Кімнатні рослини

Меню сайту

Наше опитування
Скільки кімнатних рослин у вас вдома?
Всього відповідей: 4676
реклама

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]

Сторінка 1 з 212»
Модератор форуму: LedyX 
Форум » Квітковий форум » Пальми і саговники » Вирощування пальм із насіння (крім фініка)

Вирощування пальм із насіння (крім фініка)
LedyXДата: Пн, 28.12.2009, 01:08 | Повідомлення # 1
Гілочка
Група: Модератори
Нагороди: 0 список нагород ...
Статус: Offline
У цій темі ділимось досвідом розмноження пальм насінням.
Увага! Вирощування фінікової пальми із кісточки, обговорюємо в окремій темі.

shelДата: Пн, 28.12.2009, 01:08 | Повідомлення # 2
Листочок
Група: Свої люди
Купила сегодня семена Livistona Avstralis и банан Муза, понравились картинки. в пакете по 2 довольно крупных и твердых семенюнюшки. А что делать с ними дальше незнаю. Может кто-нибуть подскаже, как их садить и что с ними сделать?

kvitkaДата: Пн, 28.12.2009, 01:08 | Повідомлення # 3
Admin
Група: Адміністратори
shel, я бананові насінини трохи підпиляла пилочкою :D, 2 доби замочувала по можливості в гарячій воді. І посадила у торф+пісок+трохи звичайної землі. Накрила плівкою і стоїть у мене на південному вікні. Чекаю, писало, що чекати можна до 6 місяців wacko

shelДата: Пн, 28.12.2009, 01:08 | Повідомлення # 4
Листочок
Спасибо kvitka , попробую и я сделать также

shelДата: Пн, 28.12.2009, 01:08 | Повідомлення # 5
Листочок
kvitka. а семечко нужно сильно розпилять, а то я его пиляла -пиляла wink , а потом замочила.Правда воду не получаеться постоянно держать горячей, но я меняю ее утром, часов в шесть вечера и на ночь,но там такая скорлупа, я непредставляю как через нее может пробиться росточек.
ПРОБЛЕМА ВЕКА- ЧТО ДЕЛАТЬ С СЕМЕНАМИ Livistona Avstralis ПОДСКАЖИТЕ

AndriyДата: Пн, 28.12.2009, 01:09 | Повідомлення # 6
Брунька
Група: Користувачі
ПРОБЛЕМА ВЕКА- ЧТО ДЕЛАТЬ С СЕМЕНАМИ Livistona Avstralis ПОДСКАЖИТЕ
З пилянням обережніше, бо через надріз всередину насінини можуть потрапити вороги - і привіт.

Замочити на 3-4 дні в теплій (ледь більше за кімнатну температуру, можна й в просто кімнатній) воді. Потім бажано потримати в якомусь стимуляторі (я на півдоби замочую в "Епіні"). Потім бажано трошки потримати в якомусь фунгіциді, щоб пліснява не причепилась. І висіяти, тримати в теплому місці (26-28 градусів).

А якщо ліньки тим всім займатись, можна просто замочити на пару днів в воді (поставити десь в кухні під стелею, щоб тепліше), і висіяти в торф чи просто в суміш піску з землею. Дешево і сердито smile

kvitkaДата: Пн, 28.12.2009, 01:09 | Повідомлення # 7
Admin
shel, та я теж не сильно пиляла. Для того й пиляється, щоб через ту шкарлупу щось могло пробитися smile

AndriyДата: Пн, 28.12.2009, 01:09 | Повідомлення # 8
Брунька
Дико вибачаюсь за поправку, але пробивається росток не просто крізь шкаралупу.
Якщо покрутити в руках пальмову насінину, то на ній помітні такі кружечки, схожі на... е-е-е... при багатій фантазії можна сказати, що вони схожі на малесенькі каналізаційні люки, як ото на проїжджій частині бувають smile Ото крізь один з таких лючків і вилазить на волю росток. Піднімає "кришку" і вилазить, як справжній сантехнік.

Повідомлення відредаговано Andriy - Ср, 29.04.2009, 19:13

kvitkaДата: Пн, 28.12.2009, 01:09 | Повідомлення # 9
Admin
Andriy, та я насінину крутила і бачила ті "люки", теж думала: "нащо пиляти, якщо тут є "дирка" biggrin Але на упаковці писало пиляти, в інтернеті всюди пише пиляти "бо інакше не вилізе" wacko surprised
Навіщо тоді те пиляння, не знаєте?

AndriyДата: Пн, 28.12.2009, 01:09 | Повідомлення # 10
Брунька
За умови акуратного пиляння (нетравматичного для ядра насінини) і стерильності воно справді може пришвидшити проростання. Особливо якщо насіння не надто свіже.

Але значно зросте ризик зараження насіння якимось грибком, наприклад. Оболонку насінини природа недарма придумала, на неї покладені функції захисту.

Якщо ж відомо, що насіння свіже, то в надпилюванні просто нема потреби. Саме проросте, причому з максимальною швидкістю, на яку воно здатне smile

shelДата: Пн, 28.12.2009, 01:09 | Повідомлення # 11
Листочок
ОЙ спасибо ВАМ огромное clap А то я все сидела и думала, что мне с ними делать.Правда замачивала я в довольно горячей воде sad , надеюсь, что не повредила семенюшки wink . Я и семена ливинстона замочила тоже. Сегодня обработаю фунгицидом и буду высаживать biggrin

ГлоріЯДата: Пн, 28.12.2009, 01:10 | Повідомлення # 12
Квіточка
Нагороди: 7 список нагород ...
hello Так, народ, ану розповідайте мені про свої пальми. partytime Насіння проросло, листків багато нових ?. Я сьогодні посадила насіння, привезене з Криму. Доця моя прикупила в бот. саду 5 насінин Трахікарпуса Форчуна. Випросила в тата 10 грн, і сказала що хоче пальми вирощувати. meeting Сьогодні (нарешті) ми посадили їх. Не знаю, чи цього разу щось вийде в нас. Бо з насіння Королівської не зійшло нічого, воно просто зігнило в землі. І скільки років мені чекати тепер, щоб виросли в мене пальми......... wacko wacko wacko

kvitkaДата: Пн, 28.12.2009, 01:10 | Повідомлення # 13
Admin
ГлоріЯ, ой, ростуть вони страшенно довго з насіння. Я сама тільки кісточки фініка садила, але маю подарований фінік саме з насіння купованого. Коли мені його подарували, в нього було уже 4 несправжні такі листочки (ще не розщеплені), але йому тоді уже було майже 2 роки. Зараз тому фініку 4 роки десь, а має тільки 4 нормальні листки.. wink

AndriyДата: Пн, 28.12.2009, 01:10 | Повідомлення # 14
Брунька
Quote (ГлоріЯ)
Я сьогодні посадила насіння, привезене з Криму. Доця моя прикупила в бот. саду 5 насінин Трахікарпуса Форчуна. Випросила в тата 10 грн, і сказала що хоче пальми вирощувати. Сьогодні (нарешті) ми посадили їх. Не знаю, чи цього разу щось вийде в нас. Бо з насіння Королівської не зійшло нічого, воно просто зігнило в землі. І скільки років мені чекати тепер, щоб виросли в мене пальми.........

За 2-3 роки пальма вже почне формувати стовбур (це про трахікарпус). Якщо матиме умови близькі до природніх - достатньо сонця і поживи.

Насіння купували влітку? Вам дісталося минулорічне. Сходитиме дещо гірше і довше. Якщо садити свіже, то буде за три тижні перти з землі як бур'ян.

ГлоріЯДата: Пн, 28.12.2009, 01:10 | Повідомлення # 15
Квіточка
Нагороди: 7 список нагород ...
Вже майже місяць, як посадила, а ще глухо wink ......поки що чекаю, стоять на сонці, поливаю, скільки терпіння хватить буду чекати. Якщо ще за місяць не зійде, то відкопаю подивлюсь як воно там... angry smile

Форум » Квітковий форум » Пальми і саговники » Вирощування пальм із насіння (крім фініка)
Сторінка 1 з 212»
Пошук:

Привіт Гість

Логін:
Пароль:
Пошук
Міні-чат
500
Статистика
Наша кнопка

Copyright Kvitka © 2010
При використанні матеріалів з сайту http://cvitka.com активне посилання на сторінку матеріалу обов’язкове!
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET