепер і син просить купити йому фініків, хоче теж пальму виростити "з нуля" biggrin Напевно в нас буде ще одна "сімейна" пальма tongue
Восени я перевалила фінік у інший горшик, такий він зараз smile

LedyXДата: Сб, 20.02.2010, 14:00 | Повідомлення # 6
Гілочка
Nephentes, у тебе проросла кісточка від свіжого фініка?

Я посадила декілька кісточок фініка 9січня (мені презентували сухофрукти з Італії). Одна кісточка вже "проклюнулась"! smile

LedyXДата: Сб, 13.03.2010, 21:06 | Повідомлення # 7
Гілочка
З трьох кісточок проросли дві smile

Klingon8Дата: Чт, 25.03.2010, 16:44 | Повідомлення # 8
Брунька
Група: Користувачі
І в мене тамтого року були, але я пороздавав більшу половину.
LedyX, а хіба у мене через 3,5 роки можуть бути такі самі листки?
Прикріплення: 8121283.jpg(107Kb)

LedyXДата: Сб, 27.03.2010, 01:14 | Повідомлення # 9
Гілочка

Quote (Klingon8)
LedyX, а хіба у мене через 3,5 роки можуть бути такі самі листки?

Тут все індивідуально...))
Можна і 6-7 років чекати smile
Надіюсь мої маленькі фініки не будуть дуже довго
"думати"... confused

Форум » Квітковий форум » Пальми і саговники » Фінікова пальма із кісточки
Сторінка 1 з 11
Пошук:

Привіт Гість

Логін:
Пароль:
Пошук
Міні-чат
500
Статистика
Наша кнопка

Copyright Kvitka © 2010
При використанні матеріалів з сайту http://cvitka.com активне посилання на сторінку матеріалу обов’язкове!
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET